Skip to content
21 reacties
1411 weergaves

drugs

drugs is slecht klaar punt uit

12 jaar
11 jaren geleden

21 Reacties

  • jonge stoppen kill is fa2 maar als je niet stopt ga je dood en dan ben je er niet meer

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Wiet is hetzelfde als het roken van een sigaret. Dit komt omdat er alleen als extraatje marihuana bij zit. Het komt er dus op neer dat wiet helemaal niet extra slecht is. Mensen hier hebben het over verslaafd raken. Maar kan een mens niet overal aan verslaafd raken? Zoals aan je telefoon? Als je jezelf gewoon goed in de hand kan houden, is een wietje op zijn tijd helemaal geen probleem.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • ECHT ERG!!!

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • ja idd het is slecht voor je. heb zelf pillen gebruikt. zijn nu al 4 maanden op, en word er gek van. veel memories en zo. hou het amper vol. dus jongen 12. ga nooit aan de drugs. zelfs geen jointje , want voor je het weet raak je verslaafd of wil je meer.
    xI

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik begon met blowen toen ik 14 was, en blow nu al een klein jaar, en heb ook al speed gebruikt en pillen, in het begin vond ik het bullshit dat mensen tegen me zeiden dat zelfs softdrugs te veel is, want uiteindelijk ben je benieuwd naar meer, soms niet maar meestal wel.. Ik zal uitkijke.

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • heeii. opzich heb je gelijk. maa softdrugs zou nog kunnen. beging sws nooit aan harddrugs want je maakt je leven ermee kapot ( ervaring..) stertke xx

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • wiet is veel erger dan somige mensen denken ....

    ik heb in 4/5 jaar gasten van mijn leeftijd zien veranderen en als ik ze tegen kom op straat of ergens anders en iedere keer zeg ik in me zelf fuck zeg hij is veranderd .....

    ik zelf heb 2/3 j speed gebruikt en veele zeggen dat is stinkerij dit dat enzo ik ben nu al 1jaar + clean en ben van de ene dag op andere gestopt en ik heb er niets maar niets aan overgehouden.

    ik wil gewoon maar zeggen pas op als je begint met gelijk welke drugs tegen woordig is wiet geen soft drugs meer

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • ik heb alleen ervaring met:
    pillen
    wiet
    pep/speed (amfetamine)
    voor zover ik weet is uit mijn rijtje het beste om te gebruiken wiet omdat het veel minder schadelijk is.
    pillen zijn mijn hersendoders want dat is ongelofelijk slecht voor je hoofd.
    over de pep kan ik niet veel zeggen een paar x gernruikt het voelt alsof je een paardagen door kan feesten je wordt niet moe en als je alcohol drinkt wordt je niet dronken en als je blowt wordt je niet stoned, niet erg leuk dus.
    bij de pillen voel je je superfijn iedereen is je beste vriend aanrakingen voel je 20x zo duidelijk en voelt heel fijn wel oppassen voor uitdroging omdat je nog wel eens heel erg kan gaan zweten door de pillen komt omdat je lichaamsverbranding dan omhoog gaat. pas ook op voor watervergiftiching (teveel water in lichaam) dat gebeurt als je denkt dat je teweining vocht binnen hebt en dus steeds maar door drinkt.. drugs is heel erg leuk maar het kan ook erg gevaarlijk zijn als je niet weet wat er gebeurt. daarom kan je het beter bij een blowtje houden dan heb je ook geen kans op overdosis of wat dan ook het ergste wat er kan gebeuren is dat je geld op is omdat je eten en drinken ging kopen hahahaha ~~ Stay Blazed

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • betrapt met joint

    ben pas betrapt met joint door papa nou dat heb ik geweten die heeft me zo hard en vaak tegen mn reet geslagen dat ik niet meer kon zitten :(

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Af en toe

    Ik rook af en toe met vrienden op schoolplein
    Een joint ja oké is slecht voor een mens
    Maar dat roken en drinken ook
    Maar je moet het met mate doen valt
    Het mee me ouders weten het ze willen het liever
    Niet maar als ik het met mate ogen is het goed

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • ????

    heeft iemand ook een persoonlijk verhaal

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • maja

    je kan ook een alchol vergiteging krijge aan alles zitte risicos

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • klopt ^^

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • tsja2

    Hier nog even een reactie van de jongen die dagelijks een jointje rookt : Neem liver helemaal geen pillen tot je. Ik heb geen ervaring met pillen, maar het probleem is dat je niet zeker weet wat je slikt, en wat de dosering is. Juist doordat er veel geld in omgaat in het circuit wordt er veel gekloot met pillen, en kan het gebeuren dat je niet de zuivere extasy binnenkrijgt, maar extasy met allemaal troep erin versneden. Bovendien als je goede ervaringen hebt met een bepaalde soort pil, is dat geen garantie dat de volgende keer weer dezelfde soort pil is, ook al ziet ie er van buiten hetzelfde uit. Dus als je al iets wil proberen, hou het dan liever op een jointje. Maar zelfs daar kan mee gekloot zijn (bijvoorbeeld gebruik van insecticide op de weedplantjes die jij weer lekker oprookt). Gebruik liever helemaal niets. Zelfs aan softdrugs kun je verslaafd raken, al word je niet lichamelijk ziek als je abrupt stopt zoals bij harddrugs. Dat noemen ze geestelijke verslaving. Als je toch koste wat kost harddrugs wil proberen hoop ik dat je vooraf goed nadenkt over alle mogelijke gevolgen. Laat in dat geval het spul testen en neem het alleen in als je je prettig voelt. Als je niet lekker in je vel zit kan dat gevoel nog eens extra versterkt worden. Laat je in ieder geval niet meeslepen door vrienden die wel slikken, om er zodoende "bij te horen"...

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • pille

    koop nooi witte doods kopjes dan ga je doo en als je het doet zorg dat ze getest zijn dan zij de meeste risicos weg

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Drugs

    Als je drugs vergelijkt met alcohol is het in veel gevallen net zo slecht voor je. Maar verstandig en matig gebruik kan zonder hoge risico's. Er zijn alleen wat factoren waar je rekening mee moet houden: Begin niet te jong want je hersenen ontwikkelen zich nog, zorg dat je weet wat je neemt en laat het indien nodig testen bij speciale centra, pas op voor overdosis, zorg dat je veilig bent als je onder invloed bent en pas op voor verslavingen.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • tsja

    Ik rook al jaren dagelijks een jointje , gelukkig nooit harddrugs geprobeerd. Ik zeg niet dat een joint goed voor je is, maar in mijn beleving is gewoon sigaretten roken of je ieder weekend bezatten slechter voor je. Maar ik ben het ermee eens dat je er maar beter niet aan kan beginnen.

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • drus

    drugs is niet goed voor je lichaam is doodelijk

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • Softdrugs

    Jongen 14 ik ben 12 en rook zo af en toe gewoon een joint van me vader die draait hem meestal ik vind het lekker om af en toe stone te zijn

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • Nee.

    @jongen 14 jaar: nee. Het begint misschien met een "onschuldige joint", maar voor je het weet wordt het erger en erger. Gewoon niet mee beginnen, dan hoef je je nergens zorgen over te maken.

    14 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten