Skip to content
6 reacties
2011 weergaves

Blowen Spijt van me leven!!

ik was met vrienden en hun waren aan het blowen ze wouden dat ik mee doe dus ik wou het graag proberen na een paar teugen voelde ik niks dus ging ik door en door en door het was sterke amnesia haze wiet paar seconde later ging alles flitsen zwart en dan weer normaal en kwerd heel bang kreeg een paniekaanval het leek alsof ik dood ging ik was niet meer op de wereld het duurde 5 uur lang en khoorde piepjes na een maandje wou ik weer 1 teugje nemen dit keer want ik wou egt een keer high zijn ik dacht dat het de vorige keer gewoon kwam door teveel teugen ik nam 1 teug en de paniekaanval verscheen weer 4 uur lang begon in te trillen vanzelf en kleek niet meer op de wereld en kreeg blackouts sinds toen kreeg ik elke week weer die paniekaanvallen zonder dat ik blowde!!! ik was naar de dokter maar hy kon er niks aan doen ik ben nu een jaar verder en sinds dien lijd ik aan derealisatie en lichte depersonalitatie ofso dat is dat de wereld niet echt lijkt tijd gaat snel en je kan niet van je leven genieten alles is anders en lijkt alsof je droomt. alles lijkt in 1 seconde over te zijn eerst had ik ook depersoalisatie dat is dat je voelt dat je niet in je eigen lichaam zit dat je lichaam niet meer voelt en dit kreeg ik na de 2e keer blowen en heb ik nu nog steeds ik heb egt zon spijt!!! mijn leven is verpest!! :\'( ik leef niet meer lijkt het wel

15 jaar
10 jaren geleden

6 Reacties

  • Okee, voor ik inhaak op dit extreme verhaal even een korte beschrijving van mijn ervaring met wiet de afgelopen 5-6 jaar.

    Ik herken je verhaal over de eerste keer. Ik ging ook 'bad' wat vaak door verschillende redenen kan gebeuren. THC is de werkzame stof waarvan je high wordt, de grens van iemand die deze stof amper of nog nooit heeft binnen gekregen is laag. Met de jaren en vaker blowen gaat hij omhoog waardoor je, net als bij alchohol, er beter tegen kan.

    Blowen moet je op jonge leeftijd niet vaker dan 1 joint per week doen, is mijn ervaring. Wanner je dit doet, zorg er dan voor dat je genoeg gegeten hebt en met een kalme insteek begint. Dit is 80% van invloed op je ervaring. Blowen op een lege maag is zelfs op m'n 23e soms niet helemaal lekker, je herkent dat je niet de controle over je space hebt. Je hebt suiker nodig.
    Daarnaast is high zijn een psychologisch proces; als je er rustig ingaat geniet je er van. Probeer hem niet zo te stressen en niet meteen zware teugen te nemen, voel je niet opgehitst door de groep en doe het kalm aan: het is jouw space.

    Daarnaast is het onmogelijk dat derealisatie en lichte depersonalitatie veroorzaakt wordt door twee keer blowen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat THC enkel de receptoren in je brein bezet waardoor prikkels anders en vaak sterker aankomen. Long story short: THC versterkt je gevoelens. Als je zelf al niet lekker in je vel zit zal wiet je niet helpen. Als je zelf kalm bent, zal wiet juist prettig zijn.

    Dus; de klachten die je voelt zullen een andere oorzaak hebben dan het roken van wat wiet. Ga met een psycholoog in gesprek en vertel je dokter in vertrouwen over je ervaringen met blowen. Hij zal je hier verder in kunnen steunen.

    Succes!

    Gr, een ervaren stoner :D

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Als ik deze extreme dingen lees dan lijkt t wel alsof jullie niet tegen een stof kunnen die in cannabis zit,

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook een hele zware paniekaanval door blowen gehad.. Zomaar uit het niks. Het was niet de eerste keer dat ik het deed, en helemaal niet zoveel. Wel was het een vrij zware soort denk ik. Ik zit nog altijd de enkele keren dat ik soms blow met de stress, wat als het weer gebeurd.. Maar ik heb mezelf kunnen overtuigen dat het niet zomaar gebeurd, zolang je het niet te snel doet en in controle blijft. Ik word vaak alsnog wat paniekerig maar zorg dan altijd dat ik niet in mijn gedachten blijf zitten, of op mijn snel lijkende hartslag enzo ga letten. Ik gebruik ook een techniek die volgensmij ook voor derealisatie o.i.d. word gebruikt. Kijk om je heen, vind 4 dingen die je kunt zien, 3 dingen die je kunt voelen, 2 die je kunt horen, 2 dingen die je kunt ruiken, en iets dat je kunt proeven.
    En voel je wat paniek, neem de controle, duw jezelf eruit. Dat is natuurlijk wel erg moeilijk als je al in een paniekaanval zit, maar het is mogelijk het wat minder erg te maken. Negeer de lichamelijke symptomen, deze zijn er niet echt, of zijn niet gevaarlijk. Negeer het draaiende gevoel, de luide geluiden, zwakheid. Focus ergens op, ookal is het heen en weer wiegen en naar een plant staren tot het over gaat. Je raakt dan tenminste niet helemaal verloren in je paniek..
    Hopelijk heb je daar wat aan ?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik voelee me misselijjk het was wel fijn mijn ogen werden erg klin als chineze ogen maar het was wel gezellig vooral in een groepje met vrienden

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik merkte helemaal bij de eerste keer blowen

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Vraag je huisarts voor een verwijsbrief naar een psycholoog. Zoek er vervolgens een uit die EMDR therapie geeft. Dit gaat je helpen :)

    23 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten