Skip to content
Online trainingen voor jongeren in Alphen aan den Rijn

Online trainingen voor jongeren in Alphen aan den Rijn

Goed voor jezelf zorgen: dat is belangrijk maar niet altijd makkelijk. Soms loop je ergens tegenaan, je piekert, je bent onzeker, gespannen of je slaapt slecht. Je wilt er wel iets aan doen, maar je weet niet hoe. Met een online training (e-learning) kun je weer stappen vooruit zetten.

In Alphen aan den Rijn kun je gratis gebruik maken van e-learnings van Therapieland. Er zijn e-learnings over verschillende onderwerpen. Je volgt ze in je eigen tempo en tijd.

Hieronder worden de e-learnings kort beschreven. Wil je meer informatie? Of wil je een e-learning volgen? Vul dan het aanmeldformulier in.

Onderwerpen van de e-learnings

Naar de middelbare school

Voor groep 8-ers die naar de middelbare school gaan of leerlingen die in de 1e klas zitten.

Dit programma laat je zien wat het verschil is tussen de basisschool en de middelbare school. Je leert plannen, agenda bijhouden en je huiswerk organiseren. Ook ga je nadenken over wat je later wilt worden.

Druk en afgeleid

Voor jongeren van 12 tot 16 jaar die vaak druk en afgeleid zijn.

In dit programma kom je meer te weten over druk en afgeleid zijn en wat dat betekent in het dagelijks leven. Je krijgt handvatten die je kunnen helpen om te gaan met concentratieproblemen, hyperactiviteit en/of impulsiviteit.

Faalangst

Voor jongeren tussen 12 en 16 jaar die last hebben van faalangst.

In dit programma krijg je hulp bij het omgaan met faalangst door te werken aan ontspanning, taakconcentratie, gevoelens en gedachten. Ook krijg je praktische tips die gericht zijn op leren en presenteren.

Mindfulness

Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Deze e-learning kun je volgen als je last hebt van aandachtsproblemen, angst en gedragsproblemen. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ademhaling, lichaam, bewegen, gedachten, gevoelens, geluiden en aandacht voor jezelf.

Ontspanning

Voor jongeren die meer ontspanning willen.

In dit programma krijg je informatie over (onbewuste) spierspanning en tips om spanning te verminderen.

Opkomen voor jezelf

Voor jongeren die meer of op een betere manier grenzen willen stellen.

Met deze e-learning leer je waar je grenzen liggen en hoe je deze kunt bewaken. Zodat je op een goede manier voor jezelf kunt opkomen.

Piekeren

Voor jongeren van 14 jaar en ouder. Het programma is niet geschikt als je een diagnose angststoornis hebt.

Met deze e-learning leer je jouw piekerprobleem aan te pakken zodat je er minder last van hebt. Je leert gedachtes los te laten en in oplossingen te denken.

Somberheid

Voor jongeren vanaf 12 jaar met lichte somberheidsklachten.

Het programma start met uitleg over wat somberheidsklachten zijn. Er wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om actief te worden en te blijven. Ook leer je gedachtes los te laten en in oplossingen te denken.

Minder streng voor jezelf zijn

Voor jongeren van 15 jaar en ouder die de lat erg hoog leggen, perfectionistisch en zeer kritisch naar zichzelf zijn.

Met deze e-learning leer je aardiger te zijn voor jezelf en minder hoge eisen aan jezelf te stellen. Je krijgt verschillende tips die helpen om de toekomst positiever in te zien en fouten als kansen te zien.

Jezelf beter begrijpen

Voor jongeren vanaf 15 jaar.

Met dit programma ontdek je wat jouw kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën zijn. Je krijgt inzicht in hoe je omgaat met stress en problemen.

Lekker slapen

Voor jongeren vanaf 15 jaar.

Heb je last van slaapproblemen? Bijvoorbeeld slecht inslapen of moeite met doorslapen? In deze e-learning krijg je inzicht in je slaapgewoonten en tips om deze te verbeteren. Je leert vaardigheden die je helpen om te ontspannen, negatieve gedachtes om te buigen naar positieve gedachtes en minder te piekeren.

Eerste stap naar herstel

Voor jongeren tussen 15 en 18 jaar.

Heb jij klachten maar weet je nog niet precies waar je aan wilt werken? Met dit programma zet je een eerste stap. Het bevat 5 onderdelen: ontspanning, omgaan met emoties, activatie, slapen en piekeren. Je kunt zelf kiezen welke onderdelen je wilt volgen.

ACT your way

Voor jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 25 jaar.

Je leert om op een flexibele manier om te gaan met de uitdagingen in je leven en je eigen weg te volgen. Je leert verschillende vaardigheden om een actieve houding aan te nemen, bewust keuzes te maken en stil te staan bij wat bepaalde situaties met je doen.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten