Skip to content

Dakloos, en nu?

Huurschuld, uit huis gezet of dakloos?

Misschien heb je problemen die verder gaan dan een nare huisbaas? Zit je écht in de shit? Want je bent bijvoorbeeld verslaafd, je hebt huurschuld, uitzetting dreigt of je bent al dakloos... Wat dan?

Ben je tussen de 16 en 21 jaar oud en kun je niet meer thuis wonen, maar ook nog niet zelfstandig? Dan is 'begeleid wonen' of 'kamertraining' een mogelijkheid. Je krijgt dan begeleiding. Bijvoorbeeld bij het omgaan met geld, invullen van je dag of het opdoen van sociale vaardigheden.

Hoe werkt begeleid wonen?

Een hulpverlener van Jeugdbescherming west moet je aanmelden voor kamertraining of begeleid wonen. Voor maximaal een half jaar heb je dan een dak boven je hoofd. Je sluit een contract af, betaalt huur en telefoon- en servicekosten.

Daarom moet je wel een eigen inkomen hebben (werk, uitkering, studiefinanciering) en een dagbezigheid.

Wil je eerst anoniem met ons bellen, mailen of chatten? Dat kan via onze Vraagbaak.

De Binnenvest, organisatie voor opvang en begeleiding

Ben je door bijvoorbeeld huurschuld, verslaving of een psychiatrische aandoening in de problemen gekomen? Heb je daarom geen vaste slaapplek meer? Dan kun je hulp vragen bij De Binnenvest. Zij hebben een slaaphuis, een crisisopvangcentrum, een sociaal pension (als je begeleiding nodig hebt) en een project Begeleid Wonen.

De Binnenvest heeft een speciaal team van hulpverleners voor jongeren die op straat leven. Deze jongeren kunnen elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur met hun vragen en problemen terecht in de McDonalds aan de Beestenmarkt in Leiden. Als dat nodig is, zal het team meteen proberen hulp voor je te regelen.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten