Skip to content
9 reacties
133 weergaves

Voor ieder die betroken is met volk en vaderland.

dit stuk is voor ieder die betroken is met zijn volk en vaderland. waarom? Als je het zat bent om politiek corect te moeten zijn. Om altijd het maar te moeten accepteren. Als je gediscrimineerd word als Nederlander etc. En vooral als je het zat bent om te zien dat het land waar je overgroot ouders je opa je oma en je ouders zijn opgegroeid. Dat dat land verpest en verwaarloosd woord. Toen ik 14 tot 16 jaar oud was had ik nergens een site of plek waar ik mijn frustraties kon uiten over de samenleving en de politiek het is beter als je je uit kan laten.

18 jaar
9 jaren geleden

9 Reacties

  • jongen 16 de tietel zecht voor ieder die betroken. is niet voor ieder die het niks kan schelen

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Zelf geloof ik niet echt in iets zoals je verbinden voelen tot je vaderland, en al helemaal niet 'eigen volk eerst'. Ik zie land van herkomst als een toevalligheid. Iedereen is gelijk geboren en behoort gelijk behandeld te worden. Nou vind ik het moeilijk om iets zoals nationalime te snappen... ik beschouw mezelf als antinationalist.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • waarom werden oostfrontstrijders die niets te maaken haden met de vervolging en alleen wouden vechten tegen het dreigende communisme
    vervolgd opgesloten en vernederd. En werden (extreem linkse) verzetsstrijders die onschuldige mensen (vooral na de geallieerde invasie)
    verkrachten beroofde en doodschoten nooit berecht werden en alleen maar
    verheerlijkt? mijn opa was oostfront soldaat en ik ben er trots op!

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • @jongen 22
    In de laatste fase van de oorlog waren er 100.000 leden van de NSB en nog eens 20.000 Nederlanders die voor Duitsland aan het Oostfront vochten. Er waren slechts 40.000 actieve verzetsstrijders. Zoveel mensen hebben dus niet voor het verzet gestreden. (bron: Sprekend Verleden deel 3)

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik hoor de bejaarden al denken: 'heb ik hiervoor gevochten/overleefd in de tweede wereldoorlog?' 'En heb ik daarvoor gezwoegd tot mijn pensioen, waarvan ik weinig uitbetaald krijgt?'

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Het is erg lastig met de politiek. Het is vooral vriendjespolitiek en beloftes die niet worden nagekomen. Er wordt bezuinigd op de zwakkere in de samenleving (zorg en gehandicapten) maar ondertussen worden er wel JSF straaljagers gekocht voor een aantal miljarden (waarvoor hebben we die nodig? We zijn toch niet in oorlog?) Er zijn mensen die hun medicijnen niet meer kunnen betalen, maar wel verplicht zijn een zorgverzekering te nemen (minimaal rond de 100 euro per maand) maar als je dan ziek wordt moet je alsnog 360 euro zelf betalen (ook als het maar medicijnen zijn) dus waarvoor betaal je die 100 euro per maand voor?
    Het systeem is zo lek als een mandje, het is vreemd en er klopt niks. Getallen en behaalde resultaten worden vervalst zodat het beter lijkt (een nulletje meer of minder) en afspraken die worden gemaakt hebben uiteindelijk toch geen waarde.
    Ondertussen betalen de NLanders belasting, maar wordt een deel gebruikt om de Koninklijke familie te onderhouden en de ministers in hun BMW naar werk te kunnen laten gaan. Pak eens de fiets mensen, en de Koning kan wel wat minder krijgen met een salaris van 1 miljoen per jaar (naast Maxima die 700.000 per jaar krijgt en Amalia 250.000 per jaar, terwijl ze niks doet behalve naar school gaan)

    En tja, dat alles is Nederland en Nederlanders zijn snel tevreden, want iedereen zwaait met een oranje vlag op koningsdag of als er een kroning is. Maar het regeringssysteem is een zooitje. En dat zal het waarschijnlijk ook nog een hele tijd blijven. Maar niet getreurd, we zijn in 1 ding heel erg goed! We hebben het record van Kabinetten die vallen.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Geheel mee eens. Ik word er gek van om te zien hoe het land verpest wordt en om tegelijkertijd politiek correct te blijven. Ik wou open kunnen praten over mijn frustraties en politieke mening, maar dat is haast onmogelijk. Een jaar geleden ontdekte ik een forum waar iedereen zich geheel politiek incorrect uitlaat. Ik ben het niet met alles eens , maar het is fijn om toch een plek te hebben waar je je eigen mening kan verkondigen.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ken dat gevoel. Ik ben half Belg, half Griek en Nederlanders zeggen tegen me dat ik een kutbelg ben en dan heb ik zin om een plak kaas op hun gezicht te gooien en zeggen dat ze kaaskoppen zijn, en over mijn Griekse kant, ik kan er niet tegen wanner mensen mij GEEK noemen in de plaats van Greek of Griek en omdat ik Paris heet ( was een Trojaanse prins) zeggen ze Paris Hilton ( terwijl mijn naam daar niet eens van komt, Paris eigenlijk een jongensnaam is en je mijn naam als paaries uitspreekt) of zelfs Parijs. En ik word ook altijd boos als ik weer hoor hoe de EU Griekenland verwaarloost en er leugens over verspreid.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik deel je mening hoor dat het hard achteruitgaat in Nederland. Maar je kunt er inderdaad maar weinig aan doen.
    Ja je mag eens in de zoveel tijd stemmen, maar na de verkiezingen worden de beloftes van de partijen toch niet nagekomen. En Nederland is maar een heel klein provincietje in Europa . en de echte beslissingen worden in Brussel gemaakt, en we zien allemaal hoeveel geld er wordt verkwist daar door de EU.
    Er gaan bijvoorbeeld miljarden naar Griekenland en tegelijkertijd kunnen mensen in Nederlandse bejaardenhuizen niet meer dagelijks worden gewassen omdat het te duur is.Schandalig.

    De enige waarvan ik vind dat die opvalt in de politiek door zijn nek durft uit te steken tegen de verloedering van Nederland is Geert Wilders en hoewel ik het op veel punten niet met hem eens ben, is dat eigenlijk de reden waarom ik wel op hem stem....
    Maar eigenlijk zou ik iemand willen met dezelfde gedrevenheid als Wilders, maar dan iemand met net wat meer kennis over zaken en met een zekere vorm van diplomatie zijn standpunten kan uitleggen. Iemand zoals Pim Fortuyn was bijvoorbeeld.

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten