Skip to content
6 reacties
1102 weergaves

seksualiteit accepteren

Ik ben een jongen van 24 jaar en heb sinds mijn 21ste ongeveer homoseksuele gevoelens. Tot nu toe heb ik die altijd weggedrukt. Enerzijds omdat ik echt geen homo wil zijn, anderzijds omdat ik verliefd was/ben op een meisje (beetje gekke situatie).
Wat de situatie bemoeilijkt is dat ik geloof in de islam. Dit maakt het moeilijk om te gaan met mijn seksualiteit.
Met het meisje in kwestie heb ik een hele diepe emotionele band, we wilden ook gaan trouwen. Ik heb haar rond mijn 21ste al verteld van mijn homoseksuele gevoelens, maar we bleven steeds naar elkaar toe trekken omdat we echt van elkaar houden. Nu bespraken we weer trouwplannen maar de homoseksuele gevoelens knaagden aan mij. We hebben ons contact nu tijdelijk stop gezet.
Ik heb zelf het gevoel dat ik mijn homoseksuele gevoelens moet aangaan (heb nog geen ervaring met mannen), want mijn huidige situatie is onhoudbaar. Tegelijkertijd heb ik erg veel angst om mijn gevoelens aan te gaan. Heeft iemand hier ervaring mee of tips over?

24 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Eigenlijk schrijft J22 best verstandige dingen. Ik neem dan ook terug wat ik een hele poos geleden schreef, namelijk dat hij boring en betuttelend was. Te vroeg geoordeeld. Deze reactie is super cool en goed doordacht. Al moet je er nog steeds even voor gaan zitten en rustig de tijd nemen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18, geloof hoort te verbinden, niet te (ver)oordelen. Welk recht heeft het geloof om iemand ZIJN liefde te onthouden. Zelf ben ik atheïst, geen enkel geloof kan mij bekoren en ook maar iets bewijzen waar de waarheid van haar verhaal zit. Natuurlijk geeft de Koran, de bijbel of wat dan ook een handleiding naar hoe we ons zouden kunnen gedragen, maar alles vanuit de overlevering en niet vanuit bewijs. Leef jij je leven dat je wilt leven, gun de ander zijn leven, zoals hij dit wil. Voor mij is leven en laten leven het credo, dat geldt dus voor alle geloofsgenoten, maakt niet uit of je gereformeerde, katholieken, moslim of welke stroming dan ook aanhangt, maar laat anders denkende met rust en dring “jouw waarheid” niet op aan een ander.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Daar is de eerste broeder al die je op het rechte pad probeert te houden. De argumenten die hij gebruikt zijn dezelfde als die van bijvoorbeeld streng gereformeerden. Wat dat betreft is er weinig verschil tussen de ene fundamentalistische gelovige en de andere.
    Het argument dat ze gebruiken is altijd hetzelfde: a) Het is een beproeving die de almachtige je heeft opgelegd. b) Het is de satan die jou die "zondige" gedachten influistert, en c) Met gebed en standvastigheid kan je rein blijven.

    Wat ze dan nooit kunnen uitleggen is waarom de Almachtige zulke onaardige dingen doet. Bij ziektes en handicaps hoor je hetzelfde verhaal. Waarom laat de Almachtige de een fluitend en vrolijk door het leven gaan en moet de ander lijden onder beproevingen? Het komt op mij heel oneerlijk over.
    De realiteit is dat niet de Almachtige het probleem is maar de gelovigen. Allemaal denken ze het beter te weten dan de Almachtige. Dat is pas zondig, je medegelovigen pesten met elkaar zondig en haram noemen. Jezus, die jij kent als Isa, gaf de mensen de opdracht van elkaar te houden. Als je van elkaar houdt dan accepteer je iemand is zoals hij of zij is en veroordeel je iemand niet op grond van achterlijke denkbeelden.

    Er wonen ruim een miljoen moslims in Nederland. De helft zijn mannen en ongeveer 25.000 daarvan hebben homoseksuele gevoelens. Je bent dus echt niet de enige. Bijna allemaal verbergen ze het en je weet zelf wel waarom.
    Wat je zou moeten proberen is in contact te komen met anderen om te zien hoe die het hebben opgelost. Homo's zijn heel loyaal naar elkaar. Je komt in een wereld waarin iedereen is zoals jij en waar je vrienden kan vinden.

    Je kan ook je conformeren en een soort van huwelijk sluiten met een meisje dat zelf lesbisch is. Naar buiten kunnen jullie doen alsof alles heel normaal is, prive kunnen jullie elkaar vrij laten om je ware gevoelens te uiten. Dat is natuurlijk wel een weglopen voor de realiteit, maar als het niet anders kan?
    Er zijn vast wel meisjes die al wat ouder zijn en nog steeds ongehuwd. Dat kan een aanwijzing zijn dat ze niet zo op mannen zijn. Op die meisjes wordt ook druk uitgeoefend. Misschien ben jij dan een oplossing.

    Persoonlijk denk ik dat je wat afstand moet creeren tussen jou en je familie. Ga ergens anders wonen, zoek een vriend en hou dat prive voor je familie. Jouw levensgeluk is jouw zaak, niet dat van bemoeials die precies weten wat goed en wat slecht is en anderen ongelukkig maken.



    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Het enige wat jou weg houd van deze zaken is je gebed broeder! Probeer je standvastig te houden met jou gebeden dit is slechts een beproeving vergeet dat niet Allah beproeft jou om te zien of zijn dinaar op zijn pad gaat of op de seytan zijn pad dit is slechts ook een influistering van de seytan gevoelens kan je krijgen maar pas op met de handelingen want dan is het haram Es selamun aleykum

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jonge man, exact jouw ervaring heb ik niet, wel dat ik op jonge leeftijd al gevoelens voor jongens heb en dat ook jaren heb weggedrukt. Eigenlijk loop ik er nog niet echt mee te koop. Wat het voor jouw complexer maakt is natuurlijk dat je moslim bent en je gevoelens binnen de familiaire setting vaak moeilijk kunt uiten. Maar toch is mijn eerste vraag, hoe streng zijn jouw ouders of broer/zussen hierin, want als er acceptatie komt vanuit het eigen gezin dan wordt het vaak gemakkelijker om hierover te praten. Wel fijn dat je met je vriendin hierover hebt kunnen praten, maar is het veilig bij haar? Wat je zou kunnen doen om erover te kunnen praten is aansluiten bij gespreksgroepen die vele COC vestigingen in het land (Nederland) organiseren, voor mensen met commune-out problemen. Zelf heb ik in zo’n groep gezeten en het heeft mij echt geholpen, zelfs in onze groep zat een jongen met dezelfde problematiek als jij nu ervaart. Verder als het je echt raakt en je wilt een op een een gesprek aangaan kun je ook bij een psycholoog aankloppen, deze zullen het meer vanuit algemeen standpunt benaderen, maar je kunt er tenminste over praten. En zeker niet vergeten, je vrienden en vriendinnen, zit er iemand tussen was je vertrouwd mee kunt praten, het zal niet alle problemen oplossen, maar je kunt je verhaal kwijt! Ik wens jou veel sterkte, veel goede gesprekken en wijsheid toe! Van mij een dikke virtuele knuffel en kus en laat snel Horen hoe het jou vergaat! Heb je nog vragen dan lezen we deze wel. STERKTE

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je zegt dat je sinds je 21e weet dat je homoseksuele gevoelens hebt maar het lijkt mij dat je dat toch wel eerder moet hebben gevoeld. Verder maakt het niet uit, maar nu zit je er dus mee.

    Je zegt moslim te zijn en zoals in alle geloven doet men daar heel krampachtig over seksualiteit. Je woont in Nederland en je weet dat het hier iedereen vrij staat te zijn en te geloven wat je wil. Als het om het geloof gaat zou jij naar mijn mening jezelf eens af moeten gaan vragen wat eigenlijk de essentie is van het gelovig zijn. Gaat het er om om precies volgens de regeltjes te leven die allerlei wijze en minder wijze mannen bedacht hebben, of gaat het er om een goed mens te zijn? Dat is de vraag die jij moet beantwoorden en dan kun je verder.
    Gaat het voor jou om de regeltjes, dan ben je een gevangene. Dat is veilig en hoef je niet na te debnken, maar wil je dat?

    In de islam wordt homoseksualiteit streng afgekeurd, in een aantal landen zelfs bestraft met de dood. Ook zelfseks en seks voor het huwelijk is taboe. Het gevolg is een obsessie met seks en veel ongelukkige mensen. Als er een Almachtige bestaat, zou dat zijn wat hij wil? Vraag je dat eens af.

    Je zegt verliefd te zijn op een meisje en daar heb je een hele goede band mee. In de islam is seks voor het huwelijk taboe en dat kwam in dit geval wel goed uit. Zij verwachtte geen seks, jij verlangde er niet naar.
    Nu denk je dus aan trouwen. Er zijn heel wat mannen zoals jij die dat doen. Zeker in jouw soort kringen, strenge gelovigen, en niet alleen moslims. Dat gaat offers vragen. Kan jij haar als echtgenoot bieden waar zij naar verlangt? Hoe ga jij dan om met jouw verlangen naar seks of een relatie met een man?
    Sommige homo's gaat het vooral om de seks. Ze belanden van het ene bed in het andere, en soms ontmoeten ze elkaar op plaatsen zoals parkeerterreinen voor vluchtige ontmoetingen. Dat is wat je te wachten staat als je gaat trouwen, tenzij je de homoseks helemaal uit je leven verbant, maar kun jij dat?
    Anderen vinden een vriend en gaan samenwonen, zoals een man met een vrouw. Weet jij van jezelf wat je wil als het daar om gaat?

    Je zit natuurlijk ook nog met je familie en je sociale omgeving. Wat ik er van weet is dat het in moslimkringen niet bepaald zonder problemen wordt geaccepteerd als je vertelt homo te zijn. Je komt in een sociaal isolement terecht. Misschien dat er hier en daar begrip zal zijn, dat weet jij het beste, maar moeilijk gaat het worden.

    Je relatie met dat meisje is heel waardevol maar zij zal een huwelijk willen. Niet met jou, dan met een ander. Als jij haar geen huwelijk kan bieden ben je haar kwijt, dat weet je en eigenlijk heb je die stap al gezet lees ik. Kwam dat van jouw kant? Wilde zij het ook?
    Verlang jij naar een relatie met een man, dan moet je daar voor gaan. Gaat het je vooral om de seks, vraag je dan af wat voor leven dat gaat worden. Je zit met allerlei banden gebonden aan je sociale omgeving, maar als je wil kan jij je losmaken. Dat gaat wel offers vragen.

    Ik wens je sterkte.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten