Skip to content
11 reacties
2808 weergaves

Bedplassen

Ik heb afgelopen maanden al een paar keer in bed geplast ongeveer 1 of 2 keer per week. Ik vind het erg beschamend men moeder is er ook achtergekomen en ze vind dat ik naar een dokter toe moet. Dat vind ik alleen erg ongemakkelijk en ik wil er eigenlijk niet over praten. Heeft iemand anders dit probleem ook? en misschien tips

12 jaar
3 jaren geleden

11 Reacties

  • Luiers is misschien alleen even schrikken als je het niet gewend bent en te stoer was zoals ik, hier in huis moest ik in de luiers toen ik bijna 13 was. En voor die tijd plaste ik ook al in bed maar nooit iets met luiers te maken gehad, was een verassing voor me dat ze ook echt bestonden voor grotere jongens. Ik had het gevoel dat mijn ouders het zat waren dat ik steeds natte bedden had, dus het voelde als een staf de eerste keer dat ik een luier om moest. De eerste nacht voelde ik me er ook een baby in en was sceptisch over de luier. Ik dacht ik, ik ben altijd zoo nat in de ochtend dat red een luier niet. Maar wel dus, de 2e keer was het iets dat ik zelf omwilde.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Luiers is misschien alleen even schrikken als je het niet gewend bent en te stoer was zoals ik, hier in huis moest ik in de luiers toen ik bijna 13 was. En voor die tijd plaste ik ook al in bed maar nooit iets met lyi

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Luiers dragen is niet erg ik draag tot nu toe ook luiers snachts dit geeft mijn rustig en veilig gevoel dat ik droog bed heb de volgende ochtend.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Kan het soms door obstipatie komen

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook nog last van bedplassen. Die broekjes heb ik ook geprobeerd maar omdat die toch minstens zo twee keer per week lekten was mijn moeder er snel klaar mee. Dure broekjes en toch nog het bed moeten verschonen vond ze maar niets. Ze heeft toen van de apotheek waar ze werkt Tena materiaal (luiers) met een plakstrips mee genomen. Deze passen mijn veel beter omdat je hem precies op maat maakt door hem om te doen. Sindsdien lek ik 's nachts ook niet meer in mijn bed en kan ik de hele nacht door slapen en 's ochtends uitgerust uit een droog bed opstaan. Succes en sterkte voor alle andere bedplassers!

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi jongen 12 Heb net als jou last van bedplassen .. heb je de broekjes al eens aan gehad.. je hebt drynites ,maar je heb ook André broekjes… Kruidvat broekjes…..

    11 jaar
    2 jaren geleden
  • Heb je misschien ook een kleine blaas? Ptobeer het een keer overdag zo lang mogelijk op te houden en plas dan in een maatbeker. Groeten.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Inderdaad je ouders kunnen je ook wakker maken om te plassen als zij naar bed gaan. Lijkt erop dat je moeder het wat vreemd vindt maar bij mij zit het in de familie en ik heb het. Voor de rest moet je niet bang zijn voor vakanties. Ik weet zelf dat het erg vervelend is als je nog in bedplast als het vakantie is maar hoeft niet. Of logeren. Thuis kun je oefenen om droog te blijven maar als je niet in huis slaapt zoals in het buitenland (ik ga naar Frankrijk op een camping) en je hebt het nog dan wordt daar alles nat. Hier in huis is het normaal dat ikzelf luiers draag na dedokter. Vorig jaar ook gewoon op een Franse camping geweest en sliep in een tent. Met ook mijn probleem van bedplassen maar droeg 14 dagen luiers in mijn tent. Liet het in mijn slaap lopen tegen mijn zin maar werd niet nat. Werd 14 dagen lang gewoon rustig normaal wakker in mijn tent. Terwijl 8 nachten toch gebruikte luier was. Dusja ik plas niet in bed maar in een luier die alles 100% houd. Na als je moeder wilt dat je naar de dokter gaat zou ik het laten gebeuren. Kan zijn dat de dokter luiers voor je wilt, maar dat ook goedmaakt met je moeder. Dat er in huis niks raars aan huis.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • S avonds niet te veel drinken en voor slapen goed plassen misschien helpt dat. En oh ja misschien dat je ouders je nog even wakker kunnen maken om te plassen als zij naar bed gaan. Suc6

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb ik ook gehad en nog, zelfde probleem hier, ik dacht de dokter gaat lachen als hij hoort dat ik bedplas, en hoe vaak wel niet. Ik ging er ook heel zenuwachtig heen, wat achteraf niet hoeft he. Ik moest eens net als jij naar de dokter voor hetzelfde. Ik bedoel je kan denken dat je het enigste kind op de wereld bent die dat doet maar is niet zoo. Die dokter zal andere kinderen kennen die het ook hebben. Dus als hij vragen stelt gewoon eerlijk zeggen, al moet je nog zoo vreselijk stotteren van spanning. zon dokter wil dat horen om het voor jouw beter te maken.

    Kan zijn dat bij de dokter (als je echt verplicht heen moet) al over luierbroekjes gesproken word, soms ook niet. Als het niet bij de dokter gebeurt kun je gerust vragen aan je moeder of je ze mag.

    Je kan ook bang zijn voor de luierbroekjes of een echte luier, je plast dan nog steeds in bed maar als je wakker word denk je hee! ik ben droog! want het is droog op je lichaam maar als je hem afdoet in de badkamer zie je het wel.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Misschien zijn drynites luierbroekjes iets voor jou, dat zijn een soort onderbroekjes die je plas opnemen zodat je er niets van merkt. Tena luierbroekjes zijn er ook. Misschien eens uitproberen? En hé, schaam je niet hè. Veel meer kinderen hebben dit en je kunt er niks aan doen. Als het echt niet beter wordt kun je altijd nog naar de huisarts.

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten