Skip to content
8 reacties
2118 weergaves

foute vrienden

hoi, ik ben een meisje van 14 en ik ben een hele poos met jongens omgegaan die fout waren, ze waren 18 jaar, waren aan de drugs, rookten en dronken, ze zaten op een zorgboederij hier in de buurt. ik ben een hele poos bevriend met ze geweest, maar na een poosje was dat voorbij, toen ging ik weer een hele poos om met gewone vrienden maar raakte weer in aanraking met mensen van de zorgboederij. daar ben ik nu al een poosje niet meer mee bevriend maar ik heb nu andere foute vrienden, ze drinken, roken en stelen. maar het zijn wel mijn echte vrienden, wat moet ik doen?

14 jaar
10 jaren geleden

8 Reacties

  • Het is belangrijk om te weten wat GOEDE vrienden zijn in jou ogen. Als je dat weet kun je meer op zoek gaan dat soort mensen. Het is belangrijk dat je begrijpt dat als je soms een vriendschap moet beëindigen of gewoon geen contact meer krijgt het even duurt, het gaat niet van de een op de andere dag. Je moet gewoon jezelf omringen met de mensen waar je gelukkig van wordt.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook foute vrienden gehad waaronder eendje was ik 7 of 8 jaar mee bevriend geweest. Maar op een dag was ze helemaal veranderd. Ze dwong me om alles. Ik moest domme dingen doen etc. Op een dag ging ze mij op kamp pesten en ging ze met andere vriendinnen om. (Met pesten bedoel ik vooral met buitensluiten en treiteren) ze behandelde mij als een klein kind. We kregen erg vaak ruzie en de vriendschap werd er alleen maar nog zwakker voor. Op een dag was haar oma Door een rot ziekte gestorven. Nadat haar oma dood ging begon ze te roken. 1 en een half jaar later had haar opa euthanasie gepleegd en heb haar daarna helemaal niet meer gesproken. Niet alleen mijn oud vriendin niet meer maar ook heel haar familie niet meer. (Het gemene gedoe heeft ze vast van haar moeder want die is ook zo gemeen en heeft wat tegen mensen) Door mijn oud vriendin haar domme gedrag wilt haar vader haar ook niet meer zien of spreken. Misschien moet je de vriendschap verbreken als ze iets gaan stelen en andere domme dingen gaan doen

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik snap echt niet wrm mensen dat zoiets doen, alleen om stoer te doen terwijl t heel slecht is voor je stem uiterlijk en gedrag en sporten!

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ken dit ik ga zelf ook om met een groepje jongeren we zitten in het park hun blowen en drinken en doen gekke dingen maar het zijn ook echte vrienden die altijd voor elkaar klaar staan

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook zulke vrienden ik ga met ze om omdat ze me gewoon laten doen wat ik wil zij roken bijv en zij weten dat ik niet rook dus roken ze niet waar ik bij ben of ze vragen of ze een vragen of ze een sigaret mogen ze stelen vaak maar daar vallen ze me ook niet mee lastig dus als ze je gewoon respecteren zal ik zeggen dat er niks aan de hand is.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik help een. Foute vriendje gehaald hij scheld mijn uit en bedreiging Ik was er klaar mij maar ik help mijn ouder verteld en mijn juf maar ze doen niks

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Misschien kun je het aangeven aan je vrienden dat je ze super vind maar dat hun gedrag je soms afschrikt, ik heb ook een paar vrienden die zich niet altijd even goed gedragen, maar heb aangegeven dat ik het heel hun leven kan verzieken en ook onze vriendschap, als ze jou gedachten niet accepteren zijn het niet je echten vrienden. x

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • je zegt dat het echte vrienden zijn, maar als je het niet fijn vind hoe hun doen, kun je beter afstand nemen. Zodadelijk lijd jezelf onder hun gedrag, als je je hetzelfde gaat gedragen als hun gaat het fout

    12 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten