Skip to content
10 reacties
2144 weergaves

van 100en vrienden naar 0

hi allemaal,
zelf ben ik een type gozer die graag met mensen is en gezelligheid. Was een hele lange tijd zo, gelachen en zeker leuke tijden gehad met mijn vrienden. Maar naar mate de tijd kom je steeds achter wie wel je real ones zijn enz. En dat heb ik soort van beseft en heeft me zwaar geraakt, terwijl ik niet echt zo een emotionele type ben.. En nu is het best kut omdat het zelf mijn keuze was om afstand te nemen van iedereen, omdat ik het echt zat was en wil geen fake mensen om mij heen. Maar ik merk daardoor een bepaald aanwezigheid die er eerst niet was. En zelf weet ik dat dit de juiste was maar zit er wel mee. Want als hun echt REAL met me waren zouden ze nog steeds hun best doen om contact met mij op te nemen etc. De reden van mijn afstand die ik heb genomen is meer echt het geroddel over mij, gehaat en al die stiekeme snikky gedrag. Kan daar totaaaallll niet tegen. Nu weet ik zelf echt niet meer wat ik moet doen, omdat jaa ik mis die tijden wel en begin steeds me meer alleen te voelen. *thank god netflix exist* gelukkig focus ik me wel meer op school en werk enzo, dus heeft wel zijn voordeel. Is er iemand die mij meer advies kan geven? Nieuwe vrienden of iets dergelijks. En ja dit is echt een lap tekst, maar ik waardeer het wel! Bedankt alvast
- SI

17 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • Hoi Ik heb press t zelfde gehad Ik ben er door depressief door geworden en wist nii meer wat ik moest. Ik ben naar zo’n hulp mens gegaan en in een groep geplaatst waardoor ik heel veel oprechte vrienden heb kunnen maken. Ben ook naar een zomer kamp geweest en heb daar mijn vriend ontmoet waar het nu 1,5 jaar mee aan is Ik hoop dat dit je helpt xx

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb dit ook mee gemaakt
    ik ben toen kickboxen gaan doen en heb daar veel nieuwe vrienden gemaakt ;-)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik hoop dat je wat aan de adviezen hebt. Hou vol

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, Ik heb gelezen waar je mee zit/zat het is erg vervelend dat je je zo alleen voelt. Het klinkt bij mij in de oren dat jij een hele leuke gast bent. Maar inderdaad niet de goede mensen om je heen had. Dat is heel naar, ik weet ook hoe dit kan voelen. Het heeft mij ook even tijd gekost, om hier over heen te komen. Maar het helpt al als je er over kan praten tegen je ouders dan ofzo. Ik weet niet of je er nu nog mee zit. Maar ik ben benieuwd hoe je er nu voor staat. :) Groetjes

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zit precies in hetzelfde schuitje! Je hebt sowieso de juiste keuze gemaakt. Ik ben het grootste gedeelte van de tijd er blij mee dat deze neppe vrienden en vriendinnen weg zijn uit mijn leven maar op sommige momenten voel ik me echt kut..
    Ik probeer mijn tijd dan te vullen door tijd aan mezelf te besteden wat mij laat groeien. Bijvoorbeeld huiswerk maken, meer sporten enz. Ik ben wel aan het leren om mezelf leuker te vinden en ik respecteer mezelf nu echt meer dan voorheen. Ik zie bij mensen om me heen dat veel contacten van hen ook verwateren en er komen vast wel hele leuke nieuwe vrienden, heb geduld. Werk eerst aan jezelf want als mensen zien dat jij een leuk en positief persoon bent, siert jou dat heel erg en dat straal je uit.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Klopt helemaal #20!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @meisje 16 Dat gevoel van loner zijn herken ik, heb me ook lang zo gevoeld en het is nog steeds niet helemaal weg, want net als jij ben ik mezelf en probeer ik niet te veel boodschap te hebben aan wat 'normaal' zou zijn. Maar ik heb de laatste jaren gelukkig wel een aantal mensen leren kennen met wie ik goed bevriend ben geraakt. Voor mij hielp het op school om in contact te komen met mensen buiten mijn eigen klas. Ik concentreer me ook zo veel mogelijk op vriendschappen met individuen in plaats van lidmaatschap van 'groepjes'. Ik zocht andere mensen die 'anders' zijn, want die bestaan zeker, ook als ze soms lastig te vinden zijn.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is zoo herkenbaar... op de basisschool had ik heel veel vrienden, maar die moesten verhuizen of zijn weggepest. Die vrienden waren écht. Nu heb ik enkel maar meegemaakt dat er haat over mij werd verzonnen en verspreid. Ik heb daar gewoon schijt aan. In mijn klas zitten er enkel maar hoerige meisjes die al 15 jaar geen maagd meer zijn. Tja, zo ben ik niet. Ik ben mezelf, en als je daar een probleem mee hebt, rot je maar lekker op. Met zo’n instelling als ik heb je gewoon niemand, echt niemand. Iedereen loopt tegenwoordig maar mee. Niemand helpt je als je in de shit zit, je moet het zelf maar uitzoeken. Geloof me, ik ben bijna al heel me leven een loner, en ik heb geleerd. Dat je gewoon zelf, al is het alleen dat je iets van het leven moet maken en gewoon schijt moet hebben aan de mensen om je heen :)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zelf heb dit ook mee gemaakt ten eerste wil ik zeggen je hebt de juist keuze gemaakt ten tweede je kan er niet super veel aan doen wat wel kan is toch misschien een paar nieuwe vrienden zoeken want bij mij eigen ik heb ook 2 vrienden verloren omdat ze niet real waren maar heb er wel drie voor terug gekregen waaronder voor mij gevoel een nieuwe beste vriend

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk inderdaad dat je de juiste keuze hebt gemaakt om het contact te verbreken met mensen die geen echte vrienden waren en over je roddelden. Maar ik begrijp zeker ook dat het moeilijk voor je is, want je verliest in één keer veel mensen. Bedenk wel dat je nu beter van jezelf weet wat je zoekt in je vriendschappen, dus ik denk dat je er uiteindelijk betere vrienden voor terug krijgt.

    Een goede manier om nieuwe vrienden te vinden is om te zoeken naar mensen die dezelfde hobby's of interesses hebben als jij. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een (sport)club of een vereniging.

    Als je je eenzaam voelt, kan het ook helpen om erover te praten met bijvoorbeeld een familielid dat je vertrouwt. Je kunt ook anoniem bellen of chatten met de Kindertelefoon.

    Veel sterkte!

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten