Skip to content
3 reacties
1334 weergaves

Wat ben ik?

kijk ik weet niet waar ik dit moet posten.

ik leg wel even uit waarom de vraag, wat ben ik?

ik ben al sinds vorig jaar november aan het bedenken of ik bij de LHBTIQ+ groep hoor.
ik heb alleen een relatie gehad met een jongen, wat toen in oktober uit was.
alleen er was iets heel raars.
(dit volgende deel weet ik doordat ik die dromen had opgeschreven)
ik had een droom waar ik een relatie met een meid wilde maar die meid het niet wilde met mij en ik sad was, ik vond die niet super raar tot de volgende droom kwam.

hierbij was ik met een meid aan het kussen (als meisje) ik genoot er van om gekust te worden maar dacht wel tijdens het kussen dat ik niet hoopte dat dit verder ging in seks. ( de meid was een klasgenoot).

deze twee dromen hebben veel bij mij nagedacht over am i it?
ik kwam er achter datik niet vaak droom over liefde, en van de dromen die ik heb bijgehouden zijn de relatie gerelateerde dromen vooral bij jongens verliefd kijken of tegen hun aan liggen en niet zoals die meiden droom dat ik haar full on op de mond zoen.

in januari had ik een droom er weer over relatie gerelateerd met een meid en nu… tja.

ik moet een boek lezen voor engels wat LGBTQI+ gerelateerd was. er was een scène in het boek waar de hoofdpersonen aan het zoenen waren, de manier waarop ze op zoenen voelde in mijn ogen fijn en lekker aan op de manier hoe ik het las. toen de hoofdpersoon over na dacht of hij gay of bi was ipv hetro moest ik meteen hieraan denken waar ik mee zat.

ook heb ik ooit nagedacht wat ik zou doen als ik ooit een relatie met een vrouw zou krijgen ( dus gwn dagdromen van stel)

kan iemand mij helpen hoe ik kan weten wat ik ben, ben ik gewoon hetro of misschien iets heel anders? hoe kom ik er achter? wat denken jullie dat ik ben?

16 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste meid, Je hebt die test gedaan en daar kwam uit dat jij voornamelijk belangstelling hebt voor jongens maar dat iets met meisjes toch ook wel eens in je hoofd speelt. Jij wijst die gevoelens af maar in je onderbewuste spelen ze toch. Als je slaapt dan gaan je hersenen aan het werk om de zaken weer netjes op een rijtje te zetten en opruiming te houden. Allerlei dingen waar jij je niet van bewust was of waar jij niet over wilde denken die komen dan naar boven. Je bewustzijn is 's nachts uitgeschakeld, dus ben je als het ware niet meer de baas over je gedachten. Een bijproduct zijn die dromen.

    Je bent het niet eens met mijn opmerking dat lesbisch doen mode is bij meisjes. Let op wat ik zei, lesbisch doen, niet lesbisch zijn! Het is een soort spel. Vrouwen zijn ook makkelijk intiemer met elkaar dan jongens want als jongens homo zouden doen dan zijn ze gelijk een mietje en worden ze uitgelachen.
    De vraag is of jij het erg moet vinden als jij meisjes wat meer leuk vindt dan gewoon aardig als vriendin. Ik zeg altijd dat vriendschap ook een soort liefde is. Je geeft om elkaar, je vindt het fijn om samen te zijn en met je vriendin over persoonlijke dingen te praten. Als die vriendschap wat verder gaat dan gewoon aardig vinden, als er ook iets van 'houden van' bij te pas komt, is dat dan erg?

    Ik zou zeggen, geniet van je vriendschappen en maak je niet zo druk over wat voor labeltje daar op past. Je geeft om elkaar, je ziet elkaar graag en je hebt het gezellig met elkaar. Wat is dan het probleem. Een beetje fantaseren doet iedereen wel eens. Wat je daar mee doet, dat bepaal jij zelf.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • kijk ik snap dat ik 16 ben en al “weet wat ik wil” maar die dromen hebben met mij op ge f-ed waardoor ik denk. waiiitt ben ik dat nog wel echt straight?

    jij zegt ook dat “lesbisch in de mode soms is” ik vind van niet. ten eerste ik ben niet lesbisch en ten tweede als ik er geen dromen over had gehad dat had ik nooit hierover na gedacht. bij mij is het ook niet zo van “uwu ik wil niet zoals de andere meiden zijn en ga expres denken dat ik lesbisch ben”

    en ps ik had vandaag zo’n test gedaan met een vriend van mij (niet diegene die jij gestuurd heb)
    hierbij had mijn goede vriend. 93% straight 7% gay
    mijn was 60% straight 10% gay 30% biseksueel

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Jij droomt wel eens over intimiteiten met meisjes en nu begin jij je af te vragen of je misschien iets lesbisch in je hebt. Dat zou best kunnen want niemand is 100% dit of dat. Onderzoekers denken dat 8% van de jongens en 12% van de meisjes of homoseksueel is of ook homoseksuele gevoelens heeft.
    Ook homoseksuele gevoelens wil zeggen dat je als meisje vrijen met een meisje soms ook wel leuk vindt.

    Daar hoef jij je niet al te druk over te maken. Je bent zestien en op die leeftijd weet je meestal wel hoe het zit maar is er ook nog wel ruimte voor wat experimenteren. Het schijnt dat het bij meisjes soms mode is om een beetje lesbisch te doen. Straks wordt je wellicht weer verliefd op een jongen en vergeet je die fantasieen over dingen doen met meisjes.

    Je zit nu wat te twijfelen en hier: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/lesbisch/quiz30/1387727868/val-ik-op-jongens-of-meisjes-test-voor-vrouwen kan je een test doen die misschien wat duidelijkheid geeft, maar maak je niet al te druk. Het zal allemaal wel goed komen met jou.

    Het beste!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten