Skip to content
7 reacties
974 weergaves

MOETEN 16 jarigen minimaal 1x per week in de avond werken?

Hallo, ik ben D (bijna 17 jaar oud inmiddels) en ik werk al anderhalf jaar bij een supermarkt en heb sinds een half jaar een nieuwe leiding gevende die schijt lijkt te hebben aan mijn vrije tijd. Nu probeert hij mij te overtuigen dat 16 jarigen minimaal 1x per week na 19:00 moeten werken, hij rooster mij dus ook gewoon in op tijden dat ik niet kan en word vervolgens boos als ik daar wat van zeg. Ik heb het op verschillende sites opgezocht of het een ECHTE regel is dat dat moet maar kan niks concreets vinden. Als iemand dit wel zeker weet laat het aub weten!

16 jaar
8 jaren geleden

7 Reacties

  • Het is mss niet wettelijk bepaald.. maar ik debk dat jouw leidinggevende het fijn vind als jongeren min. 1 x per weer na 19.00 werken. Elke leidinggevende kijkt hier anders tegen aan!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Wettelijk is er geen vereiste dat jij 's avonds moet werken. Als je leidinggevende zegt dat dat moet, is dat volledige onzin. Maar ik weet niet wat er in het contract staat. Vraag ander anders even je ouders mee te kijken in het contract. Als je echt niet kunt werken vanwege school, zou ik stoppen met werken. School is té belangrijk.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Het kan wel zijn dat er in t contract staat dat je op 1 avond moet werken maar dat kan niet im jouw situatie, alleen als je er nieuw komt werken.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Er is geen wet die zoiets verplicht. Maar het kan wel zijn dat een supermarkt zoiets wil zodat de vervelende taken (laat werken) eerlijk worden verdeeld tussen alle werknemers. Het is natuurlijk niet leuk als sommigen altijd laat moeten werken en anderen nooit.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Vraag aan hem hoe hij er bij komt, vraag aan je collega's of hij dat ook tegen hun zegt en ga eventueel naar iemand die boven hem staat om je te laten informeren over die "wet".

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Het kan zijn dat jouw supermarkt het fijn vindt dat de jongeren 1 avond in de week na 19:00 uur werken. Dat zouden ze dan aan moeten geven tijdens het arbeidsvoorwaarden gesprek. Als daar geen sprake van is hebben ze geen poot om op te staan.

    Aan de andere kant is het contract dat je hebt waarschijnlijk erg mager. Mocht je hierdoor een conflict krijgen, dan kun je vast opzoek naar een nieuwe werkgever.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook even op internet gekeken en kan niks vinden wat die regel betreft; er staat meer over hoeveel jongeren maximaal mógen werken dan over hoeveel ze móéten werken. Lijkt me ook een vreemde wet, dat je per se 's avonds moet werken. Als hij weer over die 'regel' begint, zou ik om bewijs vragen dat dat inderdaad zo is.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten