Skip to content
9 reacties
250 weergaves

Ik weet niet hoe ik uit de kast moet komen

Hoi,ik ben een jongen en ik weet gwn dag ik bi ben maar ik wil wel uit de kast komen maar ik weet niet hoe...help me aub

13 jaar
10 jaren geleden

9 Reacties

  • Ik ben ookbi en dat weet ik al heel lang. ik zit er de laatste tijd heel erg mee. 1 vriendin weet het. ook vrienden die ik van het internet ken weten het. Maar verder niemand. Heb me inmiddels aangemeld bij jongenout. Heb daar wat leuke mensen gevonden (ook van mijn stad)

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi TS.

    Vaak valt de reactie achteraf 100% mee. Niet in alle gevallen, natuurlijk, maar vaak wel.

    Ook het advies van de jongen van 16 is erg aan te raden. Neem er de tijd voor. Ga desnoods even om tafel zitten. Belangrijk is dat er begrip ontstaat van beide kanten. En dat gaat het beter met een dialoog dan een monoloog. ;-)

    Daarnaast kan je misschien ook eens kijken op de site 'www.jongenout.nl', een site voor en door jongeren opgezet samen met het COC. Misschien vindt je hier nog meer informatie en kun je hier meer ervaringen uitwisselen.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi mensen, ik ben zelf ook bi en ben net een half jaartje bezig met uit de kast komen.
    Ik heb het eerst tegen mijn zus verteld, omdat ik zeker wist dat zij er heel relaxed mee om zou gaan, dat was gelukkig ook zo, maar het blijft altijd spannend.
    Ongeveer een maand later had ik het m'n vader verteld, toen m'n moeder, m'n broer en uiteindelijk ook een paar vrienden. Het word inderdaad iedere keer makkelijker, en het lucht enorm op.

    Nu vertel ik het alleen aan iemand als diegene erom vraagt of als het in een gesprek aan de orde komt, maar dan ook alleen als ik weet dat ze niet erg homofoob zijn ofzo.

    Naar mijn ervaring is het het best om (bij familie en goede vrienden) het onder 4 ogen te doen. Dan kan jij rustig je verhaal doen en dan kunnen zij vragen stellen.

    En nog een belangrijk advies: wees geduldig en beantwoord vragen. De meeste mensen zijn niet bi/homo/lesbisch/trans/pan/aseksueel/whatever, maar als je geduld hebt en rustig vragen beantwoord, is de kans groot dat ze het beter begrijpen en accepteren.

    Als iemand nog vragen heeft, stel ze dan gerust en ik zal proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik voel me echt eel gay en ik draag ook vaak meisjes kleding in de h&m enzo en ik ben al 2x verliefd geweest op een jongen maar ik durf niet uit de kast te komen ?? wat moet ik doen???

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Publiekelijk uit de kast komen zoals bijvoorbeeld in een spreekbeurt lijkt mij niet zo'n strak plan. Niet vanwege de reacties, maar vanwege het feit dat seksuele voorkeur niet iets is waarmee je te koop loopt. Ik heb nog nooit iemand zich zien introduceren als:"Hallo ik ben K en ik ben hetero/homo/bi/lesbo/trans."

    Wat mij het slimste lijkt, als iemand het je ooit vraagt of je ooit in een situatie terechtkomt dat je niet anders kan, gewoon eerlijk zijn en vertellen. En als je het echt persé kwijt wilt kan je dit bijvoorbeeld tegen vertrouwelijke personen zoals ouders, goede vrienden/vriendinnen, familie etc. te doen

    Good luck (;

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Hallo daar,

    Wat een lastige situatie! Je kan er eerst misschien met een persoon die jij het meest vertrouwd over praten. Dus alleen met je moeder, vader, of een beste vriend(in).
    Een persoon die jou kent, die kan jou ook steunen als jij aan de rest vertelt over dat jij bi bent.

    En waarschijnelijk krijg je steeds meer goede reacties van de mensen om jou heen waardoor je het dan steeds makkelijker kan vertellen dat je bi bent. En al krijg je geen leuke reactie dan leer je daar uiteindelijk weer mee omgaan. In het begin is het omgaan met reacties die niet leuk zijn erg moeilijk.

    Ik heb zelf van een vriend van mij gehoord dat hij er genoeg van had om zich 'anders' voor te doen. Hij heeft het toen veteld tegen zijn ouders en daarna tegen de rest van zijn vrienden. In het begin zijn er misschien mensen die niet leuk reageren maar vaak wennen ze ook aan het idee. Nu heeft hij nergens geen problemen meer mee.

    En op een gegeven moment zullen ze je dan ook accepteren want je bent niet alleen. Er zijn heel veel mensen die bi zijn dus raar is het niet!


    19 jaar
    10 jaren geleden
  • Hallo allemaal,

    Het ergste wat ik altijd hoor over 'uit de kast komen', is dat homo's, lesbisch en bi's achteraf zeggen; 'dit had ik al veel eerder moeten doen'. Veel mensen die wachten met uit de kast komen zijn jaren ongelukkig omdat ze hier niet mee overweg kunnen.

    Het lijkt me wel moeilijk om een keuze te maken hoe je dit het beste aan kan pakken. Wanneer ik in jullie schoenen had gestaan, had ik dit denk ik gedaan door het aan iedereen tegelijk te vertellen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een spreekbeurt, waarbij je achteraf verteld dat je zelf zowel jongens als meisjes aantrekkelijk vind. Ook kan je ervoor kiezen om voor de klas of team te gaan staan, een kleine uitleg te geven over het 'bi' zijn en vervolgens uit de kast te komen. Wel zou ik vooraf je leraar(es) inlichten zodat zij je hierin misschien wel kan ondersteunen.

    Onthoud dat er altijd mensen zijn die niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan, of niet weten hoe ze hier op moeten reageren. Sommige mensen gaan er grapjes over maken. Hier moet je je niks van aantrekken! Het belangrijkste is dat jij je goed voelt! Geniet van je leven zoals jij die wilt leiden, laat anderen je humeur niet verpesten!

    23 jaar
    10 jaren geleden
  • En dat van mij :(

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • dat is dus ook mijn probleem :s

    13 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten