Skip to content
6 reacties
628 weergaves

Crush zit te friendzonen

Ik heb een crush op mijn klasgenoot. Sinds een paar maanden hebben we goed contact. We spreken elkaar iedere dag, sturen memes, complimentjes, we hebben elkaars humor en zelfde muzieksmaak, diepe en serieuze gesprekken, we bellen regelmatig, we reageren heel snel op elkaars berichten, gesprekken tot diep in de nacht. Hij doet op sommige momenten echt alsof hij mij ook leuk vind, heel sus. En twee weken geleden had hij een vriendin, immers is het uit en vanavond vertelde hij me dat hij en een maat van hem dezelfde meid uit m’n klas leuk vinden al een hele tijd. Ik vind hem fantastisch maar dat weet hij niet. Ik wil van mijn gevoelens voor hem af, het vreet al m’n energie op. Ik heb het zwaar te pakken. Mijn verstand zegt, laat hem gaan, het is niet wederzijds. Maar iets in mij zegt dat er meer is, maar ergens ook weer niet. Ik ga met niet heel veel jongens om, en in Coronatijd ontmoet je ook niemand. Ugh... Help ik wil er vanaf, of is er geen manier zolang ik met hem omga? Ik ben radeloos...

18 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Hier jongen eerste reactie, zo zie je maar weer dat als het verhaal completer wordt, er een ander beeld ontstaat. Daar waar mijn eerste reactie is, vecht ervoor, zou ik nu wat meer voorzichtigheid willen betrachten. Je geeft aan geen ervaring te hebben met jongens, dan moet je gaan ontdekken wat jij wilt en wat hij kan bieden. Is het een player dan ben je daar zo achter. Een mooi koppie is meegenomen, maar belangrijker is hoe hij innerlijk is, is hij lief, attent, zorgzaam of gaat het hem maar om een ding, jouw zo snel mogelijk in bed krijgen. Jouw vriendinnen vertrouwen hem niet, nu kan ik als man zeggen dat vrouwen een veel betere intuïtie hebben, koppel dat niet meteen aan jaloezie, want uit jouw tweede bericht maak ik toch wel op dat er enige blindheid is door verliefdheid, mag maar wees waakzaam. Kort gezegd, volg je intuïtie, wees waakzaam en die zeker geen dingen (bv. privacy gevoelige foto’s) die je normaal ook niet zomaar zou doen. Succes en we lezen het wel!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou het doodeng vinden om het te vertellen, maar ik denk dat het inderdaad beter is als je het hem vertelt.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS hier:
    Ik durf het echt niet aan denk ik. Hij is zo onverschillig, en dat houdt me ook tegen. Mijn ouders mogen hem niet echt, want in hun ogen wordt ik alleen maar door hem “gebruikt” en wanneer hij me belt zien mijn ouders dat ook als lastigvallen. En dat ze blij zouden zijn dat ik geen contact meer zou hebben met hem. Mijn “vriendinnen” vertrouwen hem niet, ze denken dat hij een player is. Nou moet ik eerlijk bekennen dat hij indd best knap is en met behoorlijk wat meiden omgaat. Dus het kan indd wel een player zijn. Of ze zijn gewoon jaloers, dat kan ook. Ze kennen hem niet eens persoonlijk. Maar nu heb ik eindelijk eens iemand die (doet alsof hij) geïnteresseerd is. Ik word gewoon heel blij van hem, ik heb helemaal geen ervaring met jongens en hun gedrag als ze iemand leuk vinden. Veel initiatief komt vanuit hem, dat wil ik graag veranderen. Ik wil ook gewoon het lef krijgen om hem een keer te bellen (ik ben bang dat ik hem lastigval ofzo) of een keer een random appje sturen, zoals hij dat altijd doet. Weer een heel verhaal haha X

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • hey! Ik denk dat het best is dat je gewoon eerlijk bent. Je vindt het waarschijnlijk ook zeer eng om het te vertellen. Je kan desnoods het vertellen in een bericht of videocall (zolang je er over praat in het echt). Dit zou een voorbeeldje kunnen zijn: Heyyy, ik moet je iets vertellen. Ik heb gevoels voor je en ik weet niet of het wederzijds is maar ik begrijp het als je niet hetzelfde voor me voelt. Ik wil je niet verliezen als een vriend.
    Als je dit stuurt kan hij zeker niet boos worden of slecht reageren. Het is niet jouw schuld dat je iets voor hem voelt vergeet dat niet!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Get ur man girl

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ga je voor hem vechten of niet, hup erachteraan! Succes

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten