Skip to content
7 reacties
1257 weergaves

een vraag van een idioot aan een ander soort idioot.

ik heb een vraag aan alle studenten? wat is het nut om te leren
en wat is het nut om zo hard te werken op school. doe je dat voor
een mooie auto, een mooie man/vrouw of voor een mooi huis later.
waarom zo hard werken voor later. wat nou als je morgen woord aangereden. kan je dan zeggen kijk ik heb nachten lang en dagen lang van mijn leven vergooid voor over 20 jaar. is dat het echt waard allemaal? wat ik doe als ik thuis kom dan drink ik en ga ik wat onzin schrijven of dat nou goed is.

maar als nog wat is goed leven en wat is slecht leven? ik denk dat volgens een geloofige ik slecht leef, ik denk dat ik denk dat ik niet weet wat ik moet denken. het maakt niet uit wat ik denk. wat denk jij? denk jij aan morgen of aan gisteren denk jij dat je succesvol woord? is dat de reden om je leven aan werk te vergooien en steeds maar weer werken voor morgen, voor later en mischien wel voor niks. is dat goed of slecht? wat jij doet en wat ik doe jij werkt ik drink.
jij denkt aan morgen ik denk aan nu/niks. welke is beter?

19 jaar
8 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik studeer scheikunde op de universiteit.
    Omdat het mij interesseert.
    Omdat ik vrij goed inzicht heb in de materie.
    En omdat ik het een heel leuke studie vind.
    Heb ik het diploma, dan kan ik mij met verdere cursussen specialiseren.
    En natuurlijk kan je later in een goed betaalde baan terecht komen.

    Maar daar studeer ik niet voor.
    Ik studeer omdat ik leren leuk vindt.

    Ik ben nu al (op mijn 19de) financieel onafhankelijk door een erfenis.
    Dus voor een goede baan hoef ik niet te studeren.
    Ik bezit een leuk huis, een leuke nieuwe auto die je verder niet veel in Nederland zal zien, en een heel leuke vriend.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoe bekwamer je bent en hoe meer je weet, hoe meer controle je hebt over je omgeving. Je begrijpt hoe de natuurwetten en de mensen in elkaar zitten, hoe economie werkt, hoe technologie werkt. Dus je kan daarmee overweg en je staat "oorzakelijk" in het leven.     Als je iets niet begrijpt, dan heb je er geen controle over, kan je er niets mee doen, en ben je daar een slaaf van. Dan word je het willoze slachtoffer van alle anderen en alle verschijnselen om je heen.     Hoe beter je het leven begrijpt, hoe constructiever je kan zijn: je kan dingen doen die het voortbestaan bevorderen voor zoveel mogelijk mensen, dieren, en planten.     Hoe oorzakelijker en hoe constructiever je bent, hoe gelukkiger je bent. En omgekeerd.   Intelligentie is het vermogen om problemen te analyseren en op te lossen. Je kan je intelligentie verhogen door te studeren en je begrip te verhogen. Dus niet klakkeloos van buiten blokken, maar wel zodanig leren dat je alles zelf kan gebruiken. Alleen actieve kennis, dus zelf dingen kunnen doen, is echte kennis: zelf kunnen autorijden, zelf kunnen dansen, zelf muziek kunnen maken, zelf dingen kunnen ontwerpen,...     "Passieve kennis", dus kunnen herkennen hoe anderen wel muziek kunnen maken en kunnen dansen, maar waarbij jijzelf als een aan de kant moet blijven staan, is geen kennis.     Dus je kan je bekwaamheid en controle verhogen door dingen te leren.     Of je kan je intelligentie verminderen door te drinken en drugs te gebruiken, zodat je hersenen kapot gaan. Dan verlies je je kennis en de controle over de dingen om je heen.   Aan jou de keuze.  

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • studeren is moeite doen voor niks, studeren is moeite doen voor een valse beloften. studeren is een manier om alles te vergooien voor een dag die mischien nooit zal komen. studeren is een manier om de meest volkomen klootzak te zijn. studeren is een manier om je genot te veranderen in vernedering en verveeling.

    leven op straat, ellende wie dat mee maakt is geen student. een zoon die de schijt emmer van zijn moeder leegt in de wc. is geen student de man die hard werkt en zijn boten verslijt is geen student. een man die hard werkt zoals een tuinman, zoals een bouwvaker en zoals de gewonen man. is geen rijke zelfvoldane klootzak vol van hem zelf. maar een gewoon persoon op zoek naar vrijheid dat vind hij in drank dat is wat ik gezien heb teminste.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Studeren doe je inderdaad vaak gewoon om later goed te kunnen verdienen en fijner te kunnen leven, en soms omdat je je studie of baan zelfs leuk vind.
    Ik heb te weinig concentratie en motivatie, ik kon ooit vwo doen maar doe nu maar erg langzaam havo staatsexamens. Verder doe ik ook niks nuttigs en probeer ik ook maar een beetje wat van elke dag te maken.
    Soms overweeg ik om weg te gaan, gewoon te doen waar ik zin in heb, zo lang mogelijk een spannend en interessant leven te hebben en er dan een einde aan te maken. Maar een lang leven is misschien toch beter. Ik weet het niet. Ik studeer in ieder geval niet meer omdat het leuk is, of voor een leuke baan of een partner, daar heb ik geen behoefte aan.
    Uiteindelijk komt het er op neer dat het leven nutteloos is, en je gewoon zou moeten doen wat je het liefste doet, als je maar durft.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • ik denk dat het leven gaat om het te leiden of lijden dat is aan iemand anders. wat ik bedoel met morgen aan gereden worden is dat je morgen nog dood kan. dus waarom zo veel moeite doen voor morgen, waarom niet gewoon je leven ontdeken niet door studie maar door het ook te zien in het echt. een gevaarlijk leven is zo veel meer intresant dan dat van een studie. dat denk ik, maar goed denken is zo overschat waarom niet doen?

    PS ik drink om dat het kan ik drink als ik schrijf en ik drink om te zien of ik nog 60 kan woorden. drinken maakt van mijn leven een achtbaan dan hoef ik niet in een betaalde attractie te zitten voor een uur maar dan voor twee dagen en nachten lang.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Zelf ga ik niet studeren omdat ik later een goed betaalde baan en een dure auto wil, maar omdat ik mijn aanstaande studie ontzettend interessant vind en er graag meer over wil weten. Ik kan wel een studie gaan doen met veel kans op een goed betaalde baan, maar als ik dat vak niet interessant vind, dan heb ik waarschijnlijk geen heel leuk leven. Nee, de reden dat ik leer is dat ik het leuk vind om nieuwe dingen te leren en de wereld beter te gaan begrijpen.
    Wel een wijs punt, ja: iedere dag kan je laatste zijn, dus maak er het beste van.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • P.S. Ik weet trouwens niet hoeveel je drinkt, maar heel veel drinken is verslavend en erg slecht voor je. Dat wilde ik wel even gezegd hebben. Mocht je dus echt niet meer zonder drank kunnen, dan raad ik je wel aan om hulp te zoeken. Waar, je kunt morgen worden aangereden door een auto, maar de kans dat dat gebeurt is relatief klein, en dan wil je denk ik niet dat je toch vroeg doodgaat door de alcohol. Maar goed, ik weet niet hoeveel je drinkt en hoe vaak, dus of dit echt op jou van toepassing Is weet ik niet.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten