Skip to content
13 reacties
2003 weergaves

Ik lus geen drank

Ik vind alcoholische dranken niet lekker.
Op feestjes ben ik de enige die niet drinkt, waardoor ik buiten de boot val.
Er wordt gelachen dat ik niet mee drink en ze vinden mij dan pussy.
Ik wil het wel drinken, maar ik vind het gewoon echt niet lekker.
Is dat gek?
En wat kan ik nu doen om ervoor te zorgen dat ik wél bij de groep hoor..

18 jaar
5 jaren geleden

13 Reacties

  • Er is zeker niks geks aan hoor als je niet wil drinken moet je het zeker niet doen maar als je wel wil drinken maar het niet lekker vind dat is een ander verhaal! Kijk bier en wijn moet je leren drinken er zijn maar weinig mensen (ik ben er toevallig wel zo een) die hun eerste biertje lekker vonden! Geloof me er zijn genoeg verschillende soorten drank! Ik noem gewoon maar wat op he... je kan bijv mixdrankjes proberen zoals Safari-ijs thee of Bacardi razz- 7up rum-cola passoa-sinas je kan van allerlei soorten drank met alle soorten fris mixen! Probeer shotjes... sambucca, rocketshot, trojka, mijn fav shotje is een appeltaartje (ik ken oprecht niemand die dan niet lust) dat is een half shotje licor 43 met een half shotje appelsap en kaneel er over heen smaakt net als appeltaart (kan ook als mixdrankje een shotje 43 en de rest appelsap met kaneel er overheen) kijk als je echt gaat shoten dan is het idd niet lekker een flatliner is niet lekker nee (sambucca-tequila en tabasco) of weet ik het wat voor andere troep maar geloof me er is zoveel lekker zoet spul! Relax geniet er van dan branderige gevoel in je keel gaat toch wel snel weg en als je het echt niks vind dan bob je toch gwn idk of jullie al auto rijden en shit maar je vrienden gaan je dankbaar zijn als jij ze altijd nuchter naar huis brengt als de Bob!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • #metoo

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • alcohol is naar spul. je voelt je kut vooraf en kutter er na. laat niemand je pushen om dit te nemen want dan is de kans op het misbruiken ervan veel groter.

    ik weet niet of je echt gehecht bent aan deze vrienden of dat ze gewoon bij je op school/opleiding zitten maar mijn advies is om vrienden te zoeken die van jou houden. niet van snapchatstories en die onzin. als je vrienden hebt om wie je echt geeft en waar je echt op kunt vertrouwen/mee praten brengt dat je meer dan je ooit zult verwachten (om er toch een paar te noemen, geluk, vertrouwen, troost, zekerheid/zelfverzekerdheid, liefde, lust in het leven en zo veel meer. natuurlijk niet dat je deze gevoelens meteen zo heftig krijgt en alles zonneschijn is maar het heeft mij en andere die ik ken wel geholpen om ons het leven voor een groot deel makkelijker en fijner en gelukkiger te maken.)

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Daar is niks geks aan. Gewoon aangeven dat je niet van alcohol houdt. Misschien dat ze wel rekening mee houden.

    En ze zeggen dat je een pussy bent zegt het meer over hen dan over jou.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Alcohol is gwn goor, ik vind het smerig. Ik heb dit ook met bubbels in frisdrank en water. Ik hou van Limonade, sap en natuurlijk water. Water is je beste vriend.

    Je moet je niet schamen dat je verstandig doet.

    Alcohol valt onder gif (zwak maar toch) zeg gwn dat je een gemeente pilsje heb (Water uit de kraan) Er zijn heel veel mensen ik mijn omgeving tussen 18 en 50 jaar die liever geen alcohol drinken.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Probeer een keertje sterk met frisdrank, misschien vind je dat wel lekker ;) of een jillz ofzo.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • meiden en gozers, niet drinken of wel is elk zijn beslissing niemand moet je dwingen, drinken of zuipen leidt vaak tot het afpakken van iemand zijn lief of ruzie of knokpartij in het ergste geval , drinken en roken is een vorm van wilskracht nee is nee trouwens drinken en rijden gaat niet samen vandaar

    leer elkaar te respecteren een nee is nee , ik dronk vroeger ook niet en was ook bekeken als die die niet dronk, mochten de gasten die ik ken nu dat drinkgeld terug kunnen krijgen dan zouden ze mischien al een mooie auto kunnen kopen

    niet drinken is de grootste vorm van wilskracht en moed

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • ik drink zelf wel graag eens iets maar geen bier. Het kan zijn dat je alcohol niet lust maar bij mij was het ook zo bij de eerst slok maar het beter vind ik zelf. Ik drink nooit veel. Je moet het een beetje leren drinken. Als je beslist om toch nog eens drank te proeven zou ik je aanraden om summerby appel of kriek te drinken daar proef je de alcohol minder. TIP: drink meer dan drie slokken. Ik ben wel overtuigt dat je vrienden hier niks over te zeggen hebben. Je moet het zelf willen

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb nog nooit gedronken en ben zovaak erbij waaneer mijn vrienden volop dronken worden terwijl ik nuchter blijf! Als je iets niet wilt moet je het gewoon echt niet doen hoor... Waaneer ik ook op een feestje ben zie ik heel veel mensen ruzieën, kotsen, vallen etc. Dus zo geweldig is het ook weer niet

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @TS Je hoeft niet te drinken om het gezellig te hebben. Als ik met een vriend ben op straat drinkt hij een biertje, maar ik niet omdat ik het ook niet lust. Misschien zijn degene die je uitlachen zelf pussy omdat als ze geen drank willen toch drinken omdat ze hun rug niet recht kunnen houden. Wees maar blij dat je geen alcohol lust. Drank maakt meer kapot dan je lief is.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Des te beter toch, ik drink zelf ook niet. Maar dat is niet omdat ik het niet lust.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik drinkt zelf nooit alkohol, vind het stinken, en niet lekker. Mijn vrienden hebben daar geen bezwaar! Jij kunt gewoon zeggen dat je geen behoefde aan alkohol hebt en daar blijf het bij! Anders om kun je nieuwe vrienden gaan maken?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb hetzelfde. Het is niet gek hoor, maar ik herken het gevoel dat je omschrijft als "buiten de boot vallen". Want ja, als iedereen aan de alcohol zit, en wat losser wordt in de omgang voel je je een beetje buitengesloten als enige die nuchter is. Bier vind ik echt niet om te pruimen, en de meeste drank ook niet. Maar het is geen goed idee om toch maar te gaan drinken om bij de groep te horen. Echte vrienden accepteren je zoals je bent. Wat ikzelf (heel , heel af en toe) weleens neem is een zoet likeurtje van iets dat nog wel te pruimen is, en mix het dan met bijvoorbeeld sinaasappelsap of cola. En ik doe er dan zeker de helft minder alcohol in dan "normaal", zodat je het niet echt proeft. Op deze manier kun je toch nog een beetje meedoen met het gelal . (ik ben zelf al heel snel aangeschoten).

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten