Skip to content
Wat als het thuis niet fijn is

Wie kan helpen als het thuis niet fijn is?

Nu er zo veel om ons heen gebeurt is het goed om over je vragen, zorgen of angsten te praten. Dit kan je doen met iemand die je vertrouwt. Iemand die goed naar jou kan luisteren. Bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Iemand van school. De buurvrouw of je ouders.

Maar soms is het ook fijn om met iemand te praten die jou niet kent. Waarmee je anoniem kunt praten. Er zijn organisaties die jij kunt bellen of met wie je kan chatten. Ze zijn een luisterend oor, denken met je mee of praten gewoon even met je.

Hieronder staan een aantal organisatie die er voor jou zijn.

Hoezitdat.info

Wil je anoniem chatten omdat je je zorgen maakt? Of omdat je ergens vragen over hebt? Dan kan je anoniem via onze website chatten met een jeugdverpleegkundige van de GGD.

  • Bereikbaar via: chat. Ook is er een forum waar je met andere jongen kunt praten.
  • Openingstijden: elke werkdag tussen 14.00 en 21.00 uur en zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

De Kindertelefoon

Je kunt De Kindertelefoon bellen over al jouw vragen of zorgen. Over alles wat je bezighoudt, dus ook andere dingen dan corona.

  • Bereikbaar via: 0800 04 32 en chat.
  • Openingstijden: Elke dag van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Veilig Thuis

Gaat het met jou niet goed? Of is er veel ruzie thuis? Word je misschien mishandeld? Je kan 24 uur per dag anoniem bellen met Veilig Thuis. Je kunt ook bellen als je je zorgen maakt om iemand anders.

  • Bereikbaar: via 0800 20 00
  • Openingstijden: 24 uur per dag

Een volledige lijst vind je op de website van het Nederlands Jeugd Instituut. Zo is er MIND voor als je psychische klachten hebt, Fier voor als er iets tegen je wil is gebeurd en TEJO Nederland waar je met vrijwilligers kunt praten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten