Skip to content
Hulp en advies in Alphen aan den Rijn

Hulp en advies in Alphen aan den Rijn

Centrum voor Jeugd en Gezin

Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)in gemeente Alphen aan den Rijn terecht met grote of kleine vragen over opvoeden en opgroeien. In het CJG werken deskundigen van verschillende organisaties samen; speciaal voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Waar is het CJG?

Het CJG heeft verschillende locaties:

  • CJG Boskoop, Snijdelwijklaan 4a, Boskoop
  • CJG Ridderveld, Troubadourweg 2a, Alphen aan den Rijn
  • CJG Rijnwoude, Lindehof 1, Hazerswoude-Dorp
  • CJG Stadhuis, Stadhuisplein 7, Alphen aan den Rijn

Jeugdgezondheidszorg

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de Jeugdgezondheidszorg. Je kunt bij hen terecht met al je vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Ze zijn er voor kinderen en jongeren tot 23 jaar en hun ouders. Je kunt zonder afspraak langskomen. Bekijk de tijden van het spreekuur van de Jeugdgezondheidszorg. Wil je zeker weten dat er voldoende tijd beschikbaar is? Dan kun je beter vooraf even bellen.

Wil je niet langskomen, dan kun je ook telefonisch of via e-mail terecht voor een antwoord op je vragen, voor advies of hulp. Het algemene telefoonnummer is 088 254 23 84. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Voor opvoedadvies van 08.00 tot 13.00 uur (keuzemenu: kies 1).

Op de website kun je ook terecht voor een e-consult of chat.

Wijkpedagogen

Soms heb je een vraag over opvoeden en opgroeien die meer aandacht nodig heeft. Je kunt je dan aanmelden bij de wijkpedagoog van Kwadraad voor een gesprek of kortdurende begeleiding. Voor vragen kun je ook mailen naar opvoedenenopgroeien.alphen@kwadraad.nl.

Cursussen

Op de website van het CJG staan cursussen voor kinderen, jongeren en ouders.

Ben je tienermoeder of tienervader met een vraag over je kind?

Dan kun je ook terecht bij het CJG Alphen aan den Rijn. Je kunt voor informatie ook terecht op de website van de Groeigids.

Contact via school

Op school kun je terecht bij je mentor of de zorgcoördinator. Die wijst je de weg naar de juiste contactpersoon van het CJG.

Jeugdverpleegkundige op school

Heb je een vraag over je gezondheid, voeding, roken, blowen, alcohol of infectieziekten? Dan kun je op school met jouw vraag terecht bij de jeugdverpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Die heeft regelmatig spreekuur op school en je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Ook je ouders kunnen hier gebruik van maken als zij een vraag hebben. Wie de jeugdverpleegkundige op jouw school is, vind je in de schoolgids.

Jongeren Informatie Punt (JIP) Serviceplein

Ben je tussen 16 en 27 jaar? Het JIP Serviceplein helpt jou bij werk, opleiding, geldzaken, huisvesting en andere zorgen. Als je je bij het JIP Serviceplein aanmeldt, gaan ze eerst met jou in gesprek. Ze luisteren en stellen vragen. Samen met jou zorgen ze voor overzicht.

Je kunt bij het JIP Serviceplein terecht als je bijvoorbeeld:

  • een uitkering of bijstand nodig hebt;
  • hulp wilt bij werk vinden;
  • schulden of inkomensproblemen hebt;
  • vragen hebt over opleidingen of studiefinanciering;
  • tips wilt over het vinden van een woning;
  • gezondheidsproblemen hebt.

Wil je een gesprek met het JIP Serviceplein? Ga dan langs op het Serviceplein in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Dat kan zonder afspraak op maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Ook kun je bellen via 14 0172 (optie 1) of een e-mail sturen.

Waar vind je hulp buiten kantoortijden?

Heb je dringend hulp nodig buiten kantoortijden? In geval van crisis kun je 24 uur per dag bij iemand terecht.

Bekijk ook

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten