Skip to content
3 reacties
1044 weergaves

Wat wil ‘heterojongen’ van me?

Ik ben verliefd geworden op een heterojongen. We spraken iedere dag af, belden iedere dag veel te lang, hij vertroetelde mij, maar zocht vaak bevestiging naar mijn plezier als we dan weer met z’n tweeën zo iets deden. En jahoor ik was voor de eerste keer verkocht. Ik heb hem toen na enige tijd met moeite verteld dat ik hem leuk vond. Vooral ikzelf vond dit vervelend omdat ik ervan overtuigd was dat het onze vriendschap zou verkloten. Ik ging ervan uit nooit meer iets van hem te horen. Verteld hij me dat hij natuurlijk niets voor mij voelt, maar hij zich vooral schaamt voor het feit dat hij het zover heeft kunnen laten komen dat ik hem met andere ogen ging bekijken. Vriendschap vervolgt zonder zorgen wat mij totaal verbaasd, maar de jongen blijft me vertroetelen en wilt nog steeds niet bepaald ‘normale jongens vriendschap dingen’ doen. Ik weet wat ‘normale jongens vrienden’ doen, want met al mijn hetero (jongens)vrienden ga ik niet op zo’n manier mee om. Uiteraard WIL ik geloven dat deze jongen dingen verzwijgt voor mij of wie dan ook, maar ergens vraag ik me af of hij niet gewoon van mijn aandacht houdt nu hij weet dat ik hem eigenlijk leuk vind. Oh ja: hij heeft het vaak genoeg over een andere jongen die hij de hemel in prijst en waar hij vroeger vaak mee omging, maar nu (wat hij erg jammer vindt) niet meer, door wat voor reden dan ook. Het zou mij ook niks verbazen als hij misschien een andere jongen leuk vindt. Maar dan komt mijn vraag: wat wil dat jong nu nog van mij en wat moet ik hiermee, want hij blijft me het idee geven dat er meer is dan vriendschap zelfs nadat hij zelf zegt dat hij in zijn ogen de schuldige is van mijn verliefdheid. En ja het vervelende is dat ik met hem om wil blijven gaan, maar ik lijk te geloven dat er een bepaalde reden is waarom hij dat ook wil. En ja het feit dat ik vooral wil geloven dat hij mij stiekem leuk vindt maakt me een beetje blind voor andere mogelijkheden.

16 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste TS, Jij hebt het over jouw vriend als "een heterojongen", maar zo komt de manier waarop hij met jou omgaat toch echt niet op mij over. Je hebt het over "vertroetelen" en ik denk dat ik dat moet lezen als "seksuele handelingen plegen".
    Ik krijg het gevoel dat jouw hetero vriend gewoon homo is en dat jullie een homo-erotische relatie met elkaar hebben. Jij bent zelf homo dus dat is dan heel fijn voor jou. Jouw vriend zou zelf ook eens uit de kast moeten komen en toegeven wat zijn gevoelens voor jou zijn. Als hij echt om jou geeft dan doet hij dat.

    Nu heb jij het gevoel dat jij heel dankbaar moet zijn dat jouw vriend zo lief naar jou doet, maar ik denk dat jij heel belangrijk voor hem bent. Dat geklets over die andere jongen die zo geweldig was daar moet jij je niet teveel van aantrekken. Ik denk dat je vriend met die andere jongen ook wilde doen wat hij met jou doet maar dat die daar niet van gediend was. Daarom is hij uit beeld verdwenen.

    Dat hij jou zegt dat hij "natuurlijk niets voor je voelt" vind ik helemaal niet aardig, een beetje gemeen zelfs. Hij voelt heel veel voor jou en dat moet hij gewoon toegeven. In een relatie moet je eerlijk naar elkaar zijn en zeker moet je eerlijk zijn naar jezelf. Jouw vriend is zover nog niet. Hij is gewoon homo en verliefd op jou en dat wil hij niet toegeven. Hij probeert jou het gevoel te geven dat jij dankbaar moet zijn dat hij zo lief doet en dat is manipulatie.

    Probeer hem zo ver te krijgen dat hij eerlijk is in zijn gevoelens voor jou zodat jullie een echte eerlijke fijne vriendschap kunnen hebben en kruip dan lekker samen in bed om elkaar te "vertroetelen".

    Wees flink, wees moedig, en bewaar je zelfrespect. Jij bent heel erg de moeite waard om van te houden en als vriend te hebben! Geloof dat maar. Jij lijkt mij een hele lieve jongen. Succes!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j16, een aantal jaren geleden heb ik dit ook meegemaakt. Ik vond een jongen leuk en naar het leek hij mij ook. Er zijn wel eens wat “onschuldige” dingen tussen ons gebeurt, wat mij telkens weer hoop gaf, maar dan kwam toch weer de afwijzing. Wat deze jongen van jouw wel of niet wil kan ik natuurlijk niet raden, mij lijkt gewoon eens een goed gesprek met hem voeren en eerlijk met hem praten. Hij kent jouw gevoelens, hij moet weten wat dat “vertroetelen” met jouw doet, wat is zijn beweegreden. Kan ook gewoon in de aard van de jongen zitten, en zoekt hij er inderdaad niets achter. Maar dat is aan jouw om uit te vogelen. Let wel op om niet teveel door een roze bril te kijken, gevoelens en verliefdheid vertroebelen snel een objectieve kijk op zaken. Maar nodig hem eens uit voor een activiteit van meerder dagen, samen naar een camping, fiets- of loopvakantie, logeren ergens waar je op elkaar aangewezen bent, dan leer jij hem beter kennen en kunnen jullie rustig een meer diepgaand gesprek aangaan. Heel veel succes en liefde!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is toch hartstikke mooi van jouw vriend? Ondanks jouw bekentenis dat je verliefd op hem bent, blijft hij jullie vriendschap onveranderd verder zetten. Een vrij intense en intieme vriendschap, heb ik het gevoel. Veel jongens zouden schrikken en plots afstandelijk gaan doen. Of boos worden zo van : dat had je wel eens eerder mogen vertellen dan hadden we een en ander niet gedaan. Sommige jongens zouden de vriendschap radicaal verbreken. Mooi verhaal tot zover maar waar jij moet van afstappen is jouw ijdele hoop dat er mss toch nog een seksuele relatie kan van komen. Ooit krijgt hij een meisje en dan verdwijn jij automatisch naar het achterplan. Zo werken die dingen nou eenmaal. Maar tot die tijd moet je volop genieten van zijn aanwezigheid en zijn aandacht voor jou. En de Hemel danken voor een vriend uit de duizenden.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten