Skip to content
3 reacties
1035 weergaves

Zweetbillen

Ik heb sinds een jaar ongeveer heel erge zweetbillen, ookal zit ik gewoon op een stoel. Dan is het niet zo heel erg maar het gaat vooral om het fietsen naar school en naar huis want dan is alles doorweekt en ik weet niet waardoor het komt en hoe het is gekomen, hebben meerdere mensen dit? En hoe los je dit het beste op heb alles al geprobeerd qua ondergoed en anti transpirant maar dat werkt allemaal niet. Heeft iemand het nog meer en een oplossing laat het a.u.b. weten Alvast bedankt

16 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik heb er helaas ook last van :(

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je meer gaan zweten kan te maken hebben met je verandering van kind naar volwassene. Er vinden hormonale veranderingen in je lichaam plaats die daar op inwerken. Ik heb wat gezocht op "overmatig zweten tieners" en daar heb ik een paar webpagina's gevonden die mij wel interessant lijken:
    https://www.gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen/overmatig-zweten
    https://drafare.com/hyperhidrose-en-overmatig-zweten-tips-voor-tieners/

    Het is wel zo dat ik de plaats waar jij zoveel zweet wat vreemd vind. In het algemeen wordt bij veel zweten katoenen kleding aangeraden. In polyester kleding vindt meer bacteriegroei plaats dus die gaan eerder stinken.
    Als het echt een probleem is dan zou ik naar de dokter gaan want al dat gezweet is echt niet leuk. Ik begrijp dat je er erg mee zit.

    Het beste er mee!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hee hee Misschien is een boxer gewoon te warm en miss zeg ik iets geks maar toen ik boxers paar jaar terug droeg vond ik dat vaak ook te warm en ben toen op strings overgestapt en op internet verkopen ze ook herenstrings en miss is dat minder warm en niemand ziet het onder je broeken die je draagt .

    15 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Je kunt niet meer reageren. Deze discussie is op 18-03-2022 om 01:00 gesloten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten