Skip to content
10 reacties
889 weergaves

Zoenen dilemma

Ik ben dus nogal kieskeurig. Ik word niet snel verliefd. Ik ben wel heel spontaan en sociaal dus als ik een feestje heb ( carnaval, koningsnacht, festival) krijg ik aandacht van jongens. Ik heb me, toen jongens interesse begonnen te krijgen, voorgenomen dat ik niet zomaar met iemand ga zoenen voor een avondje. Dat voelt gewoon ongemakkelijk en ik wil dat het iets betekent. Dus tot nu ben ik nog groen.
Ik merk nu dat het me soms in de weg zit. Want aan de ene kant wel ik iemand echt leuk vinden voordat ik hem zoen maar aan de andere kant wil ik niet dat iemand die ik leuk vind, mij slecht vindt zoenen omdat ik nog geen ervaring heb. Kijk ik ben natuurlijk 15 een de jongens waar ik mee om ga zijn allemaal ouder en meestal niet eens meer maagd. Het voelt ergens dan ook weer zo stom dat ik niet weet of ik wel goed ga zoenen . Maar ik heb nu zo lang gewacht dat ik het ook raar vind om nu maar met een random iemand die ik aantrekkelijk vind te zoenen. Wat raden jullie me aan?

15 jaar
11 maanden geleden

10 Reacties

  • Ts hier, ik ga zeker niet met een meisje zoenen. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik heb het maar losgelaten. Ik kom heus wel iemand tegen waar ik wel mee wil zoenen. En dan is mijn eerste kus gewoon iets speciaals.

    15 jaar
    9 maanden geleden
  • Je zegt: 'ik ben natuurlijk 15'. Daar wil ik even wat aan toevoegen: je bent nog maar 15. Ik heb echt respect voor je dat je niet zomaar met allerlei jongens gaat zoenen. Het feit dat zowat iedereen om je heen het maar lukraak met elkaar doet als een stel honden betekent niet dat jij dat ook maar moet doen. Eigenlijk sta jij juist ver boven hen en ik zou zeggen: ga alleen voor de ware, en verspil je eerste keer niet.

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Hi, hoe ik er naar kijk is de oplossing van het probleem ook de oorzaak van het probleem. Je wilt niet met jongens zoenen, omdat je geen ervaring hebt, maar doordat je niet met jongens zoent krijg je ook geen ervaring. Een beetje kip of ei verhaal. Ik heb zelf precies hetzelfde gehad en voelde me er ook niet zo fijn mee wanneer ik zoen met een meisje wat ik nog niet zo lang ken.

    Uiteindelijk is de oplossing door wel met een jongen te zoenen, wanneer je hier comfortabel bij voelt. Je mag alsnog kieskeurig zijn en het alleen doen als je je op je gemak voelt. Grote kans dat hij nog geen eens in de gaten heeft dat jij niet zoveel ervaring hebt, aangezien uiteindelijk iedereen maar wat doet. Als je uiteindelijk bij het zoenen het rustig aan doet en een beetje kopieert wat hij doet komt het helemaal goed :)

    Hopelijk kan je hier iets mee :)

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • TS
    Het was maar een idee van mij. Je hoeft het niet te doen. Zoals ik al zei val ik op jongens en die zoenen toch anders. Met mijn bff was het alleen maar oefenen om lekker te kunnen zoenen. En die jongens, het waren er maar 2, vonden dat ik dat ook goed kon.
    Ik vind dat mijn eerste echte kus dus ook met een jongen was die ik ook leuk vond.
    Dat ik en mijn bff ook andere dingen met elkaar doen valt ook buiten mijn liefde voor jongens. En er zijn veel meisjes, en ook jongens, die dit ook doen. Je leert veel van elkaar. Maar alles vrijwillig.

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik zou niet voorstellen om met je bff te zoenen zoals M16 zegt. Dan geef je intenties die je niet wil geven en dat kan zo jullie vriendschap verpesten en ongemakkelijk maken. Wacht maar gewoon totdat je iemand ontmoet die je leuk vindt. Eerste zoen kan awkward zijn en misschien een beetje raar gaan, maar als die persoon je echt leuk vindt, zal die je er echt wel bij willen helpen hoor. Zou zonde zijn als je eerste echte kus met iemand is die je niet zo leuk vindt. Dat heb ik namelijk gedaan omdat ik de enige was die nog niet gezoend had binnen mijn vriendengroep en heb daar best wel spijt van.

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • Ts hier. Dat weet ik niet. Maar ik wil dat zelf echt niet. Dus ik ga het zeker niet vragen. Ik wil niet afgaan bij iemand die ik leuk vindt, iemand waar ik niks voor voel maakt me niks uit dus dan kan ik net zo goed met een random jongen zoenen. Maar ik wil dus dat mijn eerste kus bijzonder is. Dat wordt hij niet met een random jongen maar ook niet met mijn bff.

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • TS
    Het was bij ons gewoon een keer tersprake gekomen. Ik had het eens gehoord van een buurmeisje. En mijn bff wilde het ook gelijk proberen. Onze band is alleen maar sterker geworden. Maar het blijft vrijwillig en soms heeft een van ons ook geen zin.
    Jij gaat met, misschien wel, iets te oudere jongens om en die verwachten soms wel wat meer. Jij bent bang om af te gaan bij hen. Dat is ook niet leuk.
    Hoe denk jij dat je bff zou reageren als jij het haar vraagt of een soort hintje geeft?

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • To hier: M16, nee daar heb ik ècht geen interesse in. Mijn bff is gewoon mijn bff waar ik alles je kan delen, maar niet dàt.

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • Doen waar je zelf zon in hebt op het moment

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik heb vroeger vaak met mijn bff geoefend met zoenen en later ook met andere dingetjes.
    Heb jij geen vriendin waarmee je dit ook zou kunnen doen? Het lijkt misschien raar, maar het was ook nog eens heel lekker. Ik val op jongens, maar dit was super opwindend.

    16 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten