Skip to content
8 reacties
354 weergaves

Balie supermarkt

Ik werk al een tijdje als vakkenvuller in een supermarkt, maar mijn baas heeft gevraagd of ik nu de servicebalie wil gaan doen. Dat is op zich veel chiller werk, maar wat ik dan ook moet doen is de omroepinstallatie. Ik word best nerveus van het idee dat mn stem straks de hele dag door de luidsprekers van de supermarkt komt. Wat moet ik doen? Heeft iemand tips?

16 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • TS hier weer. Ik vind het wel grappig om te zien dat veel jongens hier dezelfde ervaring hebben en in het begin spreken door een microfoon eng vonden. Ik denk dat t bij mij ook zo is dat me het eng leek dat bekenden me herkennen door de luidsprekers in de supermarkt en dat ik niet af wildengaan voor mn collega's in de supermarkt. Nu weet ik dat mijn stem goed te herkennen is door de luidsprekers maar dat iedereen die ik er over spreek het heel cool vindt dat ik dit doe en durf. Ik ben nu niet meer bang om om te roepen en vind het eigenlijk supervet geworden dat mn stem door de boxen in de supermarkt wordt versterkt.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @TS: kan me voorstellen dat je dat eng vindt, maar heb je nooit meegedaan met een groepsgesprek op Skype, of staan er geen filmpjes op YouTube waar je in zit? Dan komt je stem ook bij veel mensen tegelijk uit de boxen, op YouTube komt je stem dan al snel uit veel meer boxen dan in de supermarkt. Als je t zo ziet valt het mee :)

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen van 17: dat omroepen op de voetbalclub mag ik ook doen. Is inderdaad supercool! Maar in het begin ook eng. Ik mag op toernooitjes ook de prijsuitrijkingen doen en de jonge voetballertjes met de microfoon interviewen. Die vinden het vaak ook eng als hun stem voor het eerst overal door de luidsprekers wordt versterkt. Ik moet de microfoon dan ook echt tegen hun lippen houden omdat hun stemmetjes anders niet door de boxen komen :) Het betaalt allemaal niets, is dus geen werk, maar wel supervet om te doen ;)

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja voor het eerst een microfoon gebruiken is echt spannend. Ik heb het niet op mn werk tegengekomen maar bij mij op de voetbalclub. Daar mocht ik de wedstrijden omroepen bij toernooien. Je stem is dan gewoon door duizenden mensen tegelijk te horen omdat bij onze club de luidsprekers overal hangen: op de velden, in de kleedkamers en in de kantine. Supereng in het begin maar uiteindelijk supercool!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat vet dat je omroepen uiteindelijk cool vindt! Ik ben zo ook begonnen in de supermarkt. Natuurlijk erg zenuwachtig bij de eerste keer maar uiteindelijk mn angst overwonnen. Ik durf dit soort dingen veel meer waardoor het erg goed was voor mn zelfvertrouwen. Ik ben tegenwoordig ook de leadzanger in een rockbandje en mag bij mijn voetbalclub ook de toernooien omroepen. Ik vind het echt een heel vet idee dat ik mn stem zo vaak door luidsprekers kan versterken.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • TS hier. Bedankt voor jullie reacties. Ik ben het werk toch gaan doen. In het begin was omroepen wel erg spannend. Ik maakte in het begin ook een aar keer een fout, wat daardoor in de hele zaak te horen was. Maar alles went en ik vind het nu wel cool dat mn stem de hele dag door alle boxen komt van de supermarkt :p

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik werk ook in een supermarkt en moet ook wel ns wat omroepen. Ik weet niet hoe t in jouw supermarkt zit maar bij de mijne komt je stem nou niet zo heel helder uit de luidsprekers. Weinig mensen zullen je stem zo herkennen dus hoef je daar niet bang voor te zijn.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • He man, ik ken je probleem. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Ik ben ook een keer begonnen bij de servicebalie en vond het in het begin echt heel spannend om de microfoon te pakken. Het is ook gek je stem te horen door de boxen terwijl je in de mic praat. Maar alles went en na een paar keer wordt het al normaal. Ik doe het nu een paar jaar en vind het nu best cool om te doen en mn stem elke avond dat ik er werk lekker via de boxen door de supermarkt te schallen :)

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten