Skip to content

Vreemdgaan

Vreemdgaan zorgt vaak voor een grote berg aan gevoelens: boosheid, verdriet en onzekerheid. Het vertrouwen in elkaar heeft een grote deuk opgelopen en soms is dat niet meer te repareren.

Ik denk dat mijn vriend(in) vreemdgaat

Als je denkt dat jouw vriend(in) vreemdgaat, voel je vast een knoop in je maag. Waarom denk je dat je vriend(in) vreemdgaat? Zijn dat geldige redenen? Ben je misschien jaloers?

Probeer met je vriend(in) te praten. Maar wees wel voorzichtig. Je kunt ook een brief schrijven waarin je uitlegt wat je voelt en wat je graag wilt.

Mijn vriend(in) is vreemdgegaan

Je voelt je vast vreselijk. Hoe heeft hij of zij dit kunnen doen? Probeer er samen over te praten. Misschien kun je er toch uitkomen. Bepaal dan voor jezelf of je nog verder wilt met hem of haar. Neem ook de tijd om daar goed over na te denken.

Twijfelen aan jezelf?

Misschien twijfel je aan jezelf. Had je het kunnen voorkomen als jij je anders had gedragen of juist iets anders had gedaan? Wat je ook denkt, de ander is vreemdgegaan en heeft dus de fout gemaakt.

Twijfelen aan anderen?

Als iemand je pijn heeft gedaan, heb je misschien minder vertrouwen in anderen en ben je misschien bang dat anderen je ook pijn willen doen. Probeer de emoties van je vorige relatie buiten je huidige relatie te houden en praat met je vriend(in) over je onzekerheden.

Ik ben vreemdgegaan

Ben je zelf vreemdgegaan? Dan kun je ervoor kiezen om het geheim te houden, maar dan maak je het heel moeilijk voor jezelf. Wat als je jezelf een keer verspreekt? Of als je vriend(in) het van iemand anders hoort? Waarschijnlijk is je relatie dan in één klap voorbij.

Hoe vertel ik het?

Het is vaak beter om het eerlijk te vertellen aan je vriend(in). Vertel wat je voelt en waarom je deze gevoelens hebt. Of schrijf het op. De kans is groot dat je vriend(in) boos of verdrietig wordt. Geef elkaar de tijd om hiermee om te gaan en verwacht niet dat jullie relatie meteen weer oké is.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten