Skip to content
9 reacties
3770 weergaves

Hoe zijn jullie begonnen met roken?

Op mijn 14e stak ik mn eerste sigaret op op een feestje, vond het wel lekker en ben dat toen vaker gaan doen. Toen ik af en toe alcohol ging drinken ben ik het ieder feestje gaan doen en rookte toen ook ieder weekend. Later werd het ook af en toe in de pauze op school tot aan dat ik nu 7/8 per dag rook. Ik rook nu ongeveer een half jaar vast. Ben nog niet bereid om te stoppen, heb het afgelopen maand wel geprobeerd maar nog geen 4 dagen volgehouden toen al weer pakje gehaald. Hoe zijn jullie begonnen en welk merk roken jullie?

16 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Vorige zomer ermee begonnen . Mijn ouders roken en wou het ook eens proberen . Op een dag alleen thuis en sigaret genomen uit pakje van mama . Dat viel goed mee en ben het af en toe blijven doen tot ik betrapt werd . Ik mag nu roken maar doe het vooral in de tuin en soms op mijn kamer . Ik rook Camel blauw , ook al Marlboro Red van papa geprobeerd maar geen ervaring met andere merken .

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • ik ben begonnen toen ik 12 was, vroeg er een om te proberen aan mijn broer. sinds mijn 13e rook ik vast me ouders vinden het goed hun roken ook. dus mag ook gewoon binnen roken

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb op mijn 9de me eerste sigaret gerookt en toen ik 14 was echt begonnen. Ik ben nu alweer een maand gestopt, ik kan het niet meer uitstaan hoe die gore dingen smaken. Ik begon met Marlboro rood ging toen naar Pall Mall rood, toen ging daarvan over me nek en begon ik met Camel geel. Ik denk dat Camel geel wel een van de beste sigaretten merken is.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben begonnen met roken gedurende een SE-week. Deed dit met een toenmalige vriend. Vond het heerlijk. En het werkte goed tegen de stres. Na de SE-week wel meteen weer gestopt. Wegens gezondheidsredenen en wil liever niet gezien worden als roker.
    Heb nu weer een SE-week en al veel stres. Mijn vriend kocht altijd de sigaretten, nu geen contact meer. Nu ik dit zelf moet doen, weet ik niet of ik weer ga roken.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 16 : zelfde verhaal hier , afgelopen zomer home alone een Camel Blue sigaret uit het pakje van mijn moeder genomen en hem aangestoken , was een vreemd gevoel maar ik vond het fijn . De weken erna nog meermaals gedaan tot mijn ouders deze week ontdekten dat er sigaretten verdwenen . Betrapt dus maar ik mag verderroken,zelfs een pakje gekregen . Vandaag pakje mee naar school en na school sigaret gerookt in het parkje naast de school met een vriendin (die al langer rookt),was alweer heel vreemd om zo voor het eerst in het openbaar te roken maar wel ervan genoten .

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik schaam me hier echt voor maar ik ben 14 en ik ben op mijn 12 begonnen met roken. Het begon met wat vrienden uit hogere klassen gewoon 1 trekje uitproberen. Een half jaar later kwam ik temaken met m’n gezellige huisgenoot depressie en had ik 4/5 sigaretten nodig om te blijven leven. Op mijn 13 de heb ik zelfmoord proberen te plegen. Mijn ouders waren daar heel erg van geschrokken en hebben toe hulp voor me gezocht. Nu ben ik 14 ik rook al een half jaar niet meer, ik kan goed ademen mijn littekens zijn aan het wegtrekken en ik wil niet meer dood. Voor mij was het zeker waard om te stoppen omdat ik daar mee een nare tijd heb afgesloten.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Begonnen door af en toe sigaret uit mijn vaders pakje te nemen wanneer ik alleen thuis was,dat waren Marlboro Reds en die rook ik ook nu nog .

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Op mijn 12/13de begonnen met af en toe een sigaret bij vaders uit het pakje te halen. (lichtblauwe Gauloises plain, zonder filter)
    Sinds mijn 16de koop ik zelf sigaretten. (gele camel filter, bij de Hoogvliet super)
    Ik rook door de weeks 1 sigaret per dag, op mijn kamer tijdens het huiswerk.
    In het weekend/feestdagen rook ik er een stuk of 4 per dag, maar alleen thuis.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben enkel een sociale roker, dat is begonnen op mijn 18e toen ik naar een andere stad ging om te studeren en in contact ben gekomen met mensen die wel roken. Wanner je in een groep zit die het veel doet, is het moeilijk om er zelf niet aan te beginnen (zelfs als ze je niet aanbieden)

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten