Skip to content
109 reacties
8687 weergaves

De laatste 5 jaar nog in je broek geplast?

Dit naar aanleidiqng van een ander topic waarin een jongen zich erg veel zorgen maakt dat hij op zijn 16e een ongelukje had. Ik las ergens dat dat gemiddeld een keer per vijf jaar is. Dus de vraag is hier hoe vaak jij de laatste vijf jaar en wanneer de laatste keer. Ik 2 keer en op mijn 21e

21 jaar
4 jaren geleden

109 Reacties

  • Interessant m22, dat wist ik echt niet. Ik had natuurlijk best begrepen dat meiden het met plassen moeilijker hebben.
    Maar zoals je zegt ook bij jongens is vol ook echt vol en dat betekent enorme aandrang , kramp en pijn en op een moment ook nog angst dat het in je broek gaat. Dat gebeurt dan ook en dan kun je beter hebben dat je ouders daar niet moeilijk over doen en het begrijpen ook als je een jongen bent. Mezelf een kleuter voelen dat lukte me echt zelf wel.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat klopt uiteraard wat je moeder zei j19, vrouwen hebben alleen een externe sluitspier van de blaas en mannen ook een interne. Bovendien hebben vrouwen een plasbuis van maar een paar cm en komt er bij een man nog een prostaat en een piemel tussen. Die geven nog wat tegendruk als het hoge nood is en dan kun je als het niet al te gênant is je piemel er nog uitsteken. Uiteraard kon dat niet op school en uiteindelijk geldt ook voor een man vol is vol zoals je twee keer hebt gemerkt. Ook bij mij thuis hadden de meiden dus een stevige voorsprong en ik kan de verzuchting van je moeder dus prima begrijpen...laat mannen dat ook maar eens meemaken, ik denk dat een groot percentage het nog nooit zelf heeft gehad en alleen moet grinniken als hun zus of vriendin zooo nodig moet en moeite krijgt met ophouden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mee eens j19 en m21. Er prettig als je ouders luchtig reageren op zo iets. Je vindt het zelf al beschamend genoeg en bij mij maakte mijn moeder er een drama van, ter wijl ik best wist dat er niets anders gebeurd was dan dat ik vergeten was naar de WC te gaan toen ik van school ging. Ik was 11 en kon het onderweg niet meer ophouden. Vorig jaar had ik net zo iets, maar heb toen niets gezegd en mijn natte kleren verstopt en toen niemand thuis was zelf gewassen en gedroogd. Hier kan ik het wel vertellen, maar ik vond dat verdoezelen nog lulliger dan het in mijn broek plassen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 19...Heel leuke reactie van je moeder, veel beter dan hoe kon je nou doen, want het is toch gebeurd. Zo liggen de verhoudingen hier ook en dat is waarschijnlijk normaal. Verder is nat toch nat hoor, dus je mag die laatste keer gewoon meetellen. Hoef je hele maal niet bescheiden over te doen ;-)

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • In groep 6 toen ik 9 was. Dus eens per 5 jaar haal ik echt niet. De juf was een heel spannend verhaal aan het vertellen en toen moest ik ineens heel nodig maar ik wilde er niets van missen dus probeerde ik het op te houden maar tijdens de laatste zin liep echt alles in mijn broek. Gelukkig had ik een donkere jeans aan dus je zag het niet zo erg en was het meteen middagpauze. Ik ben naar huis gerend omdat ik toch bang was dat de mensen het zouden zien. Mijn moeder zei 'eindelijk een man die in zijn broek plast. Ik dacht dat alleen meisjes en vrouwen dat deden'. Ze moest heel erg lachen. Een paar weken terug wel bijna 1 keer in de 11 jaar gehaald. Weer tijdens een heel interessant verhaal in een college (achter de pc natuurlijk) waar ik niets van wilde missen. Het begon aardig pijn te doen maar toen het afgelopen was haalde ik nog net de wc met mijn piemel dichtgeknepen door mijn boxer heen. Had gelukkig alleen die boxer en een Tshirt aan dus dat ging makkelijk. Boxer een beetje nat met loslaten maar dat telt niet.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kent mijn zusjes niet #m15 , dat vinden ze geen ongelukje en zou ik de rest van mijn leven mee gepest zijn.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, ik denk dat het een ongelukje was en dat is toch geen geheim voor je eigennzussen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @J16, van kouwe voeten en benen moet je altijd erger plassen. Je nieren slaan dan op hol omdat je bloed weggaat van de kou en je blaas krimpt tegelijk. Dat is bij mij zelfs toen ik 17 was nog mis gegaan. Alles in mijn broek. Naar huis gerend, naar boven geslopen en onder de douche. Toen zat ik daar met die zeiknatte broek en schoenen. Zelfs mijn shirt was vies. Met mijn mobieltje mijn moeder beneden opgebeld en gevraagd of ze naar boven kwam. Toen haar maar gezegd dat ik in mijn broek had gepist. Ik was echt bang dat ze in het lachen bleef. Maar ze heeft alles in de wasmachine gedaan en niets aan mijn zusjes verteld. Zoiets vergeet je nooit meer.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Logisch hoor dat je jezelf als je 12 bent niet uit die situatie kunt redden, jongen van 16.Goed dat die lerares je uit de ergste paniek heeft gehaald, maar een beetje laat. Direct meegaan en zorgen dat je reservebroekje krijgt om gewoon weer mee te doen was beter geweest ook tegenover de klas. Zoiets kan nu eenmaal gebeuren. Ze hadden mij een Ferrari kunnen beloven als ik het nog 3 minuten had opgehouden om naar huis te lopen....het kwam en was niet meer te stoppen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja dat was een zware afgang op school. Ik kon me uit die situatie niet redden. Het was gewoon gezien door de klas dus ik dacht van klasgenoten vindt er maar van wat je ervan vind. Het ergste vond ik dat ik op vloer had geplast. Dus ik ging met natte kleding de kleedkamer in en kwam terug met een wc rol om die plek in gymzaal droog te maken zodat de rest normaal kon gymen. Schaamde me vreselijk en wist dat ik niet ging gymen die keer. Gym vind ik leuk. Toen ik in de kleedkamer was dacht ik, ik ga nu naar huis en kom hier niet weer. Maar die lerares kwam de kleedkamer in en kalmeerde me. Maar er is later wel meer gebeurt. Dat verhaal heb ik hier al neergezet.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Is zwaar klote in die situatie jongen van 16. op je 12e niet goed inschatten of je het nog op kan houden is natuurlijk minder beschamend dan zoals ik op je 18e, maar om je op je 12e nog een beetje uit die situatie te redden is zoveel moeilijker.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb het in groep 8 een keer erg meegemaakt. Ik had gym en was mijn gymschoenen vergeten dus ik moest op blote voeten en het was in de winter en die school was een heel oud gebouw dus een steenkoude vloer. Voor de gymles kregen we uitleg over een nieuw balspel wat ik zou en moest snappen van mezelf en ik voelde meteen dat ik plassen moest. Maar ik wou de uitleg horen. Ik had het niet verwacht maar ik hield het plotseling niet. Alles ging op de grond, ik had ook nog een korte broek aan dus het ging recht op de gymvloer. Ben meteen weggelopen naar het kleedhok met een nat spoor van waar ik stond in de gymzaal naar het kleedhok. Alle klasgenoten zagen het.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb dat ook meegemaakt. Dan voel je dat je het niet meer op gaat houden en dan wil je het liefst van de wereld of door de grond zakken, maar dat lukt ook niet. Dan voel je het in je broek gaan en ik durfde inderdaad niet meer naar beneden te kijken, want dat is nog erger dan waar je bang voor bent. Echt vreselijk die situatie.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat warme gevoel duurde maar even meisje #18 en ik heb er ook niet van genoten, want het was een beschamende puinhoop down under. Leuke reactie hoor :-))

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hihi jongen 20, geen boete van 140 euro gekregen en je vriendin aan het schateren gekregen.....en ook nog een warm gevoel, daar beneden?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Zoiets ook meegemaakt meisje #17. Ik moest zo nodig dat ik het niet haalde tot het huis van mijn vriendin dus moest op straat . Er waren veel handhavers dus vriendin op de uitkijk. Ik was amper begonnen en moest met heel veel moeite stoppen en hem terugstoppen. Maar dat hield ik niet vol en er kwam steeds meer in mijn broek. Vriendin schateren en die man kwam dichter bij maar was geen politie of zo en wat je zegt , daar sta je dan in je natte broek op je 19e. Beschamender kan niet..

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat was idd nog een geluk bij een nat ongeluk meisje18. Thuis ben ik met broek en al onder de douche gegaan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hihi m17, nog geluk voor je dat het in een leren legging niet zo opvalt....

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Aye, wat een ramp meisje van 17 kon je niet snel daar de struiken in gaan en plassen?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Gister nog..... Zo beschamend: we liepen door het bos en ineens moest ik heel nodig. Ineens hield ik het niet meer en alles liep door mijn nieuwe leren legging zo mijn schoenen in. Mijn zusje heeft me heel hard uitgelachen. Liep ik dan met een natte broek.....

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten