Skip to content
4 reacties
691 weergaves

Hoe hulp vragen

Een lang verhaal kort. Ik verberg alle stress, haat, etz... Voor de laaste paar maanden. Hoe moet je het dan vragen? Welke vorig hoorde?( thuis school of school thuis?? bijv.. ) Of hoe andere jongens van mijn leeftijd het zouden oplossen. Daarnaast zou ik echt niet weten hoe ik dit alles zou moeten verwoorden als ik het beken zichting iedereen dat ik problemen heb. pls help...
Groet J16.

16 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik weet ook niet . Misschien met een lerares praten en anders als je er vertrouwen in hebt de schooldokter bijvoorbeeld . Daar kom je ook 1x in de 2 jaar voor algehele controle. Maar kijk wat het beste is.

    Gr

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij onderdrukt al je emoties de laatste maanden. Wat is er gebeurd in die laatste maanden? Problemen met je klasgenoten? Gevoelens waar je geen raad mee weet?
    Iedereen gaat op zijn eigen manier met problemen en verwarrende emoties om. De een is extravert en gaat zich misdragen, de ander is meer introvert en kruipt in een hoekje weg. Sommigen praten er over met hun vrienden, anderen hebben een goede band met hun ouders en praten er over met hun ouders. Soms is er een leraar of een coach bij je sportclub die je vertrouwt en waar je mee kan praten.

    Jij maakt de indruk een introvert iemand te zijn die zijn emoties opkropt en zichzelf ongelukkig maakt. Je hebt het over haatgevoelens. Heeft iemand jou onrecht aangedaan?

    Om te beginnen moet jij voor jezelf op een rijtje krijgen wat er nu eigenlijk aan de hand is. Blijkbaar is er iets gebeurd waar jij het erg moeilijk mee hebt. Je wilt niet dat anderen van jouw problemen weten, maar als je praat met iemand in vertrouwen dan denk ik dat het daar wel blijft.

    In de eerste plaats zijn het natuurlijk je ouders waar je moeilijke dingen mee zou moeten bespreken. Soms schamen jongeren zich omdat het om hele persoonlijke dingen kan gaan en je ouders te dicht bij je staan. Sommigen delen echt alles met hun ouders, maar dat doet lang niet iedereen, vooral niet als het om liefde en seks gaat.

    Jij zit zo te lezen heel erg met die negatieve gevoelens, dus je moet wat doen. Vraag je af of je iemand kent waar je vertrouwen in hebt en waarvoor jij je niet schaamt om die persoon in vertrouwen te nemen. Bij de dokter moet je soms je kleren uit trekken en in jouw geval zal jij je misschien figuurlijk bloot moeten geven. Dat is niet gemakkelijk, maar wat wil je dan? Met je problemen blijven lopen?

    Wees moedig, zoek iemand en waag het er op. Sterkte!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is inderdaad een vertrouwens persoon op mijn school.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Leest een beetje warrig maar is er een vertrouwenspersoon op school?

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten