Skip to content
Wat moet je regelen als je 18 wordt in Zuidplas?

Wat moet je regelen als je 18 wordt?

Als je 18 wordt, verandert er veel voor je. Voor de wet ben je dan namelijk volwassen. Er zijn zaken die je nu zelf moet regelen. Gelukkig hoef je niet zelf te bedenken wat je moet doen. Op de pagina 18 en nu? vind je algemene informatie over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering en nog veel meer.

Ondersteuning in Zuidplas

Woon je in Zuidplas? Kijk dan ook eens bij onderstaande voorzieningen en tips.

Collectieve ziektekostenverzekering

De gemeente Zuidplas biedt met zorgverzekeraar VGZ een collectieve verzekering aan waarbij je een verzekeringspakket krijgt voor een lage prijs. Kijk voor de voorwaarden op de website van Gemeente Zuidplas bij collectieve ziektekostenverzekering.

Individuele studietoeslag

Als je een problemen hebt met je gezondheid, is het vaak moeilijk om een studie met een bijbaan te combineren. Daarvoor verstrekt Gemeente Zuidplas individuele studietoeslag.

Op jezelf wonen

Ga je op jezelf wonen? Schrijf je in bij WoningNet regio Midden-Holland.

Weinig inkomen?

Als je weinig inkomen hebt, biedt Gemeente Zuidplas allerlei regelingen. Kijk op de website van de gemeente bij inkomen.

Meer informatie

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten