Skip to content
6 reacties
755 weergaves

Hoe geef ik geen fuck?

Hai Ik wil dus heel graag uit de kast en ik denk dat ik er helemaal klaar voor ben om dat te doen voor de mensen die dicht bij me staan. Ik ben wel heel bang voor wat de mensen gaan denken die ik niet heel goed ken maar wel vaak zie als op school of bij het sporten omdat daar vaak slecht over homos gepraat word. Weet iemand hoe ik me hieroverheen kan zetten en toch uit de kast kan komen want dat houdt me toch wel tegen. Alvast thanks als je een tip hebt

14 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Beste TS, Heel leuk dat je nog even reageert, niet iedereen doet dat. Ik ben ook blij dat je het fijn vond dat je onze reacties kreeg. Je bent ook blij dat er mensen zijn die het niet uitmaakt hoe jij bent en ik denk dat de meeste mensen er zo over denken.
    Dat geldt ook voor de meeste van je klasgenoten en je sportmaten en andere vrienden. Alleen is het zo dat mensen in een groep zich anders gedragen dan wanneer ze alleen met jou zijn.
    Iedereen wil in een groep stoer doen en er bij horen en als er dan dingen worden gezegd waar ze het eigenlijk niet helemaal mee eens zijn dan houden ze hun mond of doen mee. Een beetje laf, maar zo is het nu eenmaal. Als jij in een groep zegt dat jij homo's best ok vindt dan loop je de kans zelf voor een homo aangezien te worden en dat wil je niet.
    Daar moet je een beetje doorheen kijken. Probeer uit de kast te komen zoals ik J16 gezegd heb, zeg gewoon dat je niet op meisjes valt als ze er een keer naar vragen en laat het dan gebeuren zoals het gebeurt.
    Misschien, als ze eenmaal weten dat jij op jongens valt, dat ze nog steeds onaardige dingen zeggen over homo's, maar dat geldt dan niet voor jou, want jij bent hun vriend die toevallig jongens leuker vindt. Meer is het niet en wie vindt jongens niet leuk? Een beetje hypocriet is het wel natuurlijk, maar ach zo zijn mensen nu eenmaal.

    Er zijn er natuurlijk jou afwijzen en misschien gaan pesten omdat ze zo opgevoed zijn, hun heilige boek dat zegt, of gewoon omdat het lafaards zijn die bang zijn voor hun eigen gevoelens. Die laatsten zijn de pesters. Doodsbang zijn ze voor hun eigen homo gevoelens, de stakkers.
    Gelukkig zijn er anderen die juist extra van je gaan houden omdat ze weten dat jij dat nodig hebt en gewoon omdat ze van je houden. Dat zijn je ouders en je echte vrienden. Geloof maar dat het zo is. Praat je wel eens met je neef over dit soort dingen? Misschien moet je het er eens met hem over hebben. Het is je beste vriend zeg je. Je beste vriend mag alles weten, ook dit. Praat gewoon eens over meisjes en hoe jullie daar over denken. Dan gaat het vanzelf.

    Hoe het verder met je zal gaan weet ik niet. Ik hoop dat jij een fijne vriend zal vinden van je eigen leeftijd waar je samen de liefde mee leert ontdekken. Er zijn zoveel jongens zoals jij die graag een vriend willen hebben waarbij ze zichzelf kunnen zijn. Laat je zien, laat je kennen en ze vinden jou en jij vindt hen. Voel de warmte, geef ze je liefde en je vriendschap en je krijgt zoveel terug.
    Seks is leuk en spannend, maar zonder liefde en vriendschap kan een mens niet. Ik wens je veel geluk, liefde en vriendschap toe. We houden van je.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Dankje voor jullie reacties, ik vind het heel fijn dat ik me hier even kon uitten. Ik vind het idee dat er altijd mensen als jullie zijn die het niet veel uitmaakt al heel fijn. Helaas kan ik niet zeggen dat mijn neefje uit de kast is gekomen aangezien een van mijn beste vrienden ook mijn neefje is en iedereen kent, aan de andere kant heb ik alleen hele jonge neefjes.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Dag T.., Aardig dat je helpen wil. Altijd leuk jou tegen te komen. Als jij een berichtje plaatst dan sluit je (bijna) altijd af met "Groetjes T". Wat is het toch een schat denk ik dan als ik dat lees en dan geef je in gedachten een zoen.
    Over dat uit de kast komen: Met vrienden daar over beginnen lijkt mij altijd moeilijk. Zomaar plompverloren zeggen: Ik ben homo, dat doe je niet zo gauw. Nu is het zo dat jongens van de leeftijd van TS en verder altijd wel eens over meisjes praten en je dan soms vragen: Heb jij een vriendin?
    Je kan dan gewoon nee zeggen en het daar bij laten, maar je kan ook zeggen, als je dat durft: Nee, ik val niet op meisjes.
    Dan komen er vast en zeker vragen en dan kom je uit de kast.

    Straks ga jij naar je beroepsopleiding en ik hoop natuurlijk voor jou dat het een omgeving is waar jij niet bang hoeft te zijn jongens tegen te komen die hun frustraties afreageren op wat zachtere jongens. Ik denk dat het wel goed zit. Op een niveau 4 opleiding zit je beter dan op een niveau 2 opleiding en het soort opleiding scheelt ook veel. Op je nieuwe school zijn jullie allemaal wat volwassener. Dan speelt dat gedoe veel minder, ook als je soft bent. Als je verder maar ok bent.

    Je zegt dat je nog niet uit de kast bent, maar helemaal waar is dat natuurlijk niet. Hier heb je het gedaan en je hebt nu die vriend die weet hoe jij bent, maar het zou toch ook wel fijn zijn als jij ook dat soort vrienden van je eigen leeftijd zou krijgen. Het is op je nieuwe school natuurlijk eerst een tijdje de kat uit de boom kijken, maar op een gegeven moment heb je toch je groepje waar je graag mee omgaat en waar je goed mee kan opschieten. Misschien kan je dan wat opener zijn, dat zou goed zijn. Misschien moet je wel net als TS geen fuck geven en de gok wagen.

    Het valt niet mee om anders te zijn maar ook jij hebt vrienden die om je geven. Daar reken ik mijzelf ook bij. Als ik wat voor je kan doen dan doe ik het graag, we vinden wel een weg. Je bent niet alleen T..
    Ga je alweer regelmatig op bezoek bij je lieve oma? Ik hoop het. Ik zie dat zij van jou houdt. Soms lijk je op je ouders, soms op een grootouder. Jij lijkt op je oma. Ik ook, maar die had ook wat lelijks in zich, ik ook, maar ook wel goeds hoor! En wat die spermacel en die eicel betreft, bij wiskunde heb je toch geleerd: min x min = plus! Jij bent die plus.

    Veel liefs weer T.. en ik hoop dat jij ondanks alles veel gelukkige momenten hebt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, dapper dat je het gaat doen. Je kan bijvoorbeeld eens met je vrienden praten en dan opeens beginnen over je familie. Pak het zo aan: Wat zouden jullie doen? Mijn neefje zei opeens dat hij op mannen valt, zouden jullie dat accepteren? Je komt er gauw achter hoe ze dan reageren. Ik heb geen andere tips, ik ben zelf nog in de kast maar ik wens je veel succes en sterkte toe! Groetjes T

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Heey, ik reageer eerst even op ‘hoe geef je geen fuck’. Je ergens niks van aantrekken gaat meer met de jaren. Je puber jaren zijn onzekere jaren omdat je groeit en je er meestal bij wil horen. Maar ja hoe geef je nou geen fuck? Weet je eigen waarde, waar ben je goed in? Wat voor eigenschappen heb je? Ik gebruik mezelf als voorbeeld. Ik ben hooggevoelig ( hsp ) ik heb daar naar veel van opgezocht en er zitten veel positieve dingen aan vast en daar ben ik dus trots op. Uit de kast komen is erg spannend ( ben zelf hetero ) en heel veel mensen kunnen hier naar op reageren maar heel veel kunnen er ook positief op reageren. Maar denk zo jij bent wie je bent en wat je geaardheid ook is op het einde van de dag zijn we allemaal mensen met onzekerheden, Angsten en problemen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Ik leef met je mee en ik begrijp je verlangen. Het is heel naar om met een geheim rond te moeten lopen en met gevoelens waar je niets mee kunt. Je voelt je gewoon erg alleen.
    Hier op dit forum lees je wel eens verhalen van jongens die er ook erg tegen opzagen maar uiteindelijk uit de kast zijn gekomen. Nooit heb ik gelezen dat ze daar spijt van hadden, allemaal waren ze erg opgelucht en blij dat ze het gedaan hadden.
    Het is zeker erg moeilijk vanwege hoe er over gedacht en gepraat wordt door veel mensen. Ze willen niet geloven dat je als homo een echte man kan zijn, denken dat het jouw eigen schuld is dat je zo bent en vinden het vies dat jij met jongens wil vrijen. (Met jongens vrijen kan heel fijn zijn)

    Probeer dat te negeren. Het is heel moeilijk maar als jij niet jezelf kan zijn dan kan je ook nooit echt gelukkig zijn.

    Wat belangrijk is, hoe is de situatie bij jou thuis? Voel je daar liefde en geborgenheid en heb je het gevoel dat je ouders van elkaar en van jou houden? Dan kan je beginnen het daar te vertellen. Wat voor soort jongen jij bent weet ik niet, maar vaak weten moeders al lang hoe het met hun jongen zit en wachten ze tot jij het ze gaat vertellen. Als je dat gedaan hebt dan gaan ze extra van je houden omdat ze weten dat jij dat nodig hebt.
    Voor vaders is het wat moeilijker want die hebben verwachtingen van jou en willen jou tot een flinke kerel zien opgroeien waar ze trots op kunnen zijn. Mijn zoon! willen ze tegen vrienden kunnen zeggen. Als jij homo bent gaan ze twijfelen, maar uiteindelijk overwint de ouderlijke liefde en zien ze dat ze nog steeds trots op jou kunnen zijn. Dus beste jongen, wees niet bang.

    Op school en in je sportclub is het wat lastiger. Soms willen ze jou niet meer in de kleedkamer, soms maakt het ze niet uit en zien ze jou gewoon voor wat je bent, een maat die een beetje anders is maar wel ok. Je hebt vast wel jongens waar je mee omgaat en die je als vrienden ziet. Heb je ook een allerbeste vriend waarmee je over intieme dingen praat? Die zou je het als eerste kunnen vertellen.
    Het vertellen kan voor jou op school en bij de sport het leven moeilijker maken, maar je weet dan wel wie je echte vrienden zijn. Je hoeft ook echt niet op tafel te gaan staan en zeggen: Jongens ik moet jullie wat vertellen. Zeg het tegen sommige vrienden en dan weet uiteindelijk iedereen het wel
    Je doet aan sport, dus in ieder geval ben jij geen mietje en misschien komt er wel iemand naar jou toe die zegt dat hij ook homo is en graag vrienden met je wil zijn. Je bent echt niet de enige hoor!

    Er is een organisatie, Jong&Out die veel organiseert voor jongeren zoals jij. Het internetadres is: https://www.jongenout.nl/
    Kijk daar gewoon eens en misschien is het een begin om openlijk te zijn wat je bent. Het blijft moeilijk, maar als je uit de kast komt zijn er ook beloningen. Je wordt blijer dat je niet meer alles alleen moet verwerken, je leert wie er echt om jou geven en misschien vind je wel een lieve vriend.

    Wees moedig en veel succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten