Skip to content
27 reacties
996 weergaves

Tena for men, welke als het alleen voor de zekerheid is.

Ik ben bezorger voor een tuincentrum en iedereen weet dat er weinig WCs open zijn dus dat treft mij ekstra. Als alles tegen zit kan ik dan 6 uur niet plassen. Ik heb een prima blaas en ben niet kinderachtig, maar dat geeft dan problemen omdat er voor omriden om te plassen ook geen tijd is. Toen begon iemand over Tena voor mannen. Eerst natuurlijk gezegd dat dat overdreven is, maar nu op internet gekeken, maar er zijn zoveel verschillende. Maar juist mijn probleem vind ik niet want ik ben niet incontinent, ik wil hem voor het geval dat ik het echt niet meer op kan houden Iemand ervaring ?

21 jaar
3 jaren geleden

27 Reacties

  • @ts ja ik ken de paniek en het willen wegmoffelen, achteraf heb ik het jaren verkeerd verstopt. Ik droeg altijd een spijkerbroek met een heel lang t-shirt over mijn kruis. Als ik in me broek had geplast zag je de natte vlek niet maar ik voelde het wel en baalde er van. Totdat ik luiers kreeg. Ik was minstens van 7 tot 13 jaar aan het lekken maar deed er niks aan en droeg gewone boxers. Op mn 13e zijden mn ouders ook van dat gaat vanzelf niet over. Dus luiers. Ikzelf draag al sinds het begin de tena slip maxi. Slip is eigenlijk net zoals een babyluier maar dan zoo groot dat het past op me 16e. Ikzelf zit op sportzwemmen. Ik ben er zelf nog te bang voor wat anderen vinden. Bij sportzwemmen kleed je ook gezamenlijk om. Dat doe ik ook maar ik doe mn pamper thuis af en doe thuis mn zwembroek vast aan. Na zwemmen douche je, dus schoon. Daar draag ik van het zwembad naar huis kort een boxer en dan thuis omkleden voor een luier. Bij de sportclub weten ze dus niet dat ik problemen heb. Ik zou het er wel over willen hebben maar is lastig.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • TS@J16. Het was me 14 jaar niet overkomen en tot 3 minuten daarvoor had ik nog het idee dat het bij mij niet kon gebeuren. Daarom was ik in paniek en had eerst het idee om thuis alles weg te moffelen en wassen en te faken dat ik ziek was.
    Maar ja op dat pleintje hadden uiteraard mensen die ik wel ken het al gezien en het is toch ook slap, dus ik heb thuis en op het werk maar alles gezegd. Dan hoor je al dat anderen daar ook wel problemen mee hebben. Een dus wel vaker, waarschijnlijk net als jij. Die gaf op zich een goede tip en mijn vriendin is toen de goede uit gaan zoeken ( zelf durfde ik toenniet nu zou ik het gewoon doen) maar die gaat voor mij niet werken. Beter uitkijken is voor mij belangrijker en hoop dat ik het dan weer 14 jaar droog hou...ik schaam me nu al minder en dat moet jij helemaal niet doen. Gelukkig inderdaad dat ze die materialen hebben, want het lijkt precies een gewone onderbroek. Ik denk dat je er gewoon mee kunt gaan voetballen en je omkleden voor het douchen. Er in douchen moet je denk ik niet doen, maar dat vind ik toch raar.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • @ts ja ik weet wel hoe het voelt. Ik had eerst ongelukjes op school en mijn school is een half uur van huis af. Dus als ik nat was, was de dag voorbij op school. Ik denk dat ik ook te lang te stoer ben geweest door niks te dragen tot me 13e. Ik had zelfs klasgenoten die me een luier aanraden maar dan dacht ik dat bestaat en wordt alleen gemaakt voor baby's. Totdat iemand me net als jouw goed vertelde wat er allemaal bestaat. Die ging rustig met me zitten aan tafel. Was voor mij wel een schok eerst om uit te vinden dat het serieus bestaat op 13 jaar en nu 16. Nu ben ik er blij mee. Was speciaal om op mn 13e voor de eerste keer luiers te krijgen die perfect passen en was ook tena. En met tena 4 men red je het niet nee, als je het niet kan houden. Dat is een los verband wat je aan de voorkant van je onderbroek plakt.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Goed dat je er al (een beetje) om kunt lachen. Het is niet erg en juist wel goed om af en toe je plas wat langer op te moeten houden. Zelfs wat je maandag hebt geflikt is een keer niet erg, maar overdrijf het niet want dan gaat de rek er uit en is het ook slecht voor je nieren. Succes ermee, hopelijk zijn we over een paar maanden weer normaal.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • TS@J16. Dat was een meisje van de administratie ons tuincentrum die met dat merk kwam. Ik kon natuurlijk niet meer verder bezorgen en moest naar huis onder de douche en niet terug naar de zaak. Maar gezegd waarom en toen kwam ze met Tena for men. Ik begrijp nu dat dat voor mij juist verkeerd is. Ik weet nu hoe het voor je is om de WC niet te halen. Ik moest het steeds erger ophouden maar de aandrang werd nog veel erger, paniek dus. . Op school is die natte broek veel erger dat snap ik. Waarschijnlijk zij die Tena voor jou wel een oplossing

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • TS@M23. Bedankt voor je goede raad. Het komt niet dagelijks voor dat ik met een klappende blaas thuis of op de zaak terugkom. Vaak zijn er klanten buiten de stad en dan plas ik gewoon langs de weg. Ik ben echt niet verlegen. Her en der zijn er nog wel toiletmogelijkheden. Maar goed sinds de horeca dicht is komt het wel vaak voor de de nood wel heel erg hoog wordt. Dat het maandag echt mis ging komt ook doordat ik tweede bekertje koffie op’de zaak heb genomen. Je zal wel gelijk hebben, toen ik naar die broekjes keek dacht ik ook die gaan dat never nooit redden. Geeft niet met die fles als redding lukt het wel en ik ben ook een ervaring rijker haha.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, meisje van 23 hij is gewoon erg geschrokken vooral door de schaamte. Hoeft niet. Ze zouden gewoon dat wildplasverbod af moeten schaffen zolang er te weinig WCs zijn. Nu heb je door de vele coronahandhavers het omgekeerde, die beboeten ook voor wildplassen. Ik begrijp dat wildplassen vooral voor ons meiden in het centrum nog beschamender is dan voor ts, maar geef in ieder geval de keuze.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts@J17. Je hebt helemaal gelijk, ik moest al lang heel dringend maar ik had nog geen problemen om het op te houden. Toen die begonnen had ik moeten begrijpen dat dat de keus was, maar ik dacht nog een beetje uit de drukte te kunnen komen. Het werd echt heel snel erger en toen raakt ik een beetje in paniek en gebeurde het al, maar zoals M22 zegt voor het eerst sinds mijn zevende, dus hardstikke stom maar ik kan er niets meer aan veranderen. Zorgen dus dat het niet meer voorkomt.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hebt je blaas overvol laten worden. Die ´eemt dan de macht over en oerstst zich leeg. Dat houdje zoals je hebt gemerkt niet meer tegen en kun je ook niet meer stoppen. Die tena active fit van jou redden geen overvolle blaas, daar met je tena max voor hebben. Het is ook niet dat alle toiletten dicht zijn, waarschijnlijk zijn alle toiletten op jouw route bij bars, winkels enz dicht. Je zult dus even van je route afmoeten om bij een open toilet te plassen of bij een acceptabele boom of struik. Je hebt dat gewoon te lang uitgesteld. Vaak het veel te lang ophouden is niet gezond, dus als je die fles alleen in uiterste nood gaat gebruiken is dat niet handig. Dan ga je in je haast weer afknijpen voordat je blaas helemaal leeg is. Ik weet hoe druk jullie het hebben, maar neem plaspauze en ga vooral niet minder drinken. Nogmaals het 1 keer ophouden tot je het in je btoek diet is helemaal niet erg. Het 200 keer bijna zover laten komen is wel verkeerd Maar goed dus dat je gisteren niet het goede Tena broekje aan had, want daar en publiek in je broek plassen daar ben je van geschrokken he?

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Knap dat je het merk mocht noemen. Ik ben wel incontinent dan na eerst denk ik 13 jaar ontkennen en verstoppen. Naja incontinent... vooral op school veel problemen. In de klas wel duidelijk voelen dat ik nodig moet plassen maar bijvoorbeeld vlak voor het lokaal uitgaan al een natte broek krijgen of 100 meter voor de wc. Kun je op school echt niet hebben.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook zo erg moeten plassen als jij. Ook in het centrum en ik neem aan dat er daar mensen liepen want anders hang je hem er gewoon uit. Toen had ik de keuze, of ze zagen mij plassen, of ze zagen mij in mijn broek plassen. Die keuze was snel gemaakt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Kijk uit dat je niet overreageerd TS. Die fles in je auto is een goed idee zolang Corona duurt, jerrycan als je groot geschapen bent of een megaplas moet (zal toen trouwens wel)haha.
    Als dit de eerste keer is, sinds je kleutertijd zou ik het bijschrijven op de lijst coronaproblemen. Alles gaat een beetje anders en op een manier waar we niet aan wennen .
    En dan krijg je dit. Met die Tenabroekjes zou ik snel weer stoppen, gewoon zoals jongen 19 zegt een boom zoeken (zonder handhaver in de buurt). Zoals ik al eerder zei, vooral nergens om schamen....XXD

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Bedankt J20, bij ons drinkt alleen mijn vriendin melk.....dus ze is gewaarschuwd. Ben alweer onderweg en het staat alweer vast :-((

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Jij waarschijnlijk wel jongen van 19 en ik zie uiteraard ook wel eens mannen op de meest gênante plaatsen staan plassen. Als ik een jongen was en ik stond echt op het punt het in mijn broek te doen zou ik dat denk ik ook wel doen en zou ik denken WTF. TS dus niet en mijn vader bijvoorbeeld ook niet, die blijven het dan maar ophouden en dat gaat lang goed.....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Okee, blij dat ik kon helpen. Succes met je melkfles. En nou maar niet verstrooid zijn en per ongeluk een slok nemen ;-)

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS@J19. In de binnenstad doe ik dat echt niet. Dat kon daar echt niet. Ik ben wel gestopt met post langsbrengen om naar open veldje met bomen te lopen, maar was te laat. Uiteraard stom.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie tips en ook de sympathieke opmerkingen. Dat doet best goed om’je minder lullig te voelen. Ook mijn vriendin die gelijk snapte dat ik er gisteren niet veel aan kon doen.
    Vanmorgen heb ik vrij omdat mijn baas dinsdagmorgen zelf het busje gebruikt. Ik heb een plastic fles van houdbare melk schoongespoeld. Daar past hij met gemak in en dat zal wel gaan werken. Toch is mijn vriendin nog naar de apotheek gegaan en heeft pak Tena men active fit gekocht.dat
    vervangt je onderbroek en er je ziet niets bizonders. Maandagmorgen doe ik lopend in de binnenstad de rekeningen en de folders langsbrengen en toen is het dus misgegaan.
    Als ik daarvoor in een fles had geplast was er uiteraard ook niets misgegaan dus dat is dubbelop. Op andere dagen heb ik die Tena echt helemaal niet nodig. Nou om 1 uur ga ik gewoon rijden als of er niets aan de hand is..

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan ook een jerrycan kopen bij een tankstation. Daar krijg je zelfs de grootste plasser door de opening en hoef je niet te mikken. Kan ook door meisjes gebruikt worden mits een plastuit.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Er is een heel topic waar meiden plasongelukjes opbiechten door al die gesloten toiletten en treinen met vertraging. Daar zaten ook veel jongens bij. Je bent de enige niet, onnodig om je lang daarvoor te schamen. Lieve vriendin heb je....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Loll wat een onzin. Je kan toch prima ff tegen een boom. Die staan er wel gewoon hoor. Als je nou een vrouw was geweest had ik je probleem gesnapt. Maar als vent, kom op zeg..

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten