Skip to content
4 reacties
830 weergaves

Twijfel over geaardheid

Hallo, Al sinds een paar jaar denk ik dat ik homo ben. Ik begon namelijk te fantaseren over seks met jongens, en dat is zo gebleven. Ik twijfelde toen natuurlijk al aan mijn geaardheid; maar ik vertelde mezelf dat de tijd het wel zou uitwijzen. Het grote probleem daarbij is dat ik geen verkering durf te nemen met een meisje (of met een jongen natuurlijk), omdat ik het niet eerlijk vind als ik later op het andere geslacht blijk te vallen. Laatst ging ik naar een feestje. Toen ik met een paar vrienden terug fietste, begonnen mijn vrienden te praten over een meisje. Ze gaven haar een 9. Dit bleek het meisje te zijn waar ik de halve avond naast had gezeten, maar ik had er niet zo op gelet of ze mooi was of niet. Die vrienden zaten het grootste deel van de tijd aan de andere kant van de kamer. Toen realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk homo ben. Maar nu komt het rare: Hoewel ik dus ergens wel weet dat ik homo ben, voel ik me totaal geen homo. Het zou kunnen zijn dat dit komt omdat er in mijn omgeving bijna geen homo's zijn. Het zou ook kunnen komen omdat ik misschien toch geen homo ben? Zijn er andere mensen die ook in deze situatie hebben gezeten/zitten? Heeft iemand tips om te stoppen met twijfelen?

16 jaar
9 jaren geleden

4 Reacties

  • Mijn hele leven hetero gevoeld en vriendinnetjes gehad. Tot ik onlangs de jongen ontmoette waar ik nu mee ben. Nooit gedacht dat ik van een jongen "vlinders in mijn buik" zou krijgen. Het was of de bliksem insloeg. Ik denk dat in iedere hetero een slapende homo zit.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hi. Mijn advies is om niet teveel aan labels vast te houden. Het gaat toch om de persoon waar je op valt? Als je verliefd wordt, wordt het misschien wel duidelijker voor jezelf wat je geaardheid is. Maar je bent nog jong. Je hebt nog tijd genoeg om er achter te komen.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Ten eerste hoef je helemaal niet zeker te weten 'wat' je bent. Maar het kan best zijn dat je homo bent, of bi. Hier komt je uiteindelijk zelf achter, door aan te durven voelen naar wie je je aangetrokken voelt.
    Wat bedoel je precies met je niet 'homo voelen'? Ik denk zelf dat je het niet echt specifiek merkt als je homo bent, je voelt je niet direct anders dan anderen, het enige verschil is dat je erg aantrekkelijke kenmerken bij mannen opmerkt, in plaats van bij vrouwen. Of bij beide als je dus bi bent.
    Ik zou stoppen met proberen te bepalen of je homo bent of niet, maar gewoon te gaan kijken naar wie je nu echt aantrekkelijk vind, zonder jezelf in te houden omdat je bang bent om homo of bi te zijn.
    Het is echt niet erg als je het op je 20e nog niet zeker weet. Al zou ik dan zelf gewoon bi zeggen.. Maar geaardheid is eigenlijk geheel onbelangrijk. Je word toch wel vanzelf aangetrokken tot iemand. Misschien ben je 50 jaar hetero, maar ontmoet je ineens een geweldige en aantrekkelijke man.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • - En over het geen verkering durven te vragen trouwens, als je echt aangetrokken bent tot iemand, maakt het nogmaals echt niks uit als het het enige meisje is dat je in je hele leven leuk zult vinden. Je vind diegene leuk, dat is het enige dat uitmaakt. Als je haar uiteindelijk toch niet meer aantrekkelijk vind, is dat erg jammer, maar daar kun jij niks aan doen..

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten