Skip to content
Wonen, Werken & Geld

Wonen, Werken & Geld

Als je iets wil kopen of met vrienden leuke dingen wil doen, heb je geld nodig. Je kunt aan geld komen doordat je zakgeld of kleedgeld of kleedgeld krijgt. Wil je graag iets bijverdienen? Dan kun je een bijbaan zoeken door te solliciteren. In Nederland mag je vanaf je dertiende werken, maar dat betekent niet dat je alles mag doen: wat voor werk mag wel of niet? Als je ouder wordt, kan het zijn dat je graag op jezelf wil wonen, bijvoorbeeld omdat je gaat studeren. Waar kun je vast over nadenken en welke verzekeringen zijn nodig?

Aan het werk?

Wat komt er eigenlijk kijken bij het vinden van werk? In deze rubriek vind je veel informatie over van alles wat met werk te maken heeft. Wat mag je verdienen met een baantje? Hoe praat je mee op je werk? Hoe kun je werken met een beperking? Waar moet je op letten bij ontslag en het starten van een eigen bedrijf?

Juridisch advies

Heb je na het lezen van de informatie behoefte aan juridisch advies? Kijk dan eens voor de mogelijkheden op de website van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel.
Ben je net 18 geworden, kijk dan eens op www.kwikstart.nl. Daar staat duidelijk welke zaken je zelf moet gaan regelen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Geldplan Bijna 18

Geldplan Bijna 18

Ben je bijna 18? Dan moet je een aantal zaken regelen. Het online Geldplan Bijna 18 helpt je hierbij.

Lees meer over Geldplan Bijna 18

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten