Skip to content
15 reacties
2627 weergaves

Verliefd op oudere jongen

Ik ben verliefd op een jongen en die jongen is dus ook verliefd op mij. Maar hij is 16 en eind november word hij 17. Dus moet ik een relatie met hem nemen of niet?
Zo ja, hoe moet ik dat dan aan m'n ouders vertellen?

13 jaar
2 jaren geleden

15 Reacties

  • Ik mag nog niet uit van mn ouders we zijn gereformeerd ik moet altijd gehoorzaam zijn pas als ik 18 word kan ik verliefd worden

    14 jaar
    9 maanden geleden
  • Als je van elkaar houdt mag leeftijd geen belemmering zijn. Het zou natuurlijk anders zijn als er 30 jaar verschil in zat. Maar zo extreem is het niet. Ik date zelf ook met meiden die tot 5 jaar jonger of ouder zijn.

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • M13, dat kan prima. Ik heb zelf een vriendin die nog 13 is. Ook op seksueel gebied geen enkel probleem. Zij liet zich in het begin met de sex leiden door mij. Ben zo verliefd op haar.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Neee zeker niet voor schamen! Ik heb zelf ook een vriend die 5 jaar ouder is, en wij zijn nu al bijna 5 jaar samen! In het begin is het misschien raar, of schaam je je. Maar doe lekker wat je zelf wilt en waar jij je goed bij voelt, gewoon schijt hebben aan de mensen die je iets anders proberen wijs te maken. Uiteindelijk gaat het er toch om dat jij gelukkig bent.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat 40 44 slaat nergens op dat is niet te vergelijken namelijk LEVENSFASE die is tussen 13 en 16 niet hetzelfde. Vanuit haar snap ik het wel maybe beetje stoer gevoel, vanuit hem vooral sneu mqakt geen kans meiden van zijn eigen leeftijd

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarom zal het niet kunnen?

    Stel je moeder is 40 en je vader is 44. Dat is toch ook geen probleem?

    13 jaar
    1 jaar geleden
  • 13 en 17 is een heel andere fase. Jij hebt net de feeënwereld en de basisschool verlaten en hij doet bijna eindexamen. Als jij 17 en hij 22 was zou het verschil veel kleiner zijn. Naar mijn idee is jou keuze niet verstandig. Ga lekker zoenen met desnoods een 15 jarige ipv je te laten neuken door iemand uit de eindexamen klas terwijl je net niet meer met poppen speelt.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • M13. Ik heb een jongen van 15. Perfect! Hij is lief, ziet er iets ouder uit vergeleken met andere jongens, ik kan heel goed met hem praten en opschieten. Ik vind hem leuk en interessant. Hij is voor mij echt een soulmate en andersom. Wij worden blij van elkaar. Wij hebben toch niet de goedkeuring van iemand anders nodig als wij goed met elkaar kunnen opschieten? Dus M13, dat wil ik jou ook meegeven.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb het andersom mijn vriendje is bijna 3 jaar jonger dan ik.
    Het ligt er ook aan hoe de jongen is, mijn vriendje is voor zijn leeftijd veel volwassener dan de rest van de jongens.

    In jouw geval is die jongen misschien juist wat kinderlijker? En ben jij misschien wat volwassener?
    Kijk dan kan het best wel een leuke relatie zijn.
    Jullie omgeving zal er wel wat van vinden en dat zal niet altijd leuk zijn.

    Ik krijg ook vaak rot opmerkingen zo van moet je niet naar de speeltuin met je vriendje.
    Daar moet je wel rekening mee houden en tegen kunnen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zou het absoluut niet doen! Ik heb er eigenlijk nooit goede verhalen over gehoord en een ex vriendin van mij zat in precies dezelfde situatie alleen zij dacht dat het allemaal prima was om te doen. De situatie is dan ook echt heel erg uit de hand gelopen waar iedereen haar dan ook al voor had gewaarschuwd. De 2 leeftijden zijn super anders, jullie hebben andere needs en jullie zitten in een hele andere fase van jullie leven waardoor de kijk op de wereld dan ook heel anders is voor jullie alle 2. Ik raad het sterk af om een relatie aan te gaan. Degen van 16 of 17 als ik het goed herinner zou dan ook echt beter moeten weten

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Toen ik vandaag de tv aanzette viel ik in een programma waarin een vrouw vertelde hoe zij, tientallen jaren geleden, haar man had ontmoet. Het speelde in Limburg. Zij was 14 en hij 22. Hij was een Italiaan die daar in de mijn werkte en nauwelijks Nederlands sprak. Ze ontmoetten elkaar bij het uitgaan en werden verliefd op elkaar. Haar ouders vonden het niets en ze hebben haar een zeven weken verboden uit te gaan, maar uiteindelijk mocht ze weer en daar was hij weer. Het klikte nog steeds en ze heeft hem aan haar ouders voorgesteld.
    Haar vader vond het nog steeds niets maar haar moeder vond het wel een fatsoenlijke jongen, dus vooruit dan maar.

    Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. De Italiaan is inmiddels gepensioneerd en ze zijn nog steeds samen en gelukkig.
    Het kan dus wel, en hoeveel verschil is het bij jullie? Twee en een half jaar? Zo vreselijk veel is dat nu ook weer niet. Neem hem maar mee naar je ouders en zeg, dit is ... en hij is mijn vriend. Dan zie je vanzelf wel wat er gebeurd, en de seks? Als het een nette jongen is en hij geeft echt om jou dan houdt hij rekening met wat jij wilt. (Zoals dat altijd zou moeten!)

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is vanuit hem ook wel raar ja zoveel jaar tussen dan val je echt op een kind in verhouding of vraag je af dan hij geen succes heeft bij leeftijdsgenoten

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry
    Ik vind het verschil veel te groot op jou leeftijd. Hij wilt straks snel al sexuele dingen doen omdat hij op een leeftijd zit dat zijn hormonen hem 'dwingen' dat te willen. Hij moet ook beter weten dat jij te jong bent voor hem. Zoek een lieve jongen van je eigen leeftijd om daarna samen dingen te ontdekken.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • 3 jaar leeftijdsverschil is meestal niet zo’n probleem, alleen rond jouw/jullie leeftijd is het wel lastiger omdat je in die tijd zo snel verandert (andere dingen doet qua school, eerste baantjes, lichamelijke veranderingen et cetera). De kans bestaat dus dat een relatie daardoor nu niet heel lekker werkt. Maar uitzonderingen zijn er altijd en als het goed voelt is die 3 jaar rond jullie leeftijd echt geen ramp. En je ouders? Als het tussen jullie goed zit en het niet een heel fout figuur is dan maken je ouders daar vast geen probleem van en vertel je het gewoon als je zeker weet of het iets is.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Kans dat door de totaal verschillende levensfase hoe leuk het ook lijkt gewoon niet gelijkwaardig is

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten