Skip to content

Online (zelfhulp)trainingen

Zelfhulpmodule somberheid

Iedereen is wel eens somber. Dit is normaal en komt veel voor. In iedere schoolklas zitten wel een paar kinderen die somber zijn, misschien zitten er dus in jouw klas ook wel meer kinderen die zich voelen zoals jij. Niemand praat er graag over, dus je komt er moeilijk achter. Maar je bent niet de enige! Somberheid gaat meestal vanzelf over, maar soms is het verstandig om er actief mee aan de slag te gaan. De zelfhulpmodule somberheid helpt je om met je somberheid om te gaan.

Zelfhulpmodule eenzaamheid

Voel je je weleens eenzaam en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je aan de slag met het doorbreken van jouw gevoelens van eenzaamheid. Het kan zijn dat je weinig mensen om je heen hebt, maar het kan ook zijn dat je je eenzaam voelt ondanks dat je vrienden om je heen hebt. Beide vormen van eenzaamheid komen in het programma aan bod.

Zelfhulpmodule zelfbeeld

Je zelfbeeld is het beeld dat jij van jezelf hebt en heeft veel invloed op je zelfvertrouwen. Denk of praat je vaak negatief over jezelf? Of ben je vaak onzeker? Dan is het misschien goed om je eigen zelfbeeld eens te onderzoeken: waar komt het vandaan? En hoe kan ik positiever over mezelf denken? Volg dan de zelfhulpmodule zelfbeeld.

Kun je ook een beetje depressief zijn?

Wil je meer weten over depressies? Doe dan de online zelftest over depressie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Eetproblemen en gezond gewicht

Ben je voor je gevoel teveel bezig met je gewicht, en zou je wel eens een eetstoornis kunnen hebben? Doe dan hier de online eetproblemencheck van het Universitair Medisch Centrum Groningen en luister naar het verhaal van Romy. Romy had tijdens haar tienerjaren last van eetstoornissen.

Smart met geld

Volg je praktijkonderwijs en vind je het lastig om met geld om te gaan? Leef je van dag tot dag, kun je moeilijk nee zeggen en vind je het lastig om verleidingen te weerstaan? Dan is de e-learning 'Smart met geld' echt iets voor jou. In de lessen leer in 10 stappen hoe je geld kunt verdienen en waaraan je geld uitgeeft. Door kleine opdrachten te doen leer je om te gaan met inkomsten en uitgaven.

Angst

Wil je meer weten over angst? Doe dan de online zelftest over angst van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Je krijgt informatie en andere jongeren vertellen over hun angst.

ADHD

Vind je antwoorden op vragen en doe de online zelftest ADHD van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Wat is wel en wat is geen ADHD? Komt het vaker voor dan vroeger? Wat zijn de symptomen van ADHD?

Veerkracht

Zorg dat je mentaal tegen een stootje kunt. Volg de zelfhulpmodule veerkracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Meer e-health-modules voor je mentale gezondheid

Ben je op zoek naar verschillende online zelfhulpprogramma's waarmee je je mentale gezondheid kunt verbeteren of erger kunt voorkomen? Bijvoorbeeld: grip op je emoties, mindfulness, naar de middelbare school en somberheid. Meld je gratis aan voor E-health via Rivierduinen.nl

Kwadraad hulp online

Met Kwadraad hulp online kun je ook gratis online trainingen volgen. Het hangt er wel vanaf in welke gemeente je woont. De trainingen gaan over diverse onderwerpen, zoals jezelf beter leren kennen, emoties, omgaan met geld, stress, en weerbaarheid.

Je kunt een training volgen waarbij je begeleid wordt, of je kiest voor een zelfhulptraining. Bij een zelfhulptraining kun je tussendoor wel altijd je vraag stellen.

Aanmelden kan via Kwadraad maatschappelijk werk.

'Wie ik ben' voor pubers – zelfhulp (vanaf 12 jaar)

Voor als je vragen hebt over wie je bent, als je moeite hebt bij het maken van keuzes en als je onzeker bent over jezelf.

Administratie en budgetteren – zelfhulp (vanaf 16 jaar)

Deze training is geschikt voor je als je moeite hebt om je administratie op orde te houden of als je inzicht wil krijgen in je bestedingen.

Werken (z)onder stress – zelfhulp (vanaf 18 jaar)

Stress op het werk, we hebben er allemaal wel eens last van. De één kan er beter mee omgaan dan de ander, en soms kan het goed zijn om eens stil te staan bij wat werk betekent in jouw leven. Heb je er last van dat je je werk niet kunt loslaten? Ben je angstig om naar je werk toe te gaan? Durf je geen nee te zeggen tegen nog meer opdrachten? Allemaal vragen die we ons vaak stellen.

Faalangsttraining voor scholieren – begeleid (vanaf 12 jaar)

Deze training is geschikt voor als je het moeilijk vindt om (jezelf) te presenteren, of als je weinig zelfvertrouwen hebt. Maar ook als je het moeilijk vindt om met andere mensen om te gaan, of dat je bij het maken van proefwerken bijvoorbeeld stijf staat van de zenuwen.

Problemen de baas – begeleid (vanaf 16 jaar)

In de training 'Problemen de baas' staan je gedachten centraal. Bij verschillende problemen zijn de negatieve gedachten een automatisch proces geworden. Het is een gewoonte geworden om op die manier te denken- zó gewoon dat je er niet eens meer bij stil staat welke gedachten je hebt. Het lijkt daardoor dat je vanzelfsprekend een bepaald gevoel krijgt naar aanleiding van een gebeurtenis of een situatie.

Weerbaarheidstraining – begeleid (vanaf 16 jaar)

Deze training is geschikt voor je als je moeite hebt om voor jezelf op te komen of als je het moeilijk vindt om kritiek te geven of te krijgen. Misschien vind je het lastig om vriendschap te sluiten.

Omgaan met mijn boosheid – begeleid (vanaf 16 jaar)

Misschien heb je jezelf al vaker voorgenomen dat je het niet meer zover zult laten komen. En misschien heb je je ouders of partner gezworen dat het nooit meer zal gebeuren. Het zijn goede bedoelingen, maar het veranderen van een patroon is een hele klus met valkuilen op de loer. Deze training kan je helpen.

Verbeter jullie relatie – begeleid (vanaf 18 jaar)

Deze training is geschikt voor jullie als jullie relatie wel een zetje kan gebruiken, als jullie beter met elkaar willen leren communiceren en jullie meer inzicht willen krijgen in elkaars rol in jullie relatie.

Cursus voor mannen – begeleid (vanaf 18 jaar)

Deze cursus is geschikt voor jou als je bijvoorbeeld jezelf als man beter wilt leren begrijpen. Of misschien wil je inzicht krijgen in de achtergrond van je gedrag als man.

Online trainingen voor jongeren in Alphen aan den Rijn

Goed voor jezelf zorgen: dat is belangrijk maar niet altijd makkelijk. Soms loop je ergens tegenaan, je piekert, je bent onzeker, gespannen of je slaapt slecht. Je wilt er wel iets aan doen, maar je weet niet hoe. Met een online training (e-learning) kun je weer stappen vooruit zetten. Als je in Alphen aan den Rijn woont kun je via het Centrum voor Jeugd en Gezin gratis gebruiken maken van e-learnings van Therapieland. Er zijn e-learnings over verschillende onderwerpen.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten