Skip to content
9 reacties
885 weergaves

Gestolen

Hoi, Ik werk nu een aantal weken in een winkel als casierre en ik heb gisteren iets heel ergs gedaan. Omdat ik geld tekort kom heb ik honderd euro uit de kassa gehaald en gedaan alsof iemand iets terug kan brengen. Ik heb 2 producten aangeslagen als retour en vervolgens zelf de honderd euro gehouden. Ik heb hier echt heel veel spijt van en had het nooit moeten doen. Ik ben nu heel zenuwachtig en ben bang dat ze erachter komen en ik heel veel problemen krijg. Wat denken jullie dat er zal gebeuren?

15 jaar
1 jaar geleden

9 Reacties

  • Nogmaals j19, ok, als het is afgetekend als retour is het opgegaan in de bedrijfsvoering. Om enigszins je geweten te sussen zou ik het geld toch terug leggen. Hiermee heeft de werkgever een “voordeeltje” en heb jij de lef gehad het terug te geven.

    Leer hieruit, je hebt al spijt genoeg, en geef het geld terug. Opbiechten heeft in deze situatie geen zin, en blijf voortaan met je fikkes van andermans geld/spullen. Succes.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ten diepste VOEL je al dat wat jij hebt gedaan, verkeerd is.
    Er zijn genoeg jongeren die dit soort dingen goedpraten, jij niet.
    Dapper van je.

    DOE nu wat het juiste is om te doen: maak het in orde.
    Is er een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf waar je werkt? Je zou het met hem of haar kunnen bespreken, om advies te vragen.

    Ga naar je manager, vraag een gesprek aan, vertel je situatie, vertel dat je echt voelt dat je een super foute beslissing hebt gemaakt en dat je het graag wil herstellen, maar dat dat je super bang bent voor de gevolgen, maar dat je het ook begrijpt dat hier consequenties aan verbonden zijn.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben zojuist naar mijn werk gegaan en er is tot nu toe niks aan de hand. Ik durf het echt niet tegen 1 van de teamleiders te zeggen ik denk dat ik dan meteen ontslagen worden etc. Terug leggen in de la is ook geen optie omdat ik heb gedaan alsof iemand de producten ter waarde van 100 euro kwam terug brengen dus het zal raar zijn als er een extra honderd euro in de kassa ligt. Het retour bonnetje moet je altijd bewaren en die is die dag ook ondertekend door een van de teamleiders dus derest kan ook zien dat zij het heeft goedgekeurd. Dus ik vraag me af of ze de camera beelden gaan bekijken of iets verdacht vinden. Ik maar me heel erg druk.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Jij hebt echt een probleem. Denk dat je niet overziet wat voor gevolgen dit heeft voor de rest van je carriere! Mogelijk een strafblad waardoor nooit meer een ' verklaring goed gedrag ' die je voor veel banen nodig bent.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Geld is gemeen goed! Besef dat jouw werkgever jou het vertrouwen heeft gegeven met zijn geld om te mogen gaan. Als jij een medewerker van mij zou zijn, dan zou ik als jij het opbiechtte toch niet verder met jou gaan. Voor mij ben je totaal onbetrouwbaar.

    Voor jou geweten zou ik die € 100,00 dan maar terug leggen in de kassa of eronder ( niet gezien, onder geschoten) want dit kan niet. Wellicht moet je ontslag nemen en op en plek gaan werken waar je niet met geld in aanraking komt!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat is echt heel dom. Als ze er achter komen, ontslaan ze je en in het ergste geval doen ze aangifte van diefstal. Dan heb je een strafblad. Het beste is niks zeggen. Zodra je hoort dat het is opgevallen maar nog niet weten dat jij dat gedaan hebt, zelf ontslag nemen. Voor de volgende keer, een keer een kasverschil is niet erg, iedereen maakt wel ns een foutje.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat je het moet opbiechten aan je ouders en aan de winkel. Als je strsf krijgt, aanvaard die dan dapper. Dan heb je weer een rein geweten en kan je weer verder.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Echt nooit meer doen echt dit is een serieuze misdaad en kan je echt in problemen mee komen

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Misschien kan je het eerlijk vertellen tegen de bedrijfsleider of vertrouwenspersoon? Je kan de tijd niet terugdraaien. Maar als ze er achter komen is het probleem denk ik groter. Of je kan het stiekem terugleggen in de la.

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten