Skip to content
14 reacties
1249 weergaves

Homohaat

Gisteren was ik met mijn vriend en twee vrienden van ons naar Amsterdam. Natuurlijk ook even in de gaybuurt geweest. Daar kwamen we een groepje jongens tegen waarvan 1 express tegen mij aanliep. Kun je niet uitkijke strontnicht. Ik ga op de straat schijte dan moet jij dat opvrete. Wij liepen door. Hé lijer, volgende keer ga je dood, dat zweer ik. Wat doen zulke lui daar? Ze willen niets van homo's weten, wat doe je dan in zo'n gebied? Heb jij met homogeweld te maken gehad?

16 jaar
6 jaren geleden

14 Reacties

  • Hey meisje 19, Als je ooit nog van zoiets last krijgt, gelijk melden, De meeste meisjes waarop ik val zijn lesbisch, ze zijn gwm net iets cuter/vrouwelijker. Ik zou je sws helpen

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb een keer in de club een klap gekregen van iemand die ik niet eens ken omdat ik homo ben.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik was met mijn vriend (20) in Enschede waar zijn zus woont. Liepen had in hand door het centrum toen er een stel jongens op ons afliep. De voorste liepen om ons heen, toen moesten er een paar tussen ons door. Met opzet tinkte 1 mijn schouder aan met zijn schouder. Toen begon hij in het Twents te schelden. Mijn vriend pakte me vast en we liepen door.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik was afgelopen weekend met mijn vriend in Rotterdam en lopen dan ook wel is hand in hand. We hebben hele lieve reacties gehad van mensen. Ook jongens die ons aankeken en hun duim opsteken.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Als ik dit lees krijg ik gewoon rillingen. Mijn broer is homo en wat is daar mis mee. Hij heeft n leuke vriend en ik heb een vriendin. We gaan regelmatig met z’n vieren op stap. Ik snap die mensen niet die andere zo maar beledigen of pijn doen. Als n jongen verliefd is op n jongen of een meisje op een meisje wat maakt dat nou uit. Gelukkig heb ik hele lieve ouders die mijn broer en zijn vriend steunen in deze wereld waar de mensen die zich misdragen gewoon is hard aangepakt moeten worden

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik woon in Heerenveen en liep stage in Zwolle waar ik een weekend en vakantiebaantje aan over heb gehouden. In Steenwijk kwam er een leuk uitziende jongen de trein in en ging scheef tegenover mij zitten. Moest gewoon zo nu en dan even naar hem kijken. Hij ging er ook in Zwolle uit en hij liep 10 meter voor mij. Kon ik mooi zijn kontje bekijken. Een tijdje later op zaterdag. Had gewerkt en had al iets met een leuke jongen die daar ook werkt. Hij ging mee naar Heerenveen en gingen die avond uit en hij bleef slapen. Vanaf toen was het verkering. Een week later zag ik in Steenwijk die mooie jongen weer staan, hij stapte in een coupé achter mij. In Zwolle stapte ik uit en liep naar mijn werk. Ineens kreeg ik een harde duw in mijn rug en ik viel. Dat was die jongen met twee andere jongens. "Vuile nicht, wat loop je naar mij te kijken? Toen kreeg ik een paar trappen in mijn zij en hij maakte een trapbeweging naar mijn hoofd toen er een auto stopte. De jongens renden weg. Ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels was mijn vriend er ook. Het viel gelukkig mee. Kneuzingen en schaafwonden. Toen aangifte gedaan. Camerabeelden van de NS bekeken en herkende de jongen gelijk. Ook zijn maatjes die in Meppel waren ingestapt stonden er goed op. 3 dagen later zijn ze opgepakt. Ook de NS had nog een appeltje te schillen met 2 van de 3 jongens. Ik ga weer gewoon met de trein en heb de jongens niet meer gezien.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb verkering met een leuke jongen die net 16 is. Hij is voor een kwart zuid Afrikaans, een kwart Spaans en de andere helft is Nederlands. Hij is getint. Ik ben helemaal Nederlands. Laatst waren we samen de stad in. Liepen steeds blanke jongens achter ons aan. Die riepen van alles. Vooral over mijn vriend dat ie homo en getint is. Nou is hij niet zo bang en zit op karate en judo. Een week later gingen we zwemmen en wie waren er ook? Die jongens. Daar waren ze ook aan het klieren. Niet alleen ons. Met het omkleden zei mijn vriend... Moet je eens kijken wat een kleine piemeltjes ze hebben. Iedereen die het hoorde moest lachen behalve die drie jongens. We hebben hun niet weer gezien.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Voor iedereen die getreiterd wordt als homo of moeite heeft om uit de kast te komen. Het is GEEN schande om homofiel te zijn. Er zijn mensen die het niet vinden kunnen dat homo’s doen wat ze doen, (dat doe je niet, dat is van de gekke, het is onnatuurlijk, noem maar op). Dit is pure onzin. Je bent geboren hoe je bent, en hoe jij je voelt kan niemand over oordelen. Mensen mogen hun mening hebben, maar het is van levensbelang dat jij je gevoelens niet laat onderdrukken door mensen die dit voor hun doen niet vinden kunnen. Het hoort er in ieder geval in Nederland gewoon bij om homo te kunnen zijn. En het is vreselijk je te bedenken dat in 2018 er nog steeds mensen zijn die homofielie een taboe vinden. Maar geloof me, dat is het niet. Als je nou na toch lang wikken en wegen uit de kast komt, en na lang bang geweest te zijn wat de buitenwereld dan eenmaal van je vindt de knoop toch door gehakt te kunnen hebben. Schroom er niet om om de mensen die het niet goed keuren dat jij leeft hoe jij bent, en leeft naar wat jij voelt hoe vreselijk en naar van aard dan ook, zien weg te gooien. Probeer dan juist de mensen te vinden en op te zoeken die positieve invloed op je hebben, en die 100% accepteren hoe jij bent en wat jij voelt. Nogmaals, homofielie is geen taboe en ook zeker geen zonde. Homofobie (angst voor en naar homo’s) is eerder een belaching te noemen, omdat dit vaak gepaard gaat met intimidatie, geweld, treiteren noem maar op. Maar deze mensen zijn ook onzeker met zichzelf, houdt dat in je achterhoofd. Wees jezelf, en laat je ware eigen kleuren op de voorgrond schijnen. De boze en jaloerse ogen die je naar je toegericht kan krijgen, zou je lekkere maling aan moeten hebben. Jij bent wie jij bent, en ook jij als homo of toekomstige homo mag en moet er zelfs zijn. Je hoort er gewoon eenmaal bij, juist om wie jij dan bent. Heel veel geluk, liefde en sterkte toegewenst aan iedereen die getreiterd wordt als homo, en wie het moeilijk heeft om uit de kast te komen. Jij bent net zoveel waard als degene die homofielie afkeuren. Veel geluk!!!!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben bij me werk weg getreiterd
    omdat de leidinggevende er achter kwam
    dat ik homo ben
    maar hij deed het zo dat niemand er achter kon komen
    dat hij dat deed omdat ik homo ben
    terwijl hij lid is van een grote politieke partij
    die nog al gelovig is

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn vriendin (20) en ik zijn net verhuisd. Wij hebben al 3 jaar een relatie en wonen een jaar samen. Vorig jaar kregen we een huurwoning, een voormalige seniorenwoning. Tegelijk kwamen er een man en vrouw naast ons wonen. Na een week was het al raak. Hondenpoep in de brievenbus, eieren tegen het raam. Lekke banden van onze auto. Iedere keer als er iets gebeurde ging bij de buren de deur dicht. " Dat gebeurde omdat ze ons wilden helpen". We hebben een webcam geplaatst. Toen was het niet meer voor maar achter. En hoorde je de achterdeur van de buren dicht gaan. De buren aan de andere kant hebben de buren gezien. Wij waren niet thuis. Toen we thuis kwamen zat het raam van de slaapkamer beneden onder de rode verf. Toen we onze vermoedens aan de buren hebben verteld begonnen ze schelden, fysiek bedreigen. We hebben aangifte gedaan. Maar er was onvoldoende bewijs. Ook de woningbouwvereniging wilde van niets weten. Twee maanden geleden kwam het appartement boven de winkel van mijn tante vrij. We hebben gelijk de huur opgezegd. We wonen hier nu 2 weken. En het pesten is gestopt!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn vriend woont in Leeuwarden waar we wel vaak uit gaan of de stad in. Daar wonen veel Antillianen. Laatst op zaterdagmiddag... groepje jongens. Hee kijk, poten. Ze begonnen te spugen, te schelden. Wij zijn doorgelopen. Een vrouw zei dat bij C en A een beveiliger stond. We zijn de winkel ingegaan. Hij vroeg wat er loos was. Hij gaf het gelijk door op zijn portofoon en 2 minuten later reed de politie langs. En die jongens hebben we niet weer gezien.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb in Den Haag vlakbij de binnenstad in een multiculturele wijk gewoond. En toen de Noord-Afrikaanse (om het maar correct te bewoorden) gemeenschap er lucht van kreeg dat er een homo in de buurt is komen wonen, heb ik maandenlang last gehad van intimidatie, belletje lellen, naroepen (HOMO!), achterna gezeten worden als je even een boodschap voor je moeder wil doen. Kortom een helse tijd. En dat gun ik m’n ergste vijand nog langena niet eens.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Echt onmenselijk zulke reactie op zo iets moois tussen twee mensen.....

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • das is idd erg raar van die jongen. ik zelf ben nog nooit met homogeweld in aanraking geweest. mijn beste vriendin die met haar vriendin over straat liepen kregen wel scheldwoorden naar hun toe gesingerd.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten