Skip to content
13 reacties
1767 weergaves

Stelen

Een vriend/klasgenoot van mij steelt best vaak van de jumbo maar ik weet niet echt wat ik moet doen. Moet ik het met iemand er over hebben of zo laten?

13 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • Spreek zijn gedrag aan dat stelen niet okè is. Waarschuw hem wat de gevolgen is als ze hem betrappen van winkel diefstal!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @j14 Sommige mensen stelen ook omdat ze dan een soort 'kick' krijgen van het stelen, iets illegaals doen en er mee wegkomen. het heeft dus niet altijd met geldproblemen te maken

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon lekker z'n gang laten gaan. Als hij een keer gepakt wordt is dat zijn probleem en als hij gepakt word gebeurd er nog niet zoveel als hij ook 13 is. Ritje in de politieauto en dan naar huis, meer niet. Iedereen steelt wel eens dingen in winkels in zijn of haar leven. Je leert er juist van als het een keer fout gaat, want dan weet je dat je het niet nog een x moet doen.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • J14 Hoe kan ik het over jou hebben als ik 20 dagen eerder was? Of je moet jarig zijn geweest en de topicstarter bent.

    En dat je over mijn spelling begint is prima, dan kan je ook groot genoeg zijn om in te schatten wat juist en onjuist is.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • C. j23 Heb je het over mij? De post juist voor de jouwe. Ben wel 14 hoor. Let niet altijd op hoe ik schrijf en op de fouten. Bij snel typen maak ik wel fouten, als ik herlees zie ik wel de fouten, amai wel veel. gesteelt met een 't'???
    Nu let ik meer op en herlees ik de tekst. Gebruik nu een punt en een komma enz.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • J14 is geen 14 denk ik

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook gesteelt toen ik 13 was, en was betrapt die had mij nog zelfs gefeliciteerd omdat ik het heel goed deed . Maar hij was bewaker daar. Ik deed dat zonder te weten wazrom. Toen toch niet. Nu wel maar zwijg er liever over. Het kan een reden hebben waarom hij steelt. Hoe is het bik hem thuis? Heeft hij iets meegemazkt? word hij gepest ofzo.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Stelen is fout. als ik van jou steel wordt je toch ook boos.
    Stelen van een winkel is net zo fout. de winkel koopt iets om te verkopen dat jou vriend of wie dan ook het prima vind om iets te stellen van een ander om zelf niks te hoeven doen is alleen maar zielig en zwak.

    Dit zouden ze je op school all moeten leren denk ik. en ja het is wel jou probleem wat jij loopt met die vriend rondt. Als je vriend gepakt wordt waar jij naast staat ben jij ook de sjaak.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • ik had ook ooit iets gestolen met een ''vriend'' (we zijn allang geen vrienden meer maar oke) we gingen naar de action en stal een speelgoed iets waar geen kaartje op was anders ging de alarm af maar ja de eerste keer lukte en toen gingen we gwn door winkels kijken enz toen gingen we terug om weer iets te stelen het zelfde speelgoed iets en toen zijn we aan gesproken ik was zoo bang dat me moeder der achter zou komen of we een boete kregen of dat het in de krant ging staan en dan me moeder der achter zou komen gelukkig ni gebeurt ik had zooooo veel spijt dat ik dee met die ''vriend''

    dus als ik jou was zou ik het ni doen hij moet aan gesproken worden en dan gaat hij het hoop ik nooit doen

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Met zo iemand zou ik niet bevriend willen zijn. Stelen is strafbaar en fout. Als niemand hem corrigeert dan blijft hij dat doen. Een betere samenleving begint bij jezelf!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is niet jouw probleem ga alleen niet samen met hem de winkel in

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Kijk wel uit dat hij niets pikt wanneer jullie samen bij de Jumbo zijn. Want als hij geklist wordt dan hang jij ook. De directie zal er sws van uitgaan dat jullie samen op rooftocht waren. En dat is pas echt balen : mee opdraaien als je niets mispeuterd hebt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Je er niet mee bemoeien. Je bent geen winkeldetective. Ze moeten bij Jumbo maar beter opletten.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten