Skip to content
8 reacties
835 weergaves

Unieke situetie: weet niet wat te doen!

Dus laat me even uitleggen. Ik ben al een paar maanden aan het chatten met iemand. Ik vond het echt leuk en de persoon maakte me altijd aan het lachen. Ik voelde me tot haar aangetrokken al na enkele weken. Het grote probleem is: ze woont in Brazilië! Het is dubbel snapje, enerzijds wil ik dat ze weet, maar anderzijds weet ik rationeel dat een echte relatie niet mogelijk of heel moeilijk is. Ook nog, toen ik zei dat ik haar heel erg appreciërde, zei ze: "aww, laten we vriendje en vriendinnetje worden, no im kidding" dus idk wa k ervan moet denken. Het is echt raar ik weet zelfs haar gezicht niet (wees gerust ze is echt dat weet ik wel) en toch voel ik me heel erg aangetrokken tot haar. Ik heb wel eens een crush gehad op iemand maar dat voelde totaal anders. Iemand advies? Pls help ik ben vrij radeloos ondertussen

15 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Je bent denk ik al genoeg gewaarschuwd, dus dat dit een risicoootje is hoef ik niet nog een keer te zeggen. Maar waarom zo ver weg hier in NL (of Belgie) zijn toch ook genoeg leuke meiden. En daar kun je wel lekker mee kletsen en knuffelen....

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik lees alleen maar meer rode vlaggen

    Semi bekende influences zijn heel makkelijk na te doen, ze gooit haar gezocht dus overal op behalve naar jou... je weet zelf toch ook wel dat het niet pluis is?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, alles wat jij noemt, waarmee je denkt haar te kunnen checken, is sterk beïnvloedbaar en te faken. Als zij op meerdere fora actief is, waarom durft ze dan niet openlijk met jou te communiceren. Hoe oud is ze, wat maakt dat ze jou niet zou bedriegen. Buiten het feit dat Brazilië wel erg ver weg ligt, jij nog maar 15 bent zou mijn advies zijn. Lekker chatten, geen gekke dingen achter het beeldscherm, rukken die je maar in bed en als je echt iemand wil hebben, zoek ze dichterbij. ?? succes

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Let er wel op dat sommige mensen lange tijd een relatie nemen om uiteindelijk met geld ervandoor te gaan. The waiting game. Dus ga hier inderdaad vestandig mee om. Eerst maar is ontmoeten in het echt en kijk of je wat kunt opbouwen, die stap op een relatie kan altijd nog. Ik zou er niet mee starten tot je elkaar daadwerkelijk een echte knuffel kan geven

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ze toont haar gezicht niet? Altijd verdacht. Mogelijk een oplichter of een Braziliaanse homo chatter die geilt op jou. Vraag een foto van 'haar' en upload die naar Google Reverse Image Search. Kom je alles te weten over de authenticiteit ervan. Of hij fake is en ergens van het net geplukt enzo.


    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen 16
    Ik heb mijn redenen. We zijn al lang aan het chatten zonder dat ze me geld vroeg of iets. Ze heeft best veel volgers en is actief op sociale media. Technisch gezien kan ik inderdaad niet 100% weten of ze echt is, maar ik heb ook al mensen gesproken die haar kennen en vrienden met haar zijn. Dus ja, ik ben vrij zeker van mijn zaak. Maar toch bedankt voor te reageren en ik geef sowieso geen geld aan mensen die ik niet persoonlijk ken hoor dus maak je om mij geen zorgen :)

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ben je verliefd op haar zoals zij is? Of ben je verliefd op het beeld in jouw hoofd dat je van haar hebt? Die twee kunnen nogal eens verschillen.

    Ik zou zeggen: rationeel blijven, en haar enkel beschouwen als oppervlakkige lange-afstandsvriendin. Zonder meer te willen.

    Ook altijd opletten voor bedrog. Om de haverklap staan er in de pers berichten van mensen die zich voor vele duizenden euro's hebben laten oplichten door (wat ze dachten) vrienden ergens ver weg. Ik zeg niet dat dat hier zo is, maar je moet er wel alert voor zijn. Van zodra iemand geld begint te vragen, stop je beter.

    Probeer misschien eens een video-chat, dan zie je allebei heel snel of het dan ook nog werkt? Ik ken een koppel die elkaar hebben leren kennen door video-chat, dus het kan werken. Maar het kan ook een afknapper zijn, als het beeld in jouw hoofd niet overeenkomt met de realiteit.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt haar gezicht niet gezien maar je weet wel dat ze echt is? Hoe dan?

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten