Skip to content
16 reacties
1967 weergaves

hoeveel kan ik blowen?

Hallo allemaal.   Ik heb een vraag. Wat is nog ok om op een dag/ week te blowen. Mensen om me heen zeuren er over en ik wilde graag weten wat nog kan en wat niet meer gezond is.     Groet

17 jaar
4 jaren geleden

16 Reacties

  • @j16, gebruik van drugs maakt je niet direct crimineel, neen als je het aanmerkt dat je als gebruiker geen criminele activiteiten doet je geen crimineel bent. Hier moet ik toch wel wat nuance bij aanbrengen. Bij het gebruik van drugs, weet, pillen, coke of wat dan ook dan ondersteun je wel een criminele onderstroom. Productie van deze producten is illegaal, en productie wordt alleen verricht als er vraag naar het product is. Dus jij als gebruiker bent onderdeel van een criminele keten, weliswaar als eindgebruiker.

    Maar ben jij je (of alle gebruikers) bewust van wat er voor jou gebruik allemaal gebeurd en wat dit allemaal teweeg brengt! Vaak op kosten van de overheid, dus de belastingbetaler, jou ouders, familie, buren, iedereen. En wat van allemaal vetes en moorden binnen het criminele circuit, tot aan het Marengo (Taghi) proces en de moord op Peter R. de Vries. Ben geen moralist, maar wel iemand die bewust om zich heen kijkt van de gevolgen van mijn handelen!!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Meeste mensen in deze comments hebben duidelijk geen idee waar tf ze het over hebben. Niet blowen is wel beter dan wel, maar het zorgt er niet direct voor dat je je leven verpest. Je geheugen gaat wel achteruit maar dat is waarschijnlijk niet permanent denken ze nu. Crimelen gebruiken vaak drugs ja, maar drugs gebruiken gaat je niet meteen een crimineel maken da's pure onzin.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Haha eerlijk, ik heb geen idee. Ik kan je wel zeggen dat ik vaak 5 gram per dag of nacht rook en ik leef ook nog steeds. Ik heb de grens geprobeerd te zoeken maar volgens mij is die er niet.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind dat wel een heel dramatisch verhaal. Ik geloof best dat drugs soms te positief worden voorgesteld en ja blowen is niet zo onschuldig als het lijkt. Maar zoals met zoveel dingen als je ermee kan omgaan hoeft het niet slecht te zijn en wel mooie ervaringen en een bepaalde verrijking aan je leven geven, net zoals alcohol dat voor heel veel mensen is, wat gewoon een gelegaliseerde drug is. Zo'n verhaal van een jongen die helemaal aftakelt, vet sneu natuurlijk maar dit zegt niks of de oorzaak de drugs is of eerder een gevolg van andere problemen in zijn leven, en ook niet hoe dit voor een ander zou zijn. Ook zat mensen die hun leven verkloten bewust of onbewust zonder dat dat met drugs gepaard gaat.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Mensen die veel blowen worden gemeen, achterdochtig, depressief en dom. Ze krijgen ook een domme en gemene uitdrukking op hun gezicht. Ze denken dat ze het onder controle hebben, maar dat is niet waar: door die drugs gaan hun hersenen en hun zenuwen kapot, en dus ook hun controle. Het is zoals in een ravijn springen: zolang je boven aan de rand staat, denk je dat je er controle over hebt. Maar eens je onderweg naar beneden aan het vallen bent, is die controle weg. En geraak dan maar eens terug naar boven...

    Wij hadden in onze klas ook zo een jongen. In het eerste middelbaar was hij echt een toffe gast, vriendelijk, humor, en superslim: hij haalde zonder moeite 96%, de beste van onze klas. In het tweede middelbaar gingen zijn ouders scheiden en begon hij te blowen: toen haalde hij nog maar 80% in het begin van het jaar. Hij was toen heel somber. In de tweede helft van dat jaar haalde hij amper 60% en werd hij gemeen en begon hij anderen te pesten. In het derde middelbaar haalde hij 40% en moest hij blijven zitten; en begon hij met harddrugs. Toen was hij al een echt stuk krapuul. Het jaar daarna haalde hij 16% (dus toen hij al bleef zitten en alles al voor de tweede keer leerde). En daarna is hij van school verdwenen en in de criminaliteit gekomen, en naar 't schijnt in de gevangenis, maar dat heb ik van horen zeggen van een vriend die in zijn buurt woont.

    Drugs zijn zenuwgif. Die verdoving en hersenschade vermindert je bewustzijn en brengt je in een roes. Of in een permanente hel van waanzin en horror, als het verkeerd uitdraait. Soms luchten drugs heel even op, omdat je bewustzijn zoveel inkrimpt dat je de last van je problemen even niet meer ziet. Maar die problemen zijn er nog wel, alleen kan je ze niet meer zien, en dus ook niet meer oplossen, want ze zijn nu buiten je bereik. Dus je problemen nemen snel toe, want je bent veel minder bewust en veel dommer, dus je kan veel minder oplossen. En dan moet je altijd maar meer drugs gaan nemen om die ellende niet meer te zien. Het is een vicieuze cirkel.

    Naarmate je hersenen beschadigd worden en je minder bewust wordt, ga je ook minder gevoelens hebben. Ook alle positieve gevoelens van liefde, vriendschap, plezier, genot, energie, geluk, schoonheid, contact met de realiteit, en zo, gaan kapot. En dat zijn toch net de dingen waarvoor je eigenlijk leeft, net om die mooie gevoelens te ervaren?

    Bij ons op school hebben wij daar vroeger les over gehad en werden brochures uitgedeeld waarin dit uitgelegd werd. Is wel al lang geleden, in het eerste middelbaar, omdat je dan het kwetsbaarst bent. Maar ik heb er wel iets van onthouden.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Op aanraden van vrienden blow ik nu niet vaker meer dan 1x per maand en dat bevalt eigenlijk prima, het is dan wel eens lekker maar vaker hoeft ook eigenlijk niet. Ik blow ook wel eens hele lange tijd niet. Ik neem aan dat de meeste mensen met tabak roken, pas op dat je daar niet ook verslaafd aan raakt, dat is eigenlijk nog schadelijker. Als je niet kan matigen is helemaal stoppen denk ik inderdaad het beste

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • jonko is kanker goeie

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb ook vrienden die blowen en die zien zelf niet hoe ze veranderen door het blowen. schoolprestaties verslechteren en dingen zijn niet meer te onthouden. ze vergeten iets wat je een paar dagen eerder tegen ze hebt gezegd maar hebben daar zelf geen last van. ik wil dus zeggen dat de meesten die blowen zeggen dat het niet slecht voor ze is terwijl de mensen om je heen wel degelijk iets aan je zien veranderen terwijl je er zelf geen erg in hebt. STOP MET BLOWEN!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • elke dag minimaal 2x is wat ik doe, ik doe dit al 2 jaar en heb hier nog geen problemen van gekregen op een tumor in mijn longen na

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou zelf zeggen gewoon niet

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoiii misschien is het niet de bedoeling dat ik hier op plaats omdat ik een meisje van 16 ben die zulke dingen niet doet maar....... drugs en alcohol is gewoon echt enorm slecht voor je op kort en lang termijn probeer het te minderen en uiteindelijk mee te stoppen je bent er dan niet minder stoer door en je kunt zonder ook een prima en gezond leven hebben en als het niet lukt kun je hulp inschakelen en als het gelukt is kun je jezelf belonen en anders de gevolgen accepteren zo simpel is het alcohol en drugs maakt het leven niet beter dat lijkt zo omdat het een verdovende werking heeft maar je kunt ook op een andere manier een veel gezondere manier van problemen afkomen wees sterk

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Yo alles wat hier boven is gezegd slaat nergens op. Of wiet het brein aantast is waar, maar in wat voor manier of met welke hoeveelheid is nog steeds onduidelijk. Vandaar dat er bog steeds onderzoek naar wordt gedaan. Jammer dat zij false informatie vertellen puur omdat ze zelf bang zijn voor het woord “drugs”. Nee blow gwn wanneer jij denkt dat je je er goed bij voelt. Zolang het geen directe nadelige gevolgen heeft voor jouw sociale en medische leven is er geen probleem. Wiet is sws minder schadelijk dan alcohol, dat is een feit. Ook is het effect minder sterk, houdt het minder lang aan en haalt het niet je hele hersenen door elkaar. Zelf gebruik ik wiet om rustiger te worden. Het helpt me even tot rust te komen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • waarom zou je überhaupt blowen? het zou het beste zijn om er mee te stoppen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet te veel geen heel zakje in een keer

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoeveel je kan gebruiken verschilt per persoon. Het hangt af van je leeftijd, je geslacht en veel andere factoren. Voor jou is je leeftijd het belangrijkste. Je ben zeventien. Jou hersenen zijn nog in ontwikkeling tot je 24ste. Blowen tast die ontwikkeling aan en dat gebeurt al bij een zeer klein gebruik als 1 joint in de week of zelf alleen zo nu en dan op een feestje. Het aantasten van de hersenen kan maken dat je vaardigheden in de toekomst niet goed kan aanleren. Ook kan je IQ dalen wat later nadelig is met studeren. Wil je geen schade aan je hersenen dan is het dus verstandig niet te blowen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Stop er gewoon helemaal mee is veeeeel beter voor je

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten