Skip to content
7 reacties
500 weergaves

vrienden, of meer?

Dus, even een korte introductie, ik ben dus een meisje van 20, al even uit de kast als lesbisch dus daar hoef ik ook geen advies of iets over :P.

Ik ben iets meer als een jaar geleden op een kamp geweest en heb daar een heleboel leuke holebi mensen leren kennen. Omdat het zoveel jongeren waren was het onmogelijk om iedereen echt te leren kennen. we zijn afgelopen vakantie met een kleiner clubje daarvan op vakantie geweest.

Op de vakantie heb ik het super gezellig gehad met meerdere mensen.
Waaronder een meisje met wie ik de vakantie een soort van geoorganisseerd had. Uiteindlijk vroeg een van mijn vrienden aan mij of ik haar leuk vond.
Mijn eerste reactie: "nee joh, we zijn gewoon vrienden" en geloof het of niet. dat is ook echt wat ik dacht.

tot dat ik thuis was van de vakantie, en haar niet uit mijn hoofd kon krijgen.. help?!?, ik geloof dat ik haar toch wel leuk begin te vinden. mijn hoofd was een hele tijd in de war, want ik kom ook een soort van net uit een soort van relatie achtig iets.. (lang verhaal).
Ik heb laatst met haar afgesproken, we zijn gezellig naar amsterdam gegaan. Zijn amper winkels in gegaan, maar het was erg gezellig.
We hebben daar ook nog andere van het kamp gemeet, waar uiteindelijk de vraag kwam, of we iets hadden ofzo..

waar niet echt veel antwoord op kwam.

Het is lastig, omdat ik ook onze vriendschap niet wil verpesten door het gewoon te zeggen.. dus dat wil ik liever niet..

Het is gewoon vaag, we vermijden beide de knuffel wanneer we elkaar zien (met de rest van de mensen is het een knuffel wanneer we aankomen, en dan een knuffel wanneer we weg gaan) maar wij doen dat niet, alsof het een beetje awkward is ofzo. maar ik weet niet wat dat betekend..

ach ik ben gewoon heel erg in de war dus alle advies is welkom haha

20 jaar
7 jaren geleden

7 Reacties

  • Dank voor je reactie. Jammer dat het niet wederzijds is, maar toch wel fijn dat jullie wel goede vriendinnen zijn.
    Wie weet met de volgende vakantie dat je een leuke meid tegenkomt.
    Er komt heus wel iemand op je pad. En altijd op een moment dat je het het niet verwacht.
    Heel veel succes nog en liefs van mij.
    Liefs, J.xx

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hee, mijn feestje was erg leuk en gezellig. Kort daarna met haar via de app er over gepraat, begon meer meer dat ik haar vroeg wat zij zou doen als een van haar vrienden haar leuk zou vinden en zij diegene niet. Legde toen uit dat ik dat probleem had bij een van mijn vrienden en enorm bang was dat die persoon mij niet meer als vrienden zou willen. hebben daar een gesprek over gehad. Ze had vrij snel die dat het over haar ging haha. Vind mij niet leuk helaas :( maar ze werkt wel vrienden blijven. Dus gelukkig is er niets veranderd, we appen nog steeds elke dag over dezelfde random dingen. Ben ik erg blij mee :)

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ben ik weer.
    Hoe was je feestje? Heb je nog iets uit kunnen zoeken of dat meisje ook iets voor je voelt?
    Heb je nog een nieuwe afspraak met haar gemaakt? Ben beetje nieuwsgierig nu.

    Liefs, J.xx

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • ik woon een soort van op mezelf bij mijn ouders thuis haha lastig uit te leggen.
    en ja ze blijft zwz slapen, ze woont zeg maar 3/4 uur reizen hiervandaan. maar er blijven er wel meer slapen.
    Dus er is ook al iemand anders die hier al eerder is. Anders was dat inderdaad een goed idee geweest. ik denk dat ik wel ga kijkeno f ik die vraag ooit een keer in een gesprek kan passen. dankjewel :P

    xx

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Woon je op jezelf? Dan zou je kunnen vragen of ze wil helpen met je verjaardagsfeest. Dan kan je voorstellen of ze wel blijven slapen. Dan haar eens vragen of ze al iemand heeft of op het oog heeft.
    Misschien stelt ze jou ook die vraag. Dan zeg je ja, en beschrijf je haar.

    Mocht je dit nou toch niet durven blijf dan gewoon goede vrienden met elkaar. Ga samen uit, en wie weet komt het op een gegeven moment vanzelf.

    Alvast gefeliciteerd en ik wens je nu al een fijne verjaardag.

    Liefs. J.xx

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Lieve reactie dankje :P

    Haar hand vastpakken durf ik echt nog niet, want heb geen idee hoe zij dit nu ziet zegmaar..
    Wil haar daarmee niet afschrikken, opzich was afgelopen keer al meerendeels met z'n 2, dat de anderen er waren was puur toeval. en ook maar heel kort (denk dat we een half uurtje met hen gezeten hebben)

    Die knuffel.. dat is gewoon iets wat we beide niet doen ofzo.. alsof we het beide "bewust" en tegelijkertijd "onbewust" niet doen.. Het is gewoon apart

    ik ben iemand die zwz al gauw denk dat een ander mij toch niet leuk kan vinden.. dus dat helpt niet mee, maar daarbij vindik het altijd wel fijn om eerst te weten of de ander mij leuk vind. Voelt vaak een beetje "dom" ofzo als ik het zelf gewoon zeg of iets dergelijks..

    Het lastige is dat ik niet heel goed ben in het "lezen" van de "hints" haha dus.. wie weet is het wel heel duidelijk.. ik weet het niet.

    dit weekend is mijn verjaardag, en daar is zij ook bij. daarna ga ik is kijken wat ik ermee moet.. ik ben flink wat moed bij elkaar aan het verzamelen, en heb denk ik al 1000 senario's in mijn hoofd afgespeelt waarin ik haar op een subtiele manier laat weten dat ik haar misschien wel een beetje leuker vind als gewoon vrienden..

    maar ik vind dit erg lastig omdat ik ook heel bang ben haar vriendschap te verliezen.. Juist nu ik het best wel hard nodig heb.. Dus eigenlijk ben ik bang het diepe in te springen, zonder dat er iemand achter mij aan springt...?.. if that makes sense..

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi hoi. Spreek eens een keer echt met alleen zn 2e af, zonder een meet van de andere. Die knuffel is echt niet akward, of je denkt onbewust dat het niks gaat worden en er dus niet aan wil beginnen.
    Weet niet of die vriendin ook jou erg leuk vind. Probeer daar eens achter te komen. Kijk hoe ze reageert als je haar iets vraagt, haar aanraakt (pak haar hand en loop samen door de winkelstraat) kijk naar haar reactie.
    Jij bent al helemaal gek van haar. Je krijgt haar al niet meer uit je hoofd. Geef gewoon een knuffel en je ziet vanzelf wat er gebeurt.
    go for it lieverd. Veel succes.

    liefs, J.xx

    20 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten