Skip to content
3 reacties
383 weergaves

Ik schaam me gewoon

Hoi allemaal , ik weet eigenlijk altijd al dat ik lesbisch maar ik schaam me er gewoon voor soms hoor ik mensen me MOEDER en en bff erover praten dat het lijkt dat het een ziekte is , ik durf ook helemaal niet uit de kast te komen maar ik weet wel zeker dat me ouders het zullen accepteren , en ik wel het ook heel erg verbergen dat ik gay ben , dat ik soms wel eens fuck homo's hun zijn vies terwijl ik het zelf gewoon ben , soms haat ik het gewoon om gay te zijn , de mensen om me heen zijn best wel anti homo mijn ooms nichten en opa en oma zouden het never nooit accepteren dat ik gay ben behalve me ouders ?? Ik weet het ook niet meer ik vindt het zo moeilijk om er mee om te gaan , als ik uit de kast kom zullen mensen me zeker haten over me roddelen gemeen tegen me doen misschien wordt ik wel in elkaar geslagen , groetjes hopeloos meisje

14 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • hallo meisje 14

    Ik snap je helemaal, ik ben zelf ook lesbisch en ik heb zelf een hekel aan dat woord ik hou zelf niet van die stempel die mensen op je hoofd stempelen.

    Toen ik 13/14 jaar was vond ik het ook heel moeilijk en zat ik er mee, er ging geen dag voorbij dat ik er niet aan dacht. Ik koos er toen voor om mij aan te melden voor jong&out. Daar kwam ik mensen tegen die het zelfde waren en bij mensen waarbij je niet uit de kast hoeft te komen dit vond ik zelf heel fijn want uit de kast komen blijft iets vervelend.

    Door in aanmerking te komen met anderen gay's die wel iets ouder waren ontdekte ik een soort gay wereld waar iedereen geaccepteerd werd. ik was altijd bang dat ik iemand zou tegen komen uit het echte leven en ja dat gebeurde ook. op het moment zelf vond ik het heel vervelend maar ik had nu ook iemand in het echte leven die gay was en me begreep. Doordat ik mij begrepen voelde kon ik mij zelf accepteren.

    Een tijdje later heb ik het ook aan me ouders verteld en mijn moeder zei dat ze het altijd al had geweten, mijn vader heeft er wel even aan moeten wennen.

    Maar even terug naar jou, mensen praten veel soms positief soms negatief over gay's dit komt vaak omdat deze mensen nog nooit een echte homo of lesbi hebben gezien. Daardoor lijkt het voor hun iets raars maar jij blijft het zelfde want jij was altijd al gay


    Wees niet bang om het te vertellen, als je het verteld valt er een last van je schouders en dat maakt de acceptatie voor je zelf veel makkelijker.

    Blijf je zelf en je mag trots zijn op het feit dat je gay bent!!
    Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad
    Succes, laat gerust nog een berichtje achter

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Als homo kan ik je maar 2 tips geven...
    Tip een je moet het tijd geven dr is niks mis mee en moet leren jezelf te accepteren
    Tip twee maak een account aan op jong en out hier zitten allerlei lgbtq+ mensen op die je wel begrijpen
    De enige reden waarom je jezelf niet accepteerd is omdat je omgeving je een negatieve indruk geeft over homos lesbos enz
    Vaak is het zo dat de mensen die zeggen dat gay zijn vies is of slecht wel bijdraaien als een familielid uit de kast komt

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik vind lesbische meisjes schattig. Van mij mag heel de wereld vol lesbische meisjes lopen. Moest ik meisje zijn, dan zou ik ook lesbisch worden, denk ik.

    Misschien valt de reactie van de anderen nog wel mee: ik heb ook al gezien dat mensen van wie je dacht dat ze erg anti zouden zijn, uiteindelijk zeggen: "Lesbisch? So what? Wat is het probleem? Als jij daar gelukkig mee bent, is dat toch prima?"

    En als ze daar niet mee om kunnen, dan weet je ineens wat ze waard zijn...

    Mensen die geen respect kunnen opbrengen voor de geaardheid van anderen, hebben dikwijls zelf problemen met dat onderwerp, ze proberen hun eigen twijfels te onderdrukken door anderen te onderdrukken. Of ze zijn zo gebrainwashed door hun opvoeding of omgeving dat ze niet meer naar de realiteit kunnen kijken. Ze zien alleen wat door hun hoofd spookt.

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten