Skip to content
2 reacties
2140 weergaves

Immigrant zijn is erg depresief

Ik ben 15 en ik kom uit Costa Rica, ik kwam naar Belgie een jaar geleden en ik leerde nederlands best snel, en ik heb een goede uitspraak maar soms maak ik heel duidelijke fouten en zinsbouw is gewoon altijd een probleem. Nou, ik ben naar Nederland gekomen omdat mijn moeder is getrouwd met een Nederlander en hij wou in nederland samen wonen. Nu ben ik in Nederland en ik dacht dat ik hier blij zou zijn... Ik voel me altijd alsof mensen naar mij kijken en slecht over mij denken, en als ik buiten rondloopt voel me ik heel onzeker en ik haat die gevoel... Ik voel alsof mensen mij niet hier willen en ik mis mijn land en ik voel me hier echt niet welkom... Nou ik ben echt sociaal en ik heb veel vrienden maar die vrienden zijn anders en ik mis mijn oude vrienden... ik heb wel een goede vriend gevonden (een nederlander), met belgen heb ik wel een probleem om ermee te gaan want die zijn gewoon anders... Ik wil echt graag nieuwe mensen moeten maar ik woon in een kleine dorpje en het is best moeilijk, het is ook winter en ik vind het weer best depressief maar binnenkort zal ik wel naar fuifen gaan en nieuwe mensen ontmoeten... Ik heb gewoon een vraag, als jullie een buitenlander zien, wat denken jullie ervan? (wees eerlijk ajb) want ik heb zelf veel ervaringen met andere buitenlanders gehad (vluchtelingen) en ik mag ze echt niet want die zijn meestal aggresief en problematiek en zo ma ja... Ik zet dit op deze forum gewoon omdat het heel erg goed voelt om je gevoelens te kunnen uiten... als jullie wat tips of wat te zeggen hebben zeg het ajb want ik wil het graag horen... :)

15 jaar
7 jaren geleden

2 Reacties

  • Er zit ook verschil in oost/west nederland. 'Boeren' (zo noemen stedelingen ze, ook al zijn ze geen boeren) vinden stadsen al snel asociaal, maar dat zijn ze ook als je kritisch kijkt en dat vergelijkt met boeren). Een voorbeeld is dat stedelingen het raar vinden dat mensen elkaar gedag zeggen terwijl ze elkaar niet kennen, heel normaal eigenlijk. In het westen zijn er meer buitenlanders, dat kan als een voordeel worden opgevat voor buitenlanders. Maar in het westen vooral zijn dat wel de groepen die voor problemen zorgen. In t oosten wonen ze veel meer verspreid waardoor ze beter geïntegreerd zijn en niet voor problemen zorgen. Maar sommige buitenlanders gooien zelf alles op discriminatie en zijn zelf niet goed geïntegreerd (bijvoorbeeld dat ze tegen zwarte piet zijn). De buitenlanders in het oosten hebben er totaal geen problemen mee. In het oosten zijn alle zwarte pieten gewoon zwart, in sommige gemeenten zijn ze extra zwarter geworden. Waar het op neer komt, is dat integratie een grote rol speelt om geaccepteerd te worden. In het oosten is integratie makkelijker. En als buitenlanders moeilijk lopen te doen met zwarte piet bijvoorbeeld... dan denk ik van: slecht geïntegreerd of ze willen zich niet integreren, wat hebben ze hier nog te zoeken. Maar als je zo goed je best doet en normaal doet, dan heb ik er geen problemen mee. Verder kunnen er cultuurverschillen zijn (gastvrijheid en openheid bijvoorbeeld). Ik weet niet hoe dat in costa rica zit.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Van mezelf heb ik niets tegen buitenlanders. Wat ik wel soms merk, is dat ik anders tegen buitenlanders aankijk dan Nederlanders doordat ik dan over racisme, discriminatie enzovoort na ga denken, bijvoorbeeld: zou die persoon gediscrimineerd worden? Dat vind ik eigenlijk niet prettig, want het liefst zou ik willen dat het me niet opviel of iemand buitenlands is of niet.

    Maar ik hoop echt voor je dat je hier je plek zult vinden! Je Nederlands is in ieder geval ontzettend goed, vind ik, zeker na pas een jaar.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten