Skip to content
17 reacties
1983 weergaves

Incontinent of ongelukje?

Wat is het verschil? Is na je 12e in je broek altijd incontinent of kan het dan toch nog dat het bij extreem hoge nood een ongelukje is en je daarvoor niet naar de dokter hoeft?

16 jaar
4 jaren geleden

17 Reacties

  • Schaamde jeje tegenover je vriend toen dat gebeurde ? Ik heb welleens gedacht toen een vriend zag dat ik nat was dat ik die vriend kwijt was maar het maakte hem niet uit. Of je een hele kleine blaas hebt of een grote, het gevoel van schamen is wel hetzelfde als het misgaat. Ik train zelfs nog welleens op school, wat ik soms doe is gewoon blijven zitten als ik moet en dan de hele tijd met mijn knieën bewegen (wapperen) om op te houden. Gewoon onder mijn tafel.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Vervelend dat het zoo is gebeurd, vaak schaam je je ook nog voor personen die het zien gebeuren. Wel lief van je moeder dat ze eraan denkt. En sommigen hoeven niet te denken aan hoeveel ze drinken. Ik wist dat mijn blaas klein is. Ik lette er welleens op hoe vaak klasgenoten naar de wc gaan. Ik denk dat ik soms dubbel zoo vaak moet.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier. Dat was goed 100m van huis, maar dan moet ik ook de rest vertellen. Ik was met een vriend bij zijn oma en opa geweest en daar thee en fris gedronken en daar heb ik niet geplast toen we teruggingen . Ik hoefde toen nog niet dringend, maar dat werd al erg toen we inde kou heel lang op de bus moesten wachten. Dat werd in de bus alleen maar erger. Toen we uitstapten was ik zo stom om niet even de andere kant op te lopen, waar je best ergens kan wildplassen, maar namen we de kortste weg naar huis tussen allemaal winkels en huizen. Daar moest ik steeds nodiger.
    Ik had dus gewoon genoeg kans gehad om het te voorkomen en toen ik het niet meer op kon houden had een ander dat ook niet gekund.
    Mijn moeder vindt van niet en ze heeft best gelijk dat ik vaak hoge nood heb. Je hebt denk ik mensen die alles kunnen drinken en met hun blaas geen rekening hoeven te houden en mensen zoals jij die heel voorzichtig met hun blaas moeten zijn en ik zit er tussenin..

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • kk hier, zoo gebruik ik luiers ook. Ik heb nog op school dat ik onder lestijd erg nodig moet. Dan ga ik gewoon het lokaal uit lopend maar moet al snel te nodig van de druk dus moet ik rennen. Ook met luier. Ik heb nog dat ik weleens een straal verlies terwijl ik ren om op tijd naar de wc te gaan. Dat soort dingen heel vervelend. Ik heb dat ook gehad zonder luier. Dan moest ik als ik naar de wc was geweest met een natte vlek bij mijn rits van mn broek terug het lokaal in. Nu is het gewoon als het misgaat dat de luier ongeveer 10% dichterbij komt dat ik een nieuwe moet en prettig dat het meteen droog voelt. Als het bij mij echt misgaat plas ik gewoon 85% op de wc. Ik draag dat ook om te verbergen dat ik soms in mn broek plas. Van je klasgenoten krijg je veel meer commentaar als ze je nat zien. Mijn klasgenoten denken dat ik weken lang nooit nat ben omdat die luier dat absorbeert. Voor iedereen lijk je droog. Naar strand draag ik ook nooit luiers, vaak ga ik op de fiets in zwembroek en al dus veel plekken om wild te plassen. Naar sport draag ik ook niks. Ik heb ook weleens gelekt in mijn zwembroek maar dan ga ik een keer extra zwemmen, Zodra je in het water bent is het weer weg. Ik wil me schoon voelen. Heb er weleens over nagedacht om er 1 in een zwembroek te doen maar je kan er niet mee zwemmen dus moet hij uit op een strand, dat ziet iedereen.
    TS, waar was jij dan vorige week toen je het niet meer kon ophouden ? Ik weet hoe vervelend het voelt.


    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja je kunt die luier beter zien als laatste redmiddel en hem proberen niet te gebruiken daarmee train je je blaas inderdaad beter. Ook als je nodig moet proberen toch op tijd een wc te vinden. Langzaam krijg je hopelijk dagen dat je hem niet nodig hebt en kun je het gaan proberen op stap te gaan zonder.
    Naar het strand bijvoorbeeld, want in jezwembroek zal hij wel niet passen.
    Zelf ben ik mogelijk na vorige week te voorzichtig geworden en als ik weg ga ga ik plassen terwijl ik een kwartier daarvoor nog ben geweest. Ik moest toen overigens zo nodig dat ik denk dat bijna iedereen het wel in zijn broek had gedaan, maar mijn moeder denkt van niet. We kijken het gewoon aan. Dit was Ts.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Kk hier, ja precies ook de keren dat het maar net goed gaat maakt je onzeker soms. Veel stress en het rot gevoel van de druk, niet stil kunnen staan. En ik zorg er ook voor dat ik niet met een volle blaas al weg ga. Ik heb eerst mezelf allemaal verkeerde dingen aangeleerd. Ik wist dat als ik weinig dronk geen ongelukjes had, bij de huisarts leerde ik dat ik soms op een halve liter zat wat echt een liter moet zijn. Dus ja ok dat moet ik doen maar is meteen ook meer ongelukjes krijgen en veel trainen. Ik probeer het sinds de eerste keer luiers altijd op te houden. Maar voordat had ik soms 4x per dag een natte boxer. Ik kan ook kiezen om niet naar de wc te gaan. Maar dan kost het 2a3 luiers per dag. Nu maar 1. Met luiers kun je wel veilig trainen als je wil kijken hoelang je kunt ophouden zonder ergens een zooitje te maken. Voor een examen kan het ook werken als je niet mag. Je voelt je gewoon veilig want je kan erop vertrouwen dat er niks uitlekt als je een ongelukje hebt.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja komt na mijn 12e neer op 1 keer per jaar, maar dan tel ik niet de keren mee dat het maar net goed is gegaan. Ook kijk ik uit dat ik niet met al volle blaas weg ga en niet veel drink.
    Ik denk dat op onze leeftijd je blaas ook nog kan groeien en ja als je volgend jaar bij de examens niet mag doe ik toch maar net als jij. Ik denk dat je wel uit moet kijken dat je toch probeert om het op te houden als je een luier hebt, anders train je het niet meer en blijft hij klein. Ts vooR Kk was ik vergeten

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Kk hier, als ik zoo lees is, is jouw blaas aardig gezond hoor als het 1x per jaar misgaat. Maar trainen is altijd beter. Ik ben er bij een dokter voor geweest maar dat heeft lang geduurd voordat ik het durfde. Op mn 13e voor het eerst maar ik was daarvoor eigenlijk al jaren incontinent. In de 1e van het voortgezet onderwijs was ik de langste van de klas, ik ben toen vet vaak met een natte plek in mijn kruis gezien op de gang door klaslokalen. Mischien te snel gegroeid. Op mn 13e dacht ik van wie plast er nou nog op zn 13e in zn broek ? Ook op mn 12e. Ik dacht ik ben de enige op de wereld die dat doet. Ook de eerste keer naar de huisarts dacht ik die gaat vast laggen om dit. Maar daar heb Ik mega veel geleerd. Ik heb gewoon een erg kleine blaas en kan niet lang ophouden. Waar ik het meest aan had bij de huisarts is dat ik leerde dat incontinentie materiaal bestaat. Waar ik niet aan dacht voordat ik erheen ging. Dus eigenlijk gewoon luiers die perfect moeten passen op je 13e en nu 16 dan. Dus dan voelde ik me niet de enigste op de wereld. Er is gewoon een merk wat luiers maakt die veel kinderen gebruiken.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @Andere jongen van 16, hier TS . Het tweede topic heb ik nooit gemaakt en was er ineens later. Ik kon het niet stoppen en de moderator deed het ook niet. Zinvolle reacties op alletwee, maar zou handiger zijn als iedereen alles zag. Ik begrijp je probleem nu wat beter en neem aan dat je daarvoor bijdokters bent gegaan. Weet je wat de echte oorzaak er van is? Bij mij gaat het anders, ik kan het ophouden en zelf lang en dan komt een grote plas. Niets meer aan te doen, dus dat weet ik weer. We moeten het allebei dus trainen,

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Kk hier, ik zit ook achter die 3e reactie. Wel jammer dat ze je 2 dezelfde topics hebben laten maken. Nu zijn je reacties verdeeld. Zelf ben ik wel incontinent maar heb het eerst lang ontkent of dacht zelf het gaat wel over. Ik moet eigenlijk altijd al met aandrang meteen een wc opzoeken. Wat die jongen van 20 zegt is ook heel waar. Dat als je plassen moet je het een half uur moet proberen uit te stellen maar dat is mijn probleem, ik verlies binnen 5 minuten een straal. En als ik dan toch op mn stoel blijf zitten nog wel een 2e of een 3e. Incontinent is als er elke dag wel urineverlies is zoals mij.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Er gelukkig voel je je dan niet meisje 22. Een vreselijk gevoel in je buik en dat waarvoor hij al een poosje bang was ging nu toch gebeuren. Mogelijk waren er behalve jij ook nog anderen.Neem aan dat hij zich snel vermand heeft, zeker door de goede reactie van jou. En ja, als je gedoucht hebt , schone broek en rustig thuis zit is de ramp weer te overzien en kun je er ook om lachen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat was op stations en in de trein net zo hopeloos J #21.
    Mijn vriend ook 22 was vergeten om bij vrienden naar de WC te gaan, maar op het station was de WC dicht. Dan maar in de trein, maar ook dicht. Overstappen moest wel want het was de laatste aansluiting en toen fluisterde hij al dat hij het bijna niet meer op kon houden. Stilzitten ging ook niet meer. Hij ging janken toen hij het in zijn broek deed. Heb toen gezegd dat ik een vriend die in zijn broek plast niet zo erg vind, maar een die daarover gaat huilen kinderachtig. Ja, beschamend voor hem, maar veel kon hij er toch niet aan doen. Zo kan iedereen een ongelukje krijgen. Dus wat je zegt..niet druk over maken.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @j21. Mijn vader had net zoiets als jij en mijn moeder moest heel erg lachen toen hij zo thuiskwam. Ik was er niet maar hij had het er gewoon aan tafel over en we begrepen echt wel dat hij er weinig aan kon doen.
    @TS ik denk dat het geen incontinentie is en geen ongelukje. Er was gewoon geen WC.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts:Jullie zijn duidelijk en daarvoor bedankt. Ik heb het aan mij moeder laren lezen en hoef niet naar de dokter. Het is zeker minder dan eens per jaar jongen van 16, alleen bij erg heel hoge nood. Ik voelde het ook aankomen maar te weinig tijd om nog thuis te komen. Het vervelende is dat ik dan niet meer kan stoppen dus dat staat dan heel raar. Een straaltje is minder erg dan. Met je eens jongen van 21 en meisje dat ongelukje is te kinderachtig, gewoon zeggen dat je het niet meer op kon houden.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik neem aan dat je het over jezelf hebt en dat je in je broek hebt geplast. Als het eenmalig is dan is het geen incontinentie. Naar de huisarts gaan is dan echt onnodig, maar hou wel in de gaten of het niet vaker gaat gebeuren. Een ongelukje lijkt me inderdaad meer voor kinderen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Na je 12e per ongeluk in je broek is niet altijd incontinent nee. Bij hoge nood kan het een ongelukje zijn inderdaad, daarvoor hoef je niet naar de dokter. Licht eraan hoe vaak het per week gebeurt met ongelukjes. Als je bijvoorbeeld elke dag nat bent kun je beter wel naar de huisarts. Of als je er zelf ook gek van word dat je steeds nat bent. Sommige kinderen zijn bang voor dat label "incontinent" dus dat als ze naar de huisarts gaan dat ze de rest van hun leven incontinent zijn maar is niet zoo. Ophouden is ook te trainen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zullen wel wat meer ongelukjes voorkomen met al die dichte cafés en McDonalds. Daar ging ik altijd eten en koffiedrinken en dan gelijk plassen, want klanten houden er niet van als je naar de WC vraagt. Nu krijg je nog wel koffie en als het m’n oren uit ging komen mocht ik wel plassen, maar niet van harte. Dus ik houd het zo lang mogelijk op. Zodra ik de binnenstad uit ben kan ik wel ergens, maar dat was eenkeer te laat. Het beruchte ongelukje zoals mijn vriendin (veel drukker op dit forum) dat noemt (ik noem het gewoon in mijn broek gepist). Mijn advies is maak je er niet druk over.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten