Skip to content
49 reacties
2649 weergaves

Wie hebben er een sterkere blaas, mannen of vrouwen

Ik had het met mijn vriend over andere discussies hier en beweerde dat jongens een sterkere blaas dan meiden hebben. Hij zei dat het even sterk was maar dat bij meiden de blaas meer ruimte had als er hoge nood is. Op internet werd het niet duidelijk. Hier zijn plas probleempjes gelijk verdeeld. Hoe is het bij jullie?

20 jaar
7 maanden geleden

49 Reacties

 • Nou ja mogen? Je wilt het zelf niet, maar als het gebeurde werd er bij mij geen drukte over gemaakt. Ook niet toen ik al 16 was. Schaamde me toen wel maar ook niet overmatig. Ze vonden het rot voor me en dat klopt ook want het is erg vervelend als je zo nodig moet en je kan nergens.

  20 jaar
  2 dagen geleden
 • Bij ons thuis mag een ongelukje, daar wordt niet over gezeurd dus dat kan ik gewoon zeggen. Mijn zus van 17 heeft het wat vaker. Mijn broertje en ik niet vaak meer. Mijn moeder ook een keertje. Een ongelukje is menselijk. Een vriendin vind dat raar, die laat het opdrogen voordat ze naar huis durft. Iets vaker bij vrouwen dus. Zijn er meer waar het mag?

  15 jaar
  2 dagen geleden
 • Sommige drankjes komen er bij mij gelijk beneden weer uit, dus dat is uitkijken. Toch wil ik graag ook wel eens een paar glazen bier of capucino.
  Heeft niets met vrouw of man te maken. Ik ga ook niet in mijn eigen straat staan plassen als ik het niet meer ophou.Pech gehad dan.

  19 jaar
  3 dagen geleden
 • Ik’denk dat het ook zo emotioneel voor hem was omdat jullie maar zo krt elkaar kenden en hij niet wist hoe jij er op zo reageren. Trouwens bij ons thuis zeggen we niet dat je in je broek hebt geplast, maar dat je de wc niet hebt gehaald. Klinkt milder, want niemand kan het eeuwig ophouden.

  20 jaar
  4 dagen geleden
 • J20
  Dat is zo. Het hangt van de hele situatie af, ook hoe erg je je er voor schaamt en wie er bij is.
  Toen ik het had had ik al tegen mijn vriendinnen gezegd dat ik het niet ging halen dus toen ik het niet meer kon houden moest ik dat hun zeggen, maar dat deed ik dat bijna lachend. Toen mijn vriend mij moest zeggen dat hij in zijn broek plaste zag ik een traan in zijn oog. Dat was op dat moment heel erg voor hem en niet alleen omdat hij een man is. Maar het heeft er wel mee te maken.

  21 jaar
  5 dagen geleden
 • Dat is niet te vergelijken. Bij ekstreem hoge nood kan ik bijna overal wildplassen. Bij mijn vriendin is dat veel moeilijker, die heeft dit jaar al een keer in haar broek geplast. Maar ik heb pas tegen een muur geplast toen het zo dringend was dat het er al uitliep. Onzin om dat te vergelijken.

  20 jaar
  5 dagen geleden
 • J18 en M13, ik beantwoord jullie kort samen hoe het is gegaan, eigenlijk wel goed. Het had ook positieve kanten.
  Hij kon toen niet meer verder lopen en ze eerlijk dat hij het niet meer in kon houden. Ik heb toen natuurlijk niet gekeken maar mijn hand op’zijn schouder gelegd e ngezegd dat het niet erg was en bij mij dat badkamer in kon. Na een poos kon hij weer verder. Niet gekeken maar zag wel dat het erg was. Hij was toen well erg teneergeslage. Nou bij mij thuis onder de douche en hij heeft 4 maten groter dan ik maar toch paste een groene joggingbroek van mij. Zag er heel seksie uit. Ik had geen ondergoed voor hem. Zo hebben we dus op de bank wijn gedronken en toen lachte hij voor het eerst weer. Ik heb zijn kleren gewassen dan hoefde hij dat niet aan zijn moeder te vertellen, hij woonde nog thuis. En we hebben gelijk weer afgesproken de volgende dag eten bij mij. Dat is toen geweldig goed gegaan, gezoend ook. Voor onze relatie is het zeker niet slecht geweest. Je weet daardoor ook wat je aan elkaar hebt. Ik ben klein dus hij in mijn joggingbroek was hilarisch, jammer dat hij de rose niet koos.

  21 jaar
  5 dagen geleden
 • M13
  Als iemand een probleem heeft dat hij heel dringend moet plassen dan ga je niet kijken en zeker niet naar zijn broek. Dat was voor die jongen heel vervelend zoiets doe je niet.

  18 jaar
  5 dagen geleden
 • M21
  Wat was dat kote voor hem zeg. En voor jou ook, want je bent zo lekker bezig om steeds verliefder op elkaar te worden en elkaar intiemer te leren kennen en dan zoiets beschamends dat alles verstoord en vooral zijn zelfvertrouwen zal wel nul geweest zijn. Afspreken om verder tegaan of het nooit gebeurd is., lijkt me het beste. Ik denk dat het ook komt omdat zij aandacht voor meer dan 100% naar jouging en hij die volle blaas heeft weggedacht. Even dit, ik heb het ook een keer in mijn broek gedaan hoor en een vriend van me ook. Allebei omdat we te lang uitgesteld hadden , gewoon onszelf overschat. Hij is dus niet de enige jongen er zijn er veel meer, alleen je zegt het niet op een verjaardag.

  18 jaar
  5 dagen geleden
 • Meisje 21

  Zei hij het eerlijk of heb je het zien gebeuren?
  Was het zijn hele plas, ik zag het een keer en die jongen plaste zijn schoenen nat en die was nog klein, ik denk 11.

  13 jaar
  5 dagen geleden
 • Dat komt vaker voor m23. Als het niet te vaak gebeurt en je niet in een te genante situatie komt is het toch niet erg?
  Omdat het onze derde afspraak pas was, was het voor hem wel genant. We waren ergens gaan eten en ook drinken en hij was tijdens het eten en erna niet naar het toilet gegaan. Waarschijnlijk een en al aandacht voor mij. Hij woonde vlakbij dat restaurant maar ik aan de andere kant van het centrum en toen vroeg ik of hij me thuis wilde brengen, maar toen moest hij waarschijnlijk al heel nodig. Maaar hij was stoer en zei dat niet. Pas toen we een stuk verder waren merkte ik dat er iets met hem was en zei hij dat hij vergeten was om naar het toilet te gaan. Ik begreep niet hoe erg het al was en zei dat het bij mij kon. Tja even verder was het gebeurd. Het was daar erg druk maar halverwege waren er wel bosjes. Ik denk dat het ook zenuwen waren. Bij mij net als bij jouw. Eeen lange rij bij sluitingstijd en ik nam de gok maar. Ik heb verloren, geeft niks.

  21 jaar
  6 dagen geleden
 • Ik heb het soms na een festival, te lange rij helaas..

  Meisje 21 hoe kwam dat bij jou en bij je vriend?

  23 jaar
  6 dagen geleden
 • Bij ons kan ik het veel langer ophouden, maar mijn vriend heeft dat flexibele slangetje (5/6cm, hihi) waarmee hij het vaak op het nippertje droog kan houden. We zijn nu bijna 2 jaar samen en ieder 1 plasongelukje. Ik ben gemeen dus die van hem vertel ik. Het was bij ons derde afspraakje. Tja, hij is sindsdien aardig opgedroogd.

  21 jaar
  6 dagen geleden
 • In een auto, bootje of bus is geen boom meisje van 20. En zomaar op straat hem er uit halen en plassen moet je echt niet doen. Wat jij hebt gedaan, in je broek dat is voor een jongen na 11 jaar echt helemaal NOT DONE, eigenlijk al na je 6e, maar dan kun je nog wegkomen met een ongelukje, als het heel erg nodig is. Dus hoe dringend het ook is en hoeveel pijn het ook doet. Ophouden en uitkijken naar de boom of een ander plekje dat kan, dat is het enige. Dat kan uiterst vervelend worden. Wees dus maar blij dat je een meisje bent, want op 20 het in je broek doen dan ben je als jongen voorgoed belachelijk.

  18 jaar
  1 maand geleden
 • Het verschil is of je makkelijk tegen een boom of desnoods op het gras kunt plassen. Dat is voor ons moeilijk en een groot nadeel. Als ik alleen ben ga ik echt niet met mijn broek omlaag naast mijn fietsie zitten plassen. Daardoor pas met een kletsnatte volgezeken broek thuisgekomen. Schaamde me heel erg, maar dan heb je wel weer het voordeel dat je vrouw bent. Iedereen begrijpt dat en zegt dat het niet erg is. Toen mijn broer het had was dat wel erger. Jongens moeten stoer zijn en daar hoort een plasongelukje niet te gebeuren terwijl hij toch ook heel erg nodig moest en daar geen boom was.

  20 jaar
  1 maand geleden
 • Bij mijn vriendengroep maakt het niet uit denk ik. Op de terugweg van het uitgaan gaan de jongens altijd wildplassen bij een heg halverwege en wij als meiden doen aan de andere kant van de straat tussen de geparkeerde auto's precies hetzelfde.

  18 jaar
  6 maanden geleden
 • @j21. Nee heel er is dat voor een keer natuurlijk niet. Maar als het echt zo dringend is dan moet het maar een keer tegen een boom of desnoods lantarenpaal of papierbak. Jongens moeten daar wel geen gewoonte van maken. Als je het nog naar huis haalt moet je dat wel doen.
  Ik zag het pas nadat we waren gaan stappen dat een jongen zenuwachtig in de bus zat en lang voor we er waren al bij de uitgang ging staan. Duidelijk plasprobleempje. Toen we er waren stond hij gelijk in een grasperkje met zijn pikkie over zijn broek. Sorry ik ken hem een beetje dus ik heb gekeken, die nieuwsgierigheid kan ik niet bedwingen. Daar moeten jullie tegen kunnen, maar ik was blij dat hij het gehaald had. Anders is je avond toch wel verpest. Maar goed dat voor de volgende keer als raad aan jou.

  20 jaar
  6 maanden geleden
 • Ik heb een keer de fout gemaakt om met een volle blaas mijn bezorgronde eerst af te maken. Net niet gehaald dus in mijn broek geplast. Is dat nou zo erg? Alles is bij mij groot en stevig dus dat verwacht je niet, maar ook dan kun je over de grens gaan en ik liep leeg. Wat moet ik dan zeggen?

  21 jaar
  6 maanden geleden
 • @J17: Die apotheekmerken hebben ook absorptie-onderbroeken, zien er gewoon uit als normale onderbroeken en vallen dus niet op. Ze kunnen wel minder plas opvangen dan een echte luier. Je kan dit opvangen door een extra 'absorptiestukje' in zo'n absorptie-onderbroek te plakken. Zo heb je wel veel hulp, maar kan een meisje of iemand anders (als je een keer in een vreemd bed slaapt), niet zien dat je een hulpje draagt. Ik ben afgelopen zomer begeleider geweest van een zomerkamp voor jongeren. Toen zijn er 's nachts ook heel wat absorptie-onderbroeken gedragen om zo schaamte te voorkomen, zonder dus dat iemand het opviel.

  22 jaar
  6 maanden geleden
 • meisje 14

  Ja daar heb ik ook wel aan gedacht, of net alsof doen ik ze niet nodig heb en niks dragen in de buurt van een meisje, dus een boxer of alleen luier als ik echt serieus ga slapen. Dus ja ik maak me er ook wel zorgen om.

  Jongen 22

  Katoenen onderbroek eronder heeft m'n moeder ook welleens geadviseerd, volgens haar moet je dat maar 1x per week doen. Soms werd ik wakker dat ik geplast had midden in de nacht soms ook niet. Dan had ik de hele nacht die natte boxer onder mijn luier gehad. Dan was mijn huid mischien 6uur lang echt nat geweest. Dan heb je de rest van de dag jeuk beneden. Ik weet niet of die merken me zoo lang mogelijk erin willen hebben, die luiers die ik heb zijn ook heel medisch, die liggen niet in de supermarkt, die zijn geregeld via een apotheek. Ik vind het nu ook jammer als ik in een luier heb geplast sochtens maar het voelt droog, heeft niet gelekt, stinkt niet. Zit alleen een waarschuwing op de voorgrond dat het gebruikt is.

  17 jaar
  6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

 • Slaap lekker!

  Slaap lekker!

  Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

  Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
 • Tips om gezond aan te komen

  Tips om gezond aan te komen

  Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

  Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
 • Bang voor de tandarts

  Bang voor de tandarts

  Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

  Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
 • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

  Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

  Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

  Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
 • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

  Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

  Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

  Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten