Skip to content
8 reacties
1035 weergaves

Diarree na menstruatie

Hey! Ik ben een paar weken geleden voor het eerst ongesteld geworden. Nu heb ik best veel diarree (klinkt best raar om te zeggen) maar ik wil weten of dit normaal is. Het is nu al 2 dagen bezig en wil weten of het een gewoon bij hoort.

12 jaar
5 jaren geleden

8 Reacties

  • Ja dat is best wel normaal en komt door de menstruatie. Wat ik zelf ook ondervind is dat ik wat vocht vast hou een paar dagen voor ik ongesteld ga worden (minder plassen) en dan wanneer ik ongesteld word véél meer moet plassen dan normaal. Schijnt ook heel gewoon te zijn. Het hoort er allemaal bij helaas.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Op het begin van mijn ongesteldheid moest ik ook veel poepen en had ik diarree. Dat was echt irritant, maar het is bij mij vanzelf over gegaan. Ik heb geen buikpijn verder of zin in chocolade, maar ik word wel heel chagrijnig en emotioneel. Mensen om mij heen merken het direct aan mij haha, maar maak je er maar niet druk om er vinden veel veranderingen plaats in je lichaam en daar moet het aan wennen en als het na een tijdje ongeveer een half jaar nog niet minder is, dan kun je overwegen om naar de huisarts te gaan. Voor iedereen is de ongesteldheid anders. Het is echter niet gevaarlijk ofzo, dus maak je maar niet druk. Ik begrijp de vraag wel ?? goed dat je het vraagt en het mag altijd!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit komt inderdaad door de menstruatie! Ik ben ongesteld sinds mijn 12e, en heb nogsteeds vlak voor, tijdens, en vlak na mijn menstruatie dat ik veel meer moet poepen, en het vaker diarree is, maar dat is volkomen normaal. Sommige meisjes hebben dat gewoon :)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Gelukkig je bent er vanaf!

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Heey! Ik denk dat het gewoon door de menstruatie komt. Op de 3e dag was het gelukkig al gestopt. :)

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Je lichaam beleeft van alles en dat voor de eerst menstruatie , ik was ziek geworden dat ik mijn bed 10 dagen niet uit kon komen!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja! Dat heb ik ook soms... ik heb ook hele heftige krampen, maar diarree schijnt te komen door een stofje die ook er voor zorgt dat je baarmoeder het bloed en slijmvlies kan afstoten (krampen dus :). Ik weet niet 100% of dit klopt maar ik heb het ergens gelezen. Maar maak je geen zorgen, ik denk dat veel mensen hier ook last van hebben :)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb dat zelf bij menstruatie nog nooit gehad. Heb je er nog steeds last van? Zo ja, dan zou ik even naar de dokter gaan.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Je kunt niet meer reageren. Deze discussie is op 16-05-2021 om 01:00 gesloten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten