Skip to content
2 reacties
834 weergaves

Cursus

Hallo, ik zoek dus een online cursus waarmee ik wat van mode en zo kan leren. Ik zou graag willen leren bv welke kleuren bij elkaar bij kleding passen, of hoe en waar je gel moet aandoen, of advies over shoppen (ik heb echt nieuwe kleren nodig maar ik weet niet welke ik moet kiezen en ik heb geen smaak) of welke foto’s je best wel en welke foto’s juist niet moet sturen op Instagram. Hebben jullie enig idee waar ik zo een cursus kan vinden of kopen?

12 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste jongen, Jouw vragen vind ik wat opmerkelijk voor iemand van jouw leeftijd. De meeste jongens van twaalf kijken volgens mij naar wat andere jongens doen en dan willen ze dat ook. Je wilt er bij horen nietwaar?
    Zoals J21 al zei, een online cursus zoals jij die zoekt is lastig, ik kan hem ook niet vinden. Toen ik op Youtube zocht naar mode en kleur kwam ik dit filmpje tegen: youtube.com/watch?v=5XYX0iw-2rY
    Daar wordt wat verteld over hoe kleuren op elkaar reageren en hoe je kan combineren.
    Als ik mij afvraag hoe een longen van twaalf er leuk uit kan zien dan denk ik aan een jeansbroek, zoals bijna iedere jongen aanheeft en ik vind een overhemd altijd wel leuk staan, al dan niet met korte mouwen. Heb je blond haar dan is iets in pasteltinten goed passend, heb je donker haar dan kun je voor fellere kleuren gaan.
    Iets met figuurtjes, bloemen, of zo iets vind ik wel leuk, maar misschien vind je dat te nichterig. Een leuk T-shirt is ook nooit verkeerd en meestal ook niet duur.

    Is er niemand die eens met jou mee kan gaan als je kleren gaat kopen? Een meisje van school, uit de buurt, een nichtje dat er altijd leuk uitziet? Vrouwen hebben daar wat beter gevoel voor. Wat je ook kan doen is een verkoopster aanspreken en zeggen dat jij wat leuks zoekt en niet zo goed weet wat je hebben moet.
    Neem dan een al wat ouder iemand, die worden door jou vertederd en doen hun best voor jou.

    Dan vraag je welke foto's je wel en welke niet je op Instagram kunt posten. Dat lijkt mij af te hangen van aan wie je ze stuurt en waar het over gaat. Als het iemand is waar jij contact mee hebt en die jij als vriend of vriendin beschouwd dan is het heel wat anders dan wanneer het om iemand gaat die je nauwelijks kent.
    Ik denk dat het om foto's gaat waar jij zelf op staat. Misschien een open deur, Nooit zomaar naaktfoto's sturen! Ik heb gezien dat er een app bestaat die het voor de ontvanger onmogelijk maakt een screenshot te maken. Als je die vinden kan, gebruik hem als het om "heel persoonlijke" foto's gaat!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Oei zo'n cursus is er denk ik niet. Maar ik herken je vragen hoor, daar liep ik ook mee toen ik net op de middelbare zat. Sowieso is het zo dat er meerdere stijlen te kiezen zijn, er is niet maar 1 stijl goed. Voor passende kleuren kan je gewoon googlen: 'welke kleur past bij groene trui' bijvoorbeeld. Voor kledingstijlen kan je volgens mij op de app van Zalando modellen volgen die elk een eigen stijl hebben. Daar kan je dan van leren. En voor je haar zou ik de volgende keer bij de kapper zeggen dat je een stoerder kapsel wilt, wat nog wel bij jou past. Maar je niet goed weet welk kapsel. Meestal hebben ze van die platenboeken liggen waarin je kapsels kan uitzoeken. Of zelf wat foto's meenemen van kapsels die je nice vind. En dan goed vragen hoe je zelf de gel moet aanbrengen. Succes! En zoek vooral wat echt bij je past. Anders werkt het toch niet..

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten