Skip to content
13 reacties
2066 weergaves

Xtc do’s and dont’s

Wat moet ik weten voor gebruik?

16 jaar
2 jaren geleden

13 Reacties

  • Naar mijn mening niet het juiste advies om te zeggen NIET nemen. Als jijzelf hier niet aan wilt beginnen prima. Wil de TS dit wel geef dan ook de nuttige tips. Prima om dingen te proberen zo weet je of je dit erna wel nog is of nooit meer wil.

    Eet ruim van te voren wat want tijdens en na zal dit lastiger gaan, voldoende water drinken, dosering maken op basis van gewicht en lengte, pillen laten testen, geeft het de tijd en word niet ongeduldig en denk om elkaar.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik doe het niet, maar ik weer dat men vrienden altijd lolly’s/kauwgom/harde snoepjes meenemen om op te bijten

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ongeveer 1 glas water per uur drinken, goede sfeer opzoeken en vrij zijn de volgende dag. Er wordt geadviseerd maximaal 1x xtc doen per 2/3 maanden.
    Veel vrienden van mij hebben weleens xtc gebruikt, het is vrij onschuldig als je het maar met mate doet!

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Naar mijn mening niet het juiste advies om te zeggen NIET nemen. Als jijzelf hier niet aan wilt beginnen prima. Wil de TS dit wel geef dan ook de nuttige tips. Prima om dingen te proberen zo weet je of je dit erna wel nog is of nooit meer wil.

    Eet ruim van te voren wat want tijdens en na zal dit lastiger gaan, voldoende water drinken, dosering maken op basis van gewicht en lengte, pillen laten testen, geeft het de tijd en word niet ongeduldig en denk om elkaar.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Gewoon nooit mee beginnen. Die chemische afval zorgt sowieso al voor genoeg problemen. Je mag ook nooit vergeten dat dit spul wordt geproduceerd door criminelen. Zij zijn enkel geïnteresseerd in woekerwinsten, niet in de gezondheid van hun cliënteel / verslaafden.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Begin niet aan drugs etc!!!! Je vernieuwd je hersens en je leven. Het kost alleen maar geld en je bereikt er niets mee. Gebruik je verstand en doe het niet!!!!!

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • begin hier niet aan, dat is wat je moet weten

    mijn advies

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • M21 is niet goed bij haar hoofd, weet niet wat haar probleem is lol. Tuurlijk, beter zou je het helemaal niet doen maar je kan hetzelfde zeggen over alcohol, tabak, suiker, fastfood, etc.
    Terug naar xtc: drink niet teveel, ga af en toe zitten of even frisse lucht halen zodat je niet oververhit. Lees jezelf goed in over hoeveel je moet nemen, en zorg dat je bij vrienden in de buurt zijn die het ook kennen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb zelfs vaak xtc gebruikt en m21 ik doe btw gewoon vwo dus je eindigt niet onderaan maar wat je zeker niet moet doen is teveel water drinken want dan kan je aan watervergiftiging sterven maar je moet wel goed opletten dat je water blijft drinken. Let ook goed op welke pil je pakt, kijk via de red alert app of die niet op de zwarte lijst staat en voel je er dan alsnog niet goed bij laat de pil testen. Doe het in een goede sfeer en onthoud dat als je het niet prettig vind het naar 6 uur duurt en daarna weer over is. Zorg dat je na de trip gewoon goed kunt slapen dus niet op een bank ofs want slaap heb je wel nodig om bij te komen van de trip. Pak pas bij na 4 tot 6 uur of wanneer je denk dat je eerste dosis aan het uitwerken is. Heel Hard gaan is niet leuk bij xtc dus pak niet ieder uur bij. De dag erna ga je je eigen heel kut voelen: moe, deppresief en nergens zin in. Het is belangerijk dat je dan alsnog gewoon eet en drinkt ookal is dit moeilijk en rust goed. Zorg dat je de dag erna niks te doen hebt. En ten slotte doe het altijd met de juiste mensen waar je op je gemak bij bent want het is een pschydelisch middel en dit heeft veel invloed op je emoties. Die kunnen elke uiterste op gaan tijdens de trip. Je kunt je of heel blij voelen zoals je nog nooit bent geweest of heel bang, boos noem maar op.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zal je vraag vertalen naar een wetenschappelijk juistere vraag:

    "Wat moet ik weten voordat ik zenuwgif gebruik?"

    Want alle drugs zijn zenuwgiffen, dat is net waarom ze inwerken op zenuwen en hersenen. In ultra-lage dosis irriteren ze je zenuwen en hersenen, en wordt je irrationeel, opgefokt, agressief, geestesziek, met vervormde waarneming. Bij iets grotere dosis werken ze verdovend en vernielen ze zenuw- en hersencellen; en wordt je een soort hersenloze zombie. Bij nog grotere dosis kom je in coma, of ga je eraan.

    Dus dat is wat alle drugs doen: zenuw- en hersenschade aanrichten, waardoor je waarnemingsvermogen, je intelligentie en je bewustzijn sterk verminderen. En dus ook je kansen op succes in de maatschappij.

    DO:

    - Bedenk en plan op voorhand hoe je je leven nadien gaat inrichten, eens je IQ gehalveerd is. Nadien kan je dat wellicht niet meer zelf plannen, wegens niet meer genoeg verstand. Zoek een job onderaan de ladder, die je met de helft van je IQ hopelijk nog kan uitvoeren.

    - Maak je testament op, voor het geval je het niet overleeft. De meeste dodelijke ongevallen en vechtpartijen of moorden gebeuren onder invloed van drugs, net omdat die drugs het IQ en bewustzijn zodanig verlagen dat die mensen niet meer nuchter en rationeel kunnen nadenken. Ze worden neurotisch en psychotisch, of complete hersenloze zombies, en dus "accident-prone".

    - Probeer te ontwaken uit je huidige gebrainwashte status, en kom tot de realiteit. Je kan veel gelukkiger zijn en veel meer plezier hebben zonder drugs, dan met. Net vanwege die hersenschade door drugs, die je gevoelens en waarneming afstompt. Daardoor worden ook de positieve gevoelens zoals geluk en plezier afgestompt.

    - Als je perse wil sterven (ik vind dat iedereen het recht heeft om zelf over zijn eigen leven en dood te beschikken, dus dat mag), zoek dan een snelle, veilige, en cleane methode, waarmee je geen anderen schade berokkent en geen anderen meesleurt in jouw ondergang.

    DON'T:

    - Die dingen gewoon niet nemen. Op een moment dat je zelf nuchter bent, moet je eens kijken naar lieden onder invloed: bemerk hoe creepy en weerzinwekkend die zijn? Ze hebben geen controle, ze reageren dom en destructief, een beetje zoals ongedierte bij wijze van spreken. Of ze lopen rond als zombies. Zo wil je toch echt niet worden?

    Denk niet dat je "het onder controle hebt". Dat is zoals in een ravijn springen: zolang je niet springt, heb je het wel of niet springen onder controle. Maar eens je gesprongen bent, niet meer. Dan is er nog maar een richting: bergaf tot je beneden te pletter slaat.

    Ik heb in mijn omgeving - en in de psychiatrische instelling hier kort bij ons - nog nooit druggebruikers gezien die enige waarde hadden voor de samenleving, of waar je op kon vertrouwen. Ze zijn losers, een last voor de maatschappij en voor de fatsoenlijke mensen. En ze weten het zelf, maar ze geraken er niet meer uit.

    Zo wil je toch echt niet worden? Spring dan niet in het ravijn...

    Dit is waarschijnlijk niet wat je wilde horen? Maar je vroeg: "Wat moet ik weten". Je vroeg niet om je naar de mond te praten. En dit *is* wat je moet weten, ook al wil je het misschien liever niet zien.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • (oké, dit wordt hopelijk toegelaten door de moderators, ivm links.)

    ik heb persoonlijk nooit xtc gebruikt.
    ik heb wel een video waarbij een persoon zijn ervaringen vertelt met verschillende verdovende middelen.

    misschien helpt dit je misschien ook niet,
    https://youtu.be/jtz6dx3RrOs

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Zorg ervoor dat er iemand bij is die nuchter is helemaal als het per jou en mogelijk anderen de eerste keer is (trip sitter)

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • do's: zorg dat je in een goede sfeer bent, drink voldoende water (maar niet teveel!! houd het op 1 glas water per uur), wacht voldoende met bijnemen en have fun

    don'ts: combineren met andere drugs

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten