Skip to content
5 reacties
272 weergaves

leger

 ik ben nu bezig met MAVO opleiding, maar wil ltr leger in. is dat nou wel zo'n goeie keus? ben namenlijk nou niet echt de sterkste :S en hoe oud moet je voor leger academie zijn? ik zou graag wat hulp willen hebben :P   alvast bedankt.

13 jaar
13 jaren geleden

5 Reacties

  • Algemeen directeur

    Dat is wat ik nr op zoek dus als jy of zy ook iets in zeggen dt zou ik willen zeggen

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik ook

    Wat leuk, ik wil dat ook :) Maar wel als arts dus ik zal eerst nog lang naar school moeten.

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • legerscholen

    Kort antwoord: nee (dwz in Nederland). Er zijn landen die wel een soort paramilitaire training voor jongeren onder de 18 kennen (Engeland, Rusland, Israel).

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Leven voor het land

    Ik ben 14 en wil naar het leger zijn er leger scholen voor jongeren van mijn leeftijd

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • goede keus?

    Je bent 13 dus heb je nog wel even tijd om na te denken. Een neef van mij zit ook in het leger. Je weet misschien ook het leger moet bezuinigen. Zijn contract wordt niet verlengd,een baan voor je leven is het niet.Of je moet naar de KMA voor officier of iets hoogs. Maar ook dan is het afwachten omdat ook op defensie bezuinigd wordt,ook daar vallen ontslagen. Je bent niet de sterkste,nu dit is geen probleem. Het komt ook op nadenken aan,je moet wel lichamelijk gezond zijn,maar echt geen geen stoere macho.Een goed verstand is ook belangrijk misschien nog wel belangrijker. Hoe oud je moet zijn voor de legeraccademie,denk 18 jaar. Denk dat je de Koninklijke Millitaire Academie in Breda bedoeld. Maar dit kun je ook op internet vinden,gewoon even naar google gaan en KMA BREDA intikken. Verder zijn er ook legerdagen en op banenmarkten staat ook vaak een stand van defensie.Maar je hebt nog alle tijd,bedenk wel dat je uitgezonden kan worden naar een oorlogsgebied. Er zit gevaar in een baan bij het leger het is dus wel meer als avontuur.Je moet er volledig achterstaan maar dit moet je bespreken met je ouders,denk ik. Maar eerst succes met je mavo,en als je dit hebt kun je naar de havo en dan misschien naar de kma als je dan nog wilt. Op jouw leeftijd verandert er nog wel eens iets,maar dat geeft niet.Plannen,illussies maken horen bij het leven en wie weet wat het uiteindelijk nog wordt. VEEL SUCCES.maar informeren kan altijd en je kan ook nog kiezen tussen de landmacht,luchtmacht of marine. Nogmaals op internet op google kun je heel veel vinden.

    17 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten