Skip to content
1 reacties
953 weergaves

Slechte vrienden

Hoi iedereen
Zoals jullie wel weten is school woensdag gestard en het is ondertussen al donderdag en in de namiddag moesten we groepjes maken per 2 maar mijn vriendinnen gaan met elkaar en ik was toen alleen ze weten dat ik heel verlegen ben en dat ik niet goed met iemand anders kan samenwerken ze zouden alleen met me samenwerken als ze met niemand anders konden maar ik zeg dus echt heel weinig op school en ik heb via een tv programma gezien dat er pillen tegen verlegenheid zijn maar ik durf niet echt te zeggen dat ik die wil en je moet daar ook voor naar de dokter gaan om een voorschrift te krijgen en dat wil ik echt niet maar ik denk dat het misschien wel kan werken maar ja heeft iemand nog tips?

13 jaar
3 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste meid, Die pillen tegen verlegenheid dat is echt niet de oplossing voor jouw probleem hoor. Ik denk ook niet dat jij die krijgt op jouw leeftijd en of ze echt zo goed helpen dat jij niet neer verlegen bent dat geloof ik niet. Je wordt een beetje socialer, dat is wat ik er over lees.
    Je kan over je verlegenheid komen door met anderen om te gaan, een andere oplossing is er niet.

    Jullie moesten groepjes van twee maken en je vriendinnen gingen liever met elkaar. Als een vriendin jou had gekozen dan zou die andere zich alleen gevoeld hebben, dus altijd zou er een teleurgesteld zijn.
    Bestaat jouw klas uit een even aantal leerlingen? Dan blijft er altijd iemand over waarmee jij samen kan werken. Misschien niet jouw keuze, maar beter dan alleen. Is het aantal leerlingen oneven dan blijft er altijd iemand over zonder partner. Misschien dat jij dan bij je vriendinnen mag als jij dat bent.

    Verlegen zijn is vervelend, dat weet ik, maar je moet gewoon een beetje durven en soms een praatje beginnen. Je kan eens wat vragen over huiswerk, een complimentje geven over een mooie trui of jas, vragen of iemand bepaalde muziek leuk vindt of een bepaalde film op tv heeft gezien, je verzint maar wat.
    Het gaat er om dat je iemand die je niet zo goed kent durft aan te spreken. Zo krijg je langzamerhand meer zelfvertrouwen. Probeer het maar eens. Succes er mee!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten