Skip to content
8 reacties
1049 weergaves

Minder voortplanting kan geen kwaad

Er worden nog steeds meer mensen geboren dan dat er die gaan

Ik ben opgegroeid met het idee dat een betere wereld begint bij jezelf. En alles wat we doen laat een stukje schade na. Kijk alleen al naar hoeveel afval we met z’n allen produceren. En al die huizen, en al die auto’s, en al die reisbewegingen. Als je dan ook nog eens nieuwe mensen op de wereld gaat zetten, wordt je footprint alleen maar groter. We putten de aarde meer en meer uit. Ik geloof dat het beter voor de natuur is als er minder mensen op de wereld leven.

23 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Haha topicstarter. Ik kijk even op die site die je deelde, maar daar staat dat je geen lid kan worden. Lees je eerst even in voor je iets roept

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • De Westerse wereld sterft alreeds langzaam uit. Het probleem zit in de ontwikkelingslanden waar nog hoge geboortecijfers zijn.
    Onthou dat als er te weinig kinderen worden geboren er amper arbeiders zullen zijn als wij op pensioen gaan, wat betekent dat na onze loopbaan (van tegen dan meer dan 50 jaar) we nog eens moeten toekomen met een schaars pensioentje.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • 80 procent terugdringen ben ik eerder voor
    en de meerderheid van de vhemt leden ook

    Ik de starter van deze topic
    is lid ook lid van VHEMT

    Nederlands talige versie

    https://www.vhemt.org/nindex.htm

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • ik sluit mij niet aan hier bij

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Sluit me volledig aan bij m18

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @j23 ten eerste: klopt helemaal, minder mensen is beter voor het milieu
    ten tweede: voor bevolkingskrimp kan je de Chinese éénkindspolitiek toepassen, dan krimpt de bevolking namelijk zonder dat je land ineens zonder inkomens komt te zien; maar wees eerlijk: wil je echt zo dictatoriaal ingrijpen?

    @m18 'de aarde doet zichzelf dit aan' is echt het meest loze argument:
    Door de opwarming van de aarde verandert het milieu, waardoor er wereldwijd meer droogte is en meer droge perioden voorkomen. Het gevolg hiervan is dat er een verhoogde kans is op bosbranden, maar er is nog steeds een vonkje nodig om de brand te laten beginnen, die vaak wordt geleverd door mensen: een sigaretje, een kampvuur noem maar op. Vulkaanuitbarstingen komen inderdaad voor, maar zijn dusdanig minder vaak dat de uitstoot van de mensen met fabrieken of veehouderij de uitstoot van de vulkaanuitbarstingen doen verbleken.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Helaas, in Nederland derven er meer mensen dan er geboren worden, wereldwijd klopt het, maar de argumenten die worden gegeven vind ik niet zo sterk!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Heel leuk allemaal, maar wie gaan er voor de steeds ouder wordende mensen zorgen? Mensen worden steeds ouder, vergrijzing staat op de loer. Wij als jongere burgers moeten weer meer belasting gaan betalen voor de gepensioneerden. Doet vervolgens weinig goed voor de normale burgers. Er moeten speciale voorzieningen komen voor de ouderen. Meer verzorgingshuizen en speciale ouderenwoningen (ook slecht voor ecologische voetafdruk..). Ouderen wonen vaak in een oude, niet-geïsoleerde woning met nog vervuilende houtkachels, die vervolgens heel de buurt voortdurend longklachten bezorgen omdat ze zo min mogelijk aan de verwarming kwijt willen zijn terwijl ze nu gewoon zelf hout en andere troep overal en nergens vandaan halen. (Ja ik heb zulke buren helaas). Ook moet je kijken naar het aantal immigranten dan kun je die ook niet binnenhalen omdat ze vaak met de hele familie naar hier toe komen dus de grenzen moet je dan ook dicht gaan gooien om overbevolking tegen te gaan. Ook gaat de in- en export stil liggen omdat het meeste via het vliegtuig/boot worden vervoerd. Neem niet aan dat de Nederlander zoveel meer gaat betalen voor een lokaal product dat vervolgens 3x zo duur gaat zijn.
    Ik snap je punt, ik begrijp volkomen dat iedereen wel íets kan doen maar zover denk ik niet dat we het krijgen. Sommige dingen moet je nemen zoals het is. De aarde doet zichzelf ook aan denk ik dan, door al die bosbranden en vulkanen. Zo vergiftigd de aarde zichzelf ook waar de mens betrekkelijk weinig aan kan doen.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten