Skip to content

Meepraten over je opleiding

Wat doen klassenvertegenwoordigers, medezeggenschapsraad, leerlingenraad en studentenraad?

Wil je wat te zeggen hebben over de schoolfeesten, de regels en bijvoorbeeld de manier waarop de school omgaat met pesten? Wil je invloed hebben op zaken die belangrijk zijn voor scholieren en studenten? Je kunt meepraten, meedenken en meebeslissen op je school of opleiding als klassenvertegenwoordiger, in de leerlingenraad, de studentenraad en vaak ook in de medezeggenschapsraad.

Hoe vind je de medezeggenschapsraad, de leerlingenraad of de studentenraad?

Kijk op de website van je opleiding of vraag ernaar bij je decaan.

Wat als er nog geen leerlingenraad is?

Dan kan het Landelijk Aktie Komitee (LAKS) je helpen. LAKS is een scholierenorganisatie met een informatiecentrum over alle schoolzaken. Je kunt er lid van worden.

Kunnen mbo-studenten ook meepraten?

Jazeker. De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) komt op voor de rechten van alle mbo'ers in Nederland. De JOB doet dit met advies en informatie over alles wat met het mbo-onderwijs te maken heeft. Je kunt hier gratis lid van worden.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten