
Ik wil dood…
We voelen ons allemaal weleens somber. Maar wat als dat sombere gevoel heel lang aanhoudt en je geen uitweg meer ziet? Wat als je nadenkt over zelfmoord?
Erover praten helpt
Als je in de put zit en niet meer weet hoe je verder moet, is het goed om erover te praten. Ook al is dat nog zo moeilijk. Je zult zien dat het fijn is om je hart te luchten. Je staat er niet alleen voor.
Zoek iemand die je vertrouwt zoals een vriend, vriendin, iemand uit je familie, of iemand van school. Je kunt ook praten met een onbekend persoon, bijvoorbeeld met iemand van De Kindertelefoon (0800-0432) of 113.nl (0900-0113). Ben je ouder dan 18, kijk dan op Allesoké.nl of bel 0800-0450. Als je nog niet durft te praten, kun je ook met hen chatten.
Ik praat liever met een specialist
Als je liever een aantal keer met dezelfde persoon over je gevoelens wilt praten, maak dan een afspraak bij de huisarts. Hij kan je doorverwijzen naar iemand die gespecialiseerd is in het helpen van jongeren.
Je huisarts en de specialist hebben zwijgplicht. Dat betekent dat ze niets mogen doorvertellen aan bijvoorbeeld je ouders, je school, of je werk.
Kijk ook eens bij:
Vraag hulp!
Het is duidelijk dat je hier niet mee rond moet blijven lopen en dat je hulp moet vragen! Dat kan bij ons via Stel je vraag.
Betrouwbare informatie over psychische klachten en emotionele problemen in de puberteit vind je onder andere op www.rivierduinen.nl/ggzkinderenenjeugd, www.wijzijnmind.nl en www.gezondheidsplein.nl.
Alle werkdagen kun je verder terecht bij de hulp- en informatielijn van MIND Korrelatie via www.mindkorrelatie.nl.
Wil je er nu meteen over praten? Dan kun je gebruik maken van 113.nl. 113 is telefonisch en via de chat 24 uur per dag bereikbaar. Heb je dringend hulp nodig? Kijk dan op de pagina Hulp bij crisis wie je kunt bellen.
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!